Egy idősebb, vaskalapos, pattogós, szigorúbb tanárnő lehet pozitív hatással is egy érzékenyebb lelkűbb gyermekre az iskolában?
Köszönöm! Első osztályról lenne szó.
Ő egy nyugdíj előtt álló tanárnő, idejétmúlt elképzelésekkel, Állítólag tombol, hisztizik, ha nem úgy alakul vmi ahogy ők elképzeli. Az óráján feszültség van.
Állítólag nem szereti a gyerekeket, nem tud már kedves lenni velük. :( amúgy egy jó tanító. Csak gondolom, elfáradt.
Nálunk a gyereknek olyan osztályfőnöke van, akiről az előző osztályának a (elsősorban szülői) véleménye, hogy szigorú, nyers, párhuzamos osztályba járók szerint mogorva, kocka... és valóban van egy olyan stílusa, hangszíne, ami a külső szemlélőnek ilyen hatást kelt. nem édeleg, nem cuki, de szerintem nem is barátkozni jár a suliba.
De a gyerekek imádják, és ő is imádja a gyerekeket. Nekem pedig ennél több elvárásom nincs felé.
még annyi, hogy egyedül az én gyerekem az, akinek még nem igazán sikerült összebarátkoznia vele. jó úton vannak, de nem egyszerű eset a fiam. miközben egy kifejezetten bújós, szeretgetős gyerek, a tanítónénivel a fizikai kontaktust kifejezetten kerüli. ennek ellenére még nem láttam úgy elmenni mellette a tanítónénit, hogy legalább a fejét ne simogassa.
De ha TE úgy látod, hogy nem jó a tanítónéni, akkor ne irasd oda a gyereket. nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon fontos a szülő-tanár kapcsolat. ha az rendben van, akkor nem lesz gond a gyerekkel sem. ha rossz érzésekkel küldöd minden nap suliba a gyereket, akkor nem fogja magát jól érezni egy édibédi tanító mellett sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!