Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért 7 évesen mennek mostansá...

Miért 7 évesen mennek mostanság suliba a gyerekek? Te mikor adtad be?

Figyelt kérdés

Annó 28 évvel ezelőtt még az ment suliba, aki május 31-ig betöltötte a 6 évet. Én pont május közepi vagyok, de anyám visszatartott (mondván túl kicsi vagyok fizikailag). Így mindig én voltam az "öreg". Utáltam, hogy csak kisebbek vannak nálam, és sosem buktam, mégis 15 évesen ballagtam...

Megfogadtam, hogy a gyerekem biztos nem megy később iskolába.

Áprilisi a fiam, jövőre 6 éves. Nem is gondolkodok a visszatartáson. De azt látom, hogy sok gyerek a 7. szülinapját is az oviban ünnepli, és utána megy suliba. Most azon gondolkodom, hogy a fiam lesz a "kicsi"? Fizikailag nem kicsi, de mégis 1 évvel fiatalabb lesz az átlagnál? Miért tartják vissza a gyerekeket?

Nem gondolnám, hogy ilyen sok éretlen gyerek van. Ha mégis, akkor ez mitől lehet?

Te mikor adtad/fogod adni iskolába a gyereked?

2018. jún. 18. 08:59
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Persze 8-as. Akkor írd már le kérlek a 4 éves angol gyerekek éves tantervét, órarendjét és csengetési rendjét!

Ja, hogy az nincs, mert a magyar ovisokéval egyenlő.

2018. jún. 18. 10:05
 12/32 Norman Bates ***** válasza:
97%

Nah 8-as, en itt elek, nem igy van...

4 evesen viheted a suli ovodacsoportjaba (nursery). 5 eves kortol intezmenykoteles, az a reception (elokeszito osztaly) es 6 evesen kezdodik a year 1.

2018. jún. 18. 10:11
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
A felmérésről pedig annyit, hogy a gyerekem a felmérés alapján iskolaérett volt, de a figyelem zavara miatt mégsem, de sima felmérés alatt ez nem jön ki, mert jól teljesíti azokat
2018. jún. 18. 10:15
 14/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm 9, ez hasznos volt.

Akkor lehet, hogy hiába akarom, a fiam sem fog jövőre suliba menni, mert nála a feladattartással van a gond. Nem buta, csak nem túl kitartó a kötelező dolgokkal. Sőt, igazából mindent utál, ami kötelező. De majd megmondják.

Szóval akkor ez egy olyan generáció, ahol kicsit több a "problémás" gyerek, de jobban odafigyelnek rájuk? Tehát nem kötelezik őket olyanra, amihez még nem érettek?

2018. jún. 18. 10:17
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem figyelnek oda jobban a gyerekekre. Sőt. Nem haladnak a korral, sokszor elavult dolgokat tanítanak, ami a mai gyerekeket nem köti le(persze ez nem az első osztály) A pedagógusok viszont kiégtek, a legtöbb útálja amit csinál.

Neked van több lehetőséged (elvileg) fejleszteni és eldönteni mikor dobod a mélyvízbe.

2018. jún. 18. 10:27
 16/32 anonim ***** válasza:
54%
Privát kérdés, de te milyen tanuló voltál általánosban? Azokoz képest akik tavasziak és nem voltak évvesztesek? Én azt tapasztaltam, hogy a tavaszi gyerekek gyengébben taljesítettek. 1-2 kivétel akadt, de ez elenyésző.
2018. jún. 18. 10:31
 17/32 A kérdező kommentje:

Én végig jó tanuló voltam. 6 évesen is jól teljesítettem az oviban, engedtek volna az óvónők, de anyám visszatartott, mert kicsi vagyok és gyenge...

Végig jó tanuló voltam, szakmunkásban SZKTV-n kaptam a szakmát, érettségim is jó eredménnyel tettem le.

Legjobb barátnőm októberi, és végig bukdácsolt.

Szóval szerintem nincs összefüggés a születés évszaka, és az iskolai teljesítmény között.

Arra már nem emlékszem, kik voltak a nem évvesztes tavasziak az osztályomban.

2018. jún. 18. 10:39
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk tanulás és fejlettség szempontjából nem volt ilyen meghatározó, hogy valaki 6, 6 és fél vagy 7 éves volt a kezdéskor.

Inkább a családi háttér az, ami nagyon nagy hatással van a tanulmányi eredményekre.

A magasság, kicsiség nem olyan feltűnő. Az sem csak azon a fél-1 éven múlik.

2018. jún. 18. 10:41
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is aprilisi, és abban az évben ment iskolába. Megbántam. Nem tudom más iskolában hogy van, de nálunk a napközi az nem a lecke megírásáról szól, hanem akkor is tanulak, a lecke otthonra marad. Most végezte a negyediket, mostmár nincs gond, de ez elsőben kegyetlen volt. Anno, mikor én jartam ebbe az iskolába, akkor délelőtt tanulás volt, ebéd, udvaron játék, majd napköziben a lecke, és mentünk haza. Most sajnos nem így van. Vagy csak rossz iskolát választottam a lányomnak.
2018. jún. 18. 10:41
 20/32 anonim ***** válasza:
95%

Kábé egykorúak lehetünk, én is májusi vagyok, csak május elejei. Engem anno elengedtek hat évesen suliba, és pont az ellenkezőjét tapasztaltam, mint te, mindenhol én voltam (majdnem) a legfiatalabb, minden "kortársam" egy évvel idősebb nálam szinte, ez egyetemig kitartott.

Most, felnőtt fejjel már poén, ha rám csodálkoznak, hogy ilyen fiatal vagyok??? (főleg, mikor pályakezdő voltam), barátokkal meg elpoénkodjuk, hogy mindenki hamarabb vénül meg nálam, de gyerekként nagyon frusztráló volt, hogy én egy évvel fiatalabb vagyok mindenkinél - még ha nem is volt egy év, csak számszerűleg annyi. Meg mindig magyarázkodni kellett, hogy igen, tényleg már gimis vagyok, igen, tényleg már érettségizem, igen, tényleg már egyetemre járok, nem, nem kamuzok......

Úgyhogy én ilyen oknál fogva nem tartanám vissza a gyereket, mert nagyon véletlenszerű, hogy milyen összetételű csoportba kerül (hacsak nem falun vagytok, ahol mindenki ugyanaz, mint az oviban). Random, hogy úgy jár, mint te, vagy mint én.

Ha a fiadnál indokoltnak tűnik a visszatartás, akkor lépd meg bátran, manapság tényleg sokkal nagyobb divat lett, de ne ez befolyásoljon a döntésben, hogy kicsi vagy nagy lesz a többiekhez képest. :)

2018. jún. 18. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!