Hány helyről kapott a gyereked mikulás csomagot? Nem lehetne ennek gátat venni valahogy?
Nálunk a gyerek 10!!! csomagot kapott eddig, persze teli édességgel.
(2 nagyszülőktől,
3 nagynéniktől / nagybácsiktól,
1 oviból,
1 keresztanyjától,
1 az én munkahelyemről,
1 párom munkahelyéről
és 1 tőlünk.)
Miért nem lehet, hogy csak a szülők ajándékozzanak ilyenkor?
A lányom meg persze sír, hogy nem engedem, hogy nekiessen ennek a csomó édességnek.
:(
Tényleg tragikus, hogy a rokonok gondolnak a gyerkőcre és kedveskedni akarnak neki... Elmorzsoltam egy könnycseppet hányattatott sorsotok miatt. Inkább örüljetek, másnak nincs élő rokona, akitől kaphat ajándékot a gyerek.
El lehet rakni az édességeket, megkapja darabonként és kész. Nálunk ez így működött, és életben maradtunk.
Sajnos ez ilyenkor szinte mindenhol így van, csokidömping van és nem lehet lebeszélni róla a rokonokat. Gyerekként imádtam, szülőként meg próbálni kell kezelni a helyzetet.
Ha már egyszer ott a sok csoki, ne dobd ki és ne is vedd el tőle csak úgy. Olvasszátok meg (persze amit lehet, nyilván nem a nápolyira gondolok) és használjátok sütikészítéshez, amiben ő is segíthet. Pl sütinyalóka mártogatás, isler felső karikájának becsokizása, mézeskalács díszítése. Süthettek együtt csokidarabos zabkekszet/sima kekszet. Így nem eszik meg belőle annyit a gyerek, de nem érzi úgy, hogy csak úgy elvetted tőle. Egy 3,5 évest már simán be lehet ezekbe vonni. :)
Mikor már kicsit nagyobb lesz, adományozhattok is el belőle, sok helyen rendeznek gyűjtést szegény családoknak/gyermekotthonoknak.
Van egy jó ötletem.
Ha neked ennyire sok a csomag, akkor keress a környezetedben 5 gyereket, akik olyan szegények, hogy egyáltalán nem kaptak csomagot. Ajándékozd oda nekik, legalább a gyereked is tanul egy kis empátiát, meg jóérzést.
Nem kell nektek mind a 10 csomagot megenni!
Másik ötlet, hogy megkéred a nagyszülőket, hogy mivel úgyis sok csokit kap a gyerek, ezért a nagyszülők dobjanak össze neki valami speckó játékra, ami amúgy drága lenne, de ha megoszlik a költség, akkor már nem.
Vagy megkéred őket, hogy amit mikulásra szánnának, azt inkább a karácsonyi ajándékába tegyék bele.
Lehet, hogy ezt a nagyszülők meghallanák és ennek szívesen eleget tennének.
De ha nem, akkor kezd el őket kiszipolyozni. Mindig sírjon a szád, hogy most Pistikének nincs ez, nincs az, ennyi pénz hiányzik ebből-abból... és előbb utóbb megunják, és visszafogják magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!