Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Egy idősebb, vaskalapos,...

Egy idősebb, vaskalapos, pattogós, szigorúbb tanárnő lehet pozitív hatással is egy érzékenyebb lelkűbb gyermekre az iskolában?

Figyelt kérdés
egy olyan tanárnőről beszélünk, aki szigorú, kemény, és kevésbé kedves a gyerekkel.

2018. ápr. 3. 15:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Első osztályról lenne szó.

Ő egy nyugdíj előtt álló tanárnő, idejétmúlt elképzelésekkel, Állítólag tombol, hisztizik, ha nem úgy alakul vmi ahogy ők elképzeli. Az óráján feszültség van.

Állítólag nem szereti a gyerekeket, nem tud már kedves lenni velük. :( amúgy egy jó tanító. Csak gondolom, elfáradt.

2018. ápr. 3. 19:34
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Mit jelent az, hogy tombol, hisztizik?
2018. ápr. 3. 19:42
 13/17 anonim ***** válasza:
51%
Nem, az ilyen tanár nem lehet pozitív hatással, főleg ha érzékeny a gyerek, akkor egy ilyen idegbeteg típustól magába fordulna szerintem.
2018. ápr. 3. 20:56
 14/17 A kérdező kommentje:
Utolsó: Ettől Félek...
2018. ápr. 3. 21:00
 15/17 anonim ***** válasza:

Nálunk a gyereknek olyan osztályfőnöke van, akiről az előző osztályának a (elsősorban szülői) véleménye, hogy szigorú, nyers, párhuzamos osztályba járók szerint mogorva, kocka... és valóban van egy olyan stílusa, hangszíne, ami a külső szemlélőnek ilyen hatást kelt. nem édeleg, nem cuki, de szerintem nem is barátkozni jár a suliba.

De a gyerekek imádják, és ő is imádja a gyerekeket. Nekem pedig ennél több elvárásom nincs felé.

2018. ápr. 4. 07:52
 16/17 anonim ***** válasza:

még annyi, hogy egyedül az én gyerekem az, akinek még nem igazán sikerült összebarátkoznia vele. jó úton vannak, de nem egyszerű eset a fiam. miközben egy kifejezetten bújós, szeretgetős gyerek, a tanítónénivel a fizikai kontaktust kifejezetten kerüli. ennek ellenére még nem láttam úgy elmenni mellette a tanítónénit, hogy legalább a fejét ne simogassa.

De ha TE úgy látod, hogy nem jó a tanítónéni, akkor ne irasd oda a gyereket. nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon fontos a szülő-tanár kapcsolat. ha az rendben van, akkor nem lesz gond a gyerekkel sem. ha rossz érzésekkel küldöd minden nap suliba a gyereket, akkor nem fogja magát jól érezni egy édibédi tanító mellett sem.

2018. ápr. 4. 07:58
 17/17 anonim ***** válasza:
Gyerekkorom napközis tanára, több évtizede már... Idős, nyers modorú, túl józan, végtelenül merev. Nem egy gúnyos megjegyzése volt felém. Hiába tett olykor a kedvemre, például szólt a konyhás néninek, hogy melyik húst szeretem, azt adja a tányéromra, a negatív megnyilatkozásaira még mindig emlékszem. Ő volt az egyetlen tanár, akit nem szerettem és semmilyen pozitív hatása nem volt rám, az biztos. Volt több tanár is, aki szigorú volt, komoly, nem mosolygós vagy éppen teljesen semleges, de ennek az egynek annyira kiütközött a jelleme és még ráadásul ő maga is akarta, hogy emberként is megismerjük, hogy rendes teherként és kihívásként éltem meg. Már az is nyomasztott, ha csak rám nézett, vajon most mit akar... Jót-e, rosszat-e. Szerintem egy pedagógusnak nem szabad ennyire közel menni a gyerekekhez. Inkább legyen valaki hidegen kedves, mint túl direkt. A többi tanárnőt nem ismertem úgy ki, mint őt, pedig semmi szükségem nem lett volna rá.
2018. ápr. 17. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!