Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hány helyről kapott a gyereked...

Hány helyről kapott a gyereked mikulás csomagot? Nem lehetne ennek gátat venni valahogy?

Figyelt kérdés

Nálunk a gyerek 10!!! csomagot kapott eddig, persze teli édességgel.

(2 nagyszülőktől,

3 nagynéniktől / nagybácsiktól,

1 oviból,

1 keresztanyjától,

1 az én munkahelyemről,

1 párom munkahelyéről

és 1 tőlünk.)

Miért nem lehet, hogy csak a szülők ajándékozzanak ilyenkor?

A lányom meg persze sír, hogy nem engedem, hogy nekiessen ennek a csomó édességnek.

:(

2017. dec. 6. 14:31
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
88%

Tényleg tragikus, hogy a rokonok gondolnak a gyerkőcre és kedveskedni akarnak neki... Elmorzsoltam egy könnycseppet hányattatott sorsotok miatt. Inkább örüljetek, másnak nincs élő rokona, akitől kaphat ajándékot a gyerek.

El lehet rakni az édességeket, megkapja darabonként és kész. Nálunk ez így működött, és életben maradtunk.

2017. dec. 6. 14:52
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az én gyerekeim voltak a famíliában az elsők. Hosszú évek kitartó munkája volt elérni, hogy 1. Mikulásra, húsvétra nincs ajándék, csak édesség és gyümölcs, legalább fele-fele arányban, 2. nem kérünk tejbevonóból, masszából, akármiből készült gagyi óriástélapókat, inkább vegyenek csak egy darab csokit, de az jó minőségű legyen, 3. a kevesebb több, nem kell csutkára teletömni a Mikulás-zacskót. Addig is, amíg ezt elértem, nemes egyszerűséggel begyűjtöttem a csomagokat, és elraktam, a sz@r télapókat felhasználtam sütibe, a normális cuccot megkapta a gyerek adagolva. Tudta, mennyi van, megbeszéltem vele, hogy hány napra osztjuk be. A tesóim ebből a szempontból szerencsések voltak, nekik már nem kellett megküzdeni a gyerekeik érdekében, csak a a párjuk famíliájával.:-)
2017. dec. 6. 14:54
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
#9 Te tényleg úgy gondolod, hogy el kell tiltani a nagyszülőt a gyerektől, mert mikuláscsomagot vesz neki? Ez leírva is fájdalmas. Mondhatni remélem komolyan gondolod, mert viccnek igen rossz.
2017. dec. 6. 14:55
 14/38 anonim ***** válasza:
64%

Sajnos ez ilyenkor szinte mindenhol így van, csokidömping van és nem lehet lebeszélni róla a rokonokat. Gyerekként imádtam, szülőként meg próbálni kell kezelni a helyzetet.

Ha már egyszer ott a sok csoki, ne dobd ki és ne is vedd el tőle csak úgy. Olvasszátok meg (persze amit lehet, nyilván nem a nápolyira gondolok) és használjátok sütikészítéshez, amiben ő is segíthet. Pl sütinyalóka mártogatás, isler felső karikájának becsokizása, mézeskalács díszítése. Süthettek együtt csokidarabos zabkekszet/sima kekszet. Így nem eszik meg belőle annyit a gyerek, de nem érzi úgy, hogy csak úgy elvetted tőle. Egy 3,5 évest már simán be lehet ezekbe vonni. :)

Mikor már kicsit nagyobb lesz, adományozhattok is el belőle, sok helyen rendeznek gyűjtést szegény családoknak/gyermekotthonoknak.

2017. dec. 6. 14:57
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is rengeteg helyről kaptak a gyerekek. Tőlünk, apukámtól és anyukámtól külön egyet egyet, anyóséktól, oviból, az én és a párom munkahelyéről, 3 szomszédtól egyet egyet, délután jönnek a keresztszülök, mind a három gyerek kereszt szüleitől kapnak egyet egyet. Szóval összesen eddig úgy van hogy 13 mikulás csomagot kapnak, tudják hogy nem ehetik meg egyszerre. Nem esznek sok csokit szóval ami megmarad azt fel használom süti sütésre. A gyerekek mindennek nagyon örülnek. Az egyik szomszédtól egy mandarint kaptak meg egy pici csoki mikulást de annak pontosan ugyan úgy örültek mint annak a csomagnak amit tőlünk kaptak és tele van mindenfélével. Mi az örömöt nem akarjuk elvenni tőlük.
 16/38 anonim ***** válasza:
37%
Itt nem a mikulás csomaggal van a gond, hanem azzal, hogy nem veszik figyelembe a szülők kérését. Amit a kérdező írt, az alapján ez nem az első és utolsó eset. Nyilván kapjon csokit, persze, minden gyerek szereti, a nagyik meg szeretik adni, de ha a szülő azt mondja valamire, hogy nem, akkor nem. És amíg ezt nem veszik figyelembe, addig nem is kell, hogy találkozzanak a gyerekkel, mert úgy sem lehetne teljes nyugalomban rájuk bízni a gyereket.
 17/38 anonim válasza:
100%
én az a gyerek voltam aki felfalná az egészet...nagyon "sóher kisgyerek" aki kivette az uncsija kezéből és megette, de valahogy mégis elraktam és akkor ettem meg mikor sokkal jobban kívántam :P vagy 3 hónapig ott volt a polcomba vagy 8 csomag minden sz*r
2017. dec. 6. 14:59
 18/38 anonim ***** válasza:
84%

Van egy jó ötletem.

Ha neked ennyire sok a csomag, akkor keress a környezetedben 5 gyereket, akik olyan szegények, hogy egyáltalán nem kaptak csomagot. Ajándékozd oda nekik, legalább a gyereked is tanul egy kis empátiát, meg jóérzést.

Nem kell nektek mind a 10 csomagot megenni!

2017. dec. 6. 15:00
 19/38 anonim ***** válasza:
98%
#16 Akkor is túlzás elkúrt mikuláscsomagokról rögtön eltiltásra asszociálni. Ha napi szinten csokival tömik a gyereket vagy veszélyeztetik, akkor azt mondom mérlegelendő négyszemközt nyomósabb dolgokat felhozni. Bocs, de ebben a finoman szólva is túlreagált esetben szó sincs a gyerek egészségéről meg érdekeiről, pusztán anyu kontrollmániájáról...
2017. dec. 6. 15:07
 20/38 anonim ***** válasza:
25%

Másik ötlet, hogy megkéred a nagyszülőket, hogy mivel úgyis sok csokit kap a gyerek, ezért a nagyszülők dobjanak össze neki valami speckó játékra, ami amúgy drága lenne, de ha megoszlik a költség, akkor már nem.

Vagy megkéred őket, hogy amit mikulásra szánnának, azt inkább a karácsonyi ajándékába tegyék bele.

Lehet, hogy ezt a nagyszülők meghallanák és ennek szívesen eleget tennének.

De ha nem, akkor kezd el őket kiszipolyozni. Mindig sírjon a szád, hogy most Pistikének nincs ez, nincs az, ennyi pénz hiányzik ebből-abból... és előbb utóbb megunják, és visszafogják magukat.

2017. dec. 6. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!