Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Van itt olyan szülő, akinek...

Van itt olyan szülő, akinek majdnem 8évesen kezdte gyermeke az iskolát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kislányom novemberi születésű,idén lesz 6éves,az óvónők "legszívesebben nem engednék iskolába",mert.. erre még nem kaptunk választ.Vagyis annyit,hogy feladatok közben csacsog..

Az a kérdésem,hogy volt más is ilyen helyzetben akinek novemberi a gyermeke? Nem lenne az sok,hogy majdnem 8 évesen kezdené az iskolát? Kinek van erről tapasztalata?

2017. okt. 24. 08:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Beszédhibát is még kikupálhatják a következő (ha jó emlékszem, tavaszi) felmérőig, legalábbis nálunk is így volt anno, és a logopédus is felért egy iskola-előkészítővel :) mert szépen megszokta (mint írod is), hogy minden nap volt valami (és egyre több) feladata, amit ő maga "olvasott" ki a füzetéből.
2017. okt. 24. 16:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

októberi gyerekes vagyok.

Nagyon figyelj a logopédiára, mert nálunk pl. egyenlő a nullával. sok a gyerek, nem tud specifikusan foglalkozni senkivel. Ha nálatok is ilyen gondok vannak, keress mindenképpen magán szakembert és mindennap gyakoroljatok vele külön.

2017. okt. 25. 10:49
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
bizz az óvónőben!! napi nyolc órában vele van,látja a fejlődését.manapság az a divat,hogy küldenek mindenkit-nem a visszatartás.ha bizonytalan,akkor meg van az oka.ha iskolaérett lenne-egyértelműen mondanák.ha elviszed nev tan-ba,ott 2óra alatt mást látnak,mint az óvónéni 3 év alatt???
2017. okt. 25. 14:36
 14/15 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó, pont fordítva: alsós tanár ismerősöm pont az ellenkezéjét tapasztalta: boldog boldogtalant visszatartanak. Én nem az ovonőben inkább a saját megérzéseimben bíznék. Abból még soha nem volt baj, ha egy gyereket visszatartottak elvet valja az összes.
2017. okt. 25. 16:48
 15/15 anonim ***** válasza:
90%

Rólam szörnyű jellemzést írt az ovónőm, speciális suliba akart rakatni, sni státuszt...

6,5 évesen kerültem iskolába, 3.-ig osztályelső voltam kb, de még 3.-ban is kitűnő átlagot hoztam.

Most egy gyengébb középiskolába járok, de megy a tanulás, dolgozom, a 3. idegen nyelvet tanulom.. (ha a latint nem számolom), de az óvónők azt mondták, hogy magyarul sem fogok tudni beszélni (3,5 éves koromban kezdtem beszélni csak!!). NE higgyj az óvónőknek. Próbálj minél többet segíteni neki a tanulásban, hogy jobb átlaga legyen. Persze, könnyű ezt mondani, de ha nem kapnék több, mint egy évtizede segítséget a tanuláshoz (tanítás a tanárok helyett + vmennyi anyagi), akkor sehol sem lennék én sem.

Sok sikert!

17f

2017. okt. 26. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!