Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » 6 éves a fiam, és nem szeret...

6 éves a fiam, és nem szeret iskolába járni!?

Figyelt kérdés

Nem csinálja amit a tanítónéni mond neki, nem akar csinálni semmit az órán, teljesen passzívvá vált mostanra, eleinte csak a magatartása volt rossz, most az jó de teljes a dacolás. Arra tudok gondolni, hogy valami történhetett, de a tanárnő csak panaszkodik.

Már iskola váltáson jár az eszünk. Még csak elsős, ha ez így meg tovább akkor jövőre 1-2 tanuló lesz. Ezt nem akarom meg várni mert az a teljes kudarc.

2018. jan. 31. 17:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz helyzet... és ezt bizony a tanítónak kellene az iskolában megoldania, ha ott nem akar órán dolgozni, nem akar szót fogadni.

Esetleg vigyétek el nevelési tanácsadóba, ott néhány beszélgetés alatt kiderül, hogy van-e baj.

Unokatesó így volt még oviban, semmiben nem volt hajlandó részt venni 2 éven keresztül, aztán végül a pszichológusnál kiderült, hogy egyszerűen csak annyira nincs meg a gyerek meg a pedagógus között, hogy elbeszélnek egymás mellett. Másik oviba került, az első hét végére teljesen beilleszkedett. -szóval nem biztos, hogy a gyerekkel van a baj.

2018. febr. 2. 09:12
 12/19 anonim ***** válasza:

"sokat kell ülni és nem mennek ki a levegöre, csak ritkán"

-na, nálunk ezeket a gyerekeket még simán visszafogta az ovi pont azzal az indokkal, hogy nem leköthető a figyelme még 45 (igazából azt hiszem talán 25-30-at néztek) percen át .

Korai volt még a suli ez alapján.

2018. febr. 2. 09:13
 13/19 kisserikaboglárka válasza:
Nekem az egyik rokonoknál volt ijen és nagyon sokat kezdet vele beszélgetni játszani és minden ilyesmi.Szerintem sokat kell vele foglalkozni játszásal tanítsa otthon hátha be Vál.
2018. febr. 2. 10:00
 14/19 anonim ***** válasza:

Mondjuk egy elsős gyereknél tényleg ki kéne őket vinni játszani és nem annyira szigorúan fogni a dolgokat. Nekem érdekes mód napi 4 órám volt elsősként és első óra után volt egy hosszabb szünet,amikor volt idő enni és udvarra menni is.

Most meg olyanokat hallok,hogy reggeltől késő délutánig órán ülnek, le vannak terhelve,semmi játék.

Annak aki most szabadult az óvodából még lenne szüksége egy kis szünetre és pihire órák között..

2018. febr. 2. 10:11
 15/19 anonim ***** válasza:

"Most meg olyanokat hallok,hogy reggeltől késő délutánig órán ülnek, le vannak terhelve,semmi játék.

Annak aki most szabadult az óvodából még lenne szüksége egy kis szünetre és pihire órák között.."

ez nem a rendszertől függ, hanem a tanítótól.

A gyerekem osztályfőnöke naponta többször kiviszi őket az udvarra vagy a közeli játszótérre, heti 1x kirándulni, sportolni mennek az iskolán kívülre.

A párhuzamos osztály osztályfőnöke semmit nem csinál. Ha előző nap esett az eső, ki se mennek, nehogy kosz legyen a teremben.

2018. febr. 2. 10:21
 16/19 A kérdező kommentje:
Oviba minden rendben volt. Söt! Kivånló eredményei voltak. Most meg mår a farsangra se akart elmenni. Iskola våltåson rajta vagyok, de nehéz.
2018. febr. 3. 10:02
 17/19 anonim ***** válasza:
Tanítót kell választani! Nekünk jó... 1 tanóra, kb 20-30 perc. És napi max 5 órájuk van. De az órarend az dísz! Sokat vannak udvaron. Sok a szabadidős óra.
2018. febr. 6. 14:20
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha oviban minden rendben volt és otthon sem volt semmi zűr, akkor a tanító néni hibája. Pedagógus vagyok, így tudom, hogy milyen fontos az átmenet óvoda és iskola között. Órákon úgy tanulunk, hogy inkább csak játszunk, mozgunk. Ha elfáradtak akkor nagyobb váltás (óra közben is aranyos pár perces tánc) kell. Délután pedig 1-1,5 óra a levegőn szintén kötelező az udvaron ebben az életkorban.
2018. febr. 6. 20:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Na, ez de ismerős. Sajnos az én fiam adhd-s, és nagyon féltünk is az iskolától. De az elején imádta! Olyan tanító nénink volt, aki 20 perc után kivitte őket, mert látta, hogy fáradtak. Kezdő volt, és 3 hónap után az igazgatónő ki is rúgta, mert nem tanultak semmit, nem haladtak az anyaggal. Azóta már a 4. tanító néni van, és a gyerek sírva megy iskolába. Ha kérdezem, hogy mi a gond, azt mondja, hogy az, hogy tanulni kell. Hát, most erre mit mondjak? Ez egy iskola. Azt mondja, hogy keveset vannak kint a levegőn, ő meg ugye egész nap szaladna. Mi is mondtuk neki, hogy átmegyünk másik iskolába, de nem akar, mert itt vannak a barátai. Sajnos most már nem csinálja órán sem amit kell, dolgozatoknál üres lapot ad be. 7,5 éves ennél tovább már nem lehetett húzni az iskolába menést. Én tudom, hogy a rendszer a rossz, amúgy másik iskolában sem lenne sokkal jobb, csak talán lennének állandó tanárok. Én már nem tudom mi tehetnék vele, 4-nél előbb el sem lehet hozni, még 2-kor van olvasás órájuk. Itthon nincs vele bajom. Most elkezdett járni az iskolapszichológushoz, de az sem fogja ezt megoldani. Olyan sulit kéne keresni, ahol a hagyományos délig oktatás, délután napközi van, és el lehet hozni. Nálunk ilyen nincs, de hallottam pl. hogy Érden még ilyen iskola van. Itt, Székesfehérváron úgy tudom, hogy mindenhol 4-ig tanítás van.
2018. febr. 11. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!