Ti nagyon megszidjátok a gyerekeiteket, ha rossz jegyet hoznak, vagy ha nem olyan a bizonyítványa mint te szeretnéd?
(BE)látod, hogy a gyerekednek milyenek a képességei, hogy mit várhatsz el tőle? Sokszor láttam gyerekként is, hogy voltak osztálytársaim akik rettegtek már akkor is ha négyest vittek haza, arról ne is beszéljünk ha netán rosszabbat. Engem sosem szidtak meg, igaz nagyon jól tanultam. És látom most is, hogy egy egy szülő, aki annak idején bizony nem remekeltek, most a gyereküktől nem tudja hogy mit várjon el. Ismerek olyat, akinek kitűnő tanuló gyereke, sportol és mindenben tehetséges és mégsem elégedettek vele, véletlen rossz jegyért kikap. Nagyon sokszor sajnálom őt. De néha mégis felmerül bennem, hogy talán rossz anya vagyok, hogy nem hajtom eleget a gyereket? Ismerem a képességeiket ( pár 1-2 hármas van hogy becsúszik a bizibe), de ettől még nem gondolom, hogy ha büntetni fogom, akkor jobb lesz. Persze én is mondom, hogy tanulj többet és próbáld meg kijavítani, de számomra nem dől össze a világ. Én magam is fősulira járok, igaz én kitűnően tanulok, és mondom is mindig hogy vegyetek példát rólam, de felnőttként az ember már másképp áll a tanuláshoz. Nem akarom, hogy különóráról különórára járjon és közben ne legyen gyerekkoruk. És persze látom, azt is, hogy mennyit számít egy jegy, ami kizárólag egy tanár véleménye...hiszen, ha nem szimpatikus egy gyerek a tanárnak, akkor csinálhat bármit akkor se ad neki jobb jegyet. Az egyik gyerkőcömmel jártam pont igy, hogy egy tanárnál hármasnál jobb jegyet sosem kapott a gyerekem. Két tantárgyat tanított neki, az egyikből kettesre a másikból hármasra állt. Másból ötösre és négyesre állt, csak ebből a kettőből állt rosszul. Nem vagyok egy befutkározós szülő, de itt már besokalltam, számomra hihetetlen volt, hogy csak nála kapjon rossz jegyet. Bementem és lám, hirtelen jobb jegyeket kezdett hordani a gyerek..(ennél a tanárnál egyébként a többi gyerek is rosszabb jegyeket kapott, csak nem értem ez miért jó egy tanárnak...).
Bocs, ha hosszú lettem.
Tehát a kérdésem, hogy ti milyen szigorral álltok a gyereketek tanulmányi eredményeihez?
Köszönöm
Dehogy, az iskola baromság, azokból a tárgyakból legyen jó amiket szeret és majd használni fog.
Elég kifogni egy baxatlan pszichopata tanárnőt, hogy rossz jeggyel alázza a gyereket, de az ilyen miatt nem szabad megszidni.
Pedagógus házaspár vagyunk (a férjem tanít is, én elhagytam a pályát). Az a véleményünk, hogy a befektetett energia, a hozzáadott érték, egyszóval a 2-es hozzászólót ismételve a hozzáállás a lényeges. Akár egyik számonkéréstől a másikig felmutathat egy gyermek akkora munkát, amire simán megadom a jó jegyet. Lehet, hogy a tudása nem duplázódik, de az csak ismeret, ki nem sz.rja le? Minden ismeret szabadon hozzáférhető 5 mp alatt a neten. Viszont felmutathat akár dupla erőfeszítést, azt viszont a megszerzett tudástól függetlenül értékelni kell. És ezzel motiválni ia könnyebb a gyengébben teljesítő gyereket.
A saját gyerekeinkkel kapcsolatban is így vélekedünk, és tartjuk magunkat az elveinkhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!