Aki több, mint 7 évesen indította iskolába gyermekét nem bánta meg?
Mik a tapasztalatok? Előny, hátrány?
Fiam márciusi születésű és, ha nem jövő szeptwmberben megy 6,5 évesen iskolába, akkor csak 7,5 évesen kezd, ami nekem soknak tűnik...
Most 5 éves múlt. Okos gyerek, de vannak hiányosságai és sokat gyakorlok vele. Megkésett a beszédfejlődése, nagyon hibásan beszél, ezért nyáron is heti 3 logopédiára járok vele. Rajzban szerintem kortársaihoz képest el van maradva, ami ugye fobtos lenne az iskolához.
Matekból nagyon jó, kortársaihoz képest ügyes. Ismeri a mutatós órát, megmondja mennyi az idő. Az iskolát már most várja nagyon.
Persze van még sok idő, az iskoláig, hogy fejlődjön, de én már most aggódom, mi lesz, ha maradnia kell még egy évet az oviban... Egyrészt nagyon magas 124 cm magas. Hogy nézne ki 7,5 évesen a kis elsősök között? Hogy emésztené meg, ha maradnia kellene még, amikor annyira várja már most?
Persze, ha eljön az ideje el fogom vinni iskolaérettségi vizsgálatra és a szakemberek segítségével hozom meg a döntést. Addigis szívesen vennék minden tapasztalatot, tanácsot.
Az enyém is márciusi születésű. 5,5 évesen írták az iskolaérettségi tesztet, amin nagyon kiakadtam. Akkor szembesültem vele, hogy gondok vannak, csak az óvónők elfelejtettek szólni. Annyi volt a válasz, hogy ki vannak téve a feladatlapok, miért nem láttam. Megjegyzem mindig piros pontosak voltak. Akkor kerestem egy fejlesztő pedagógust, 1 évig járt hozzá. A következő tesztnél minden fontos feladatot hibátlanul megcsinált. Kellett neki az az egy év, semmi hátránya nem származott belőle. Magasság. A barátnője 9 hónappal fiatalabb nála, de a mai napig ő a legmagasabb az osztályban. Úgyhogy ez se mérvadó.
Keresztfiam is várta az iskolát, nagyon menni akart. Az óvónők azt mondták, nem való még neki, nem bír 45 perceket ülni. Csalódott volt, de nem vált hátrányára, hogy maradt.
Én is márciusi vagyok, 7,5 évesen kezdtem el a sulit. Nem volt semmi hátrányom belőle, később fog érettségizni, ha arra kerül majd a sor, de egyébként nem lesz vele semmi baj.
L/19
Aprilisi a kisfiam.o is maradt egy evet.
Rettento okos,ertelmes gyerek.de a kudarcot nem tudta kezelni.duzzogott,beult az asztal ala,sirt,ha valami nem sikerult.
Ezert maradt egy evet.pedig a teszteket hibatlanra toltotte,egyik delutani alvas alatt,kiszamolta hany napot elt addig.annyit hibazott,hogy minden evet 365 napnak szamolt,es minden tovabbi honapot 30 napnak.
(Ebredes utan levezette a gondolatmenetet az ovonoknek,innen tudom)
Elsoben kituno lett.abban az 1 plusz evben az ovonok,es mi is rafekudtunk erre a kudarc temara,es igy sokat javult a helyzet az iskolara.
Szerencsere ott mar a tobbi gyerek huzta magaval.
Szoval semmi hatranya nem szarmazott belole.az osztaly nagy resze 7 evesen kezdte a sulit,igy a sorbol sem log ki.
2-es, ha már külfölddel példálózol 1) jelöld melyik országról hablatyolsz, mert külföld még mindig nem 1 nagy ország, amit Mo.-val ellentétbe állítva lehetne egységesen dicsérni.
2) a legtöbb olyan országban ahol előbb kezdik az iskolát, az iskola első néhány éve óvoda a magyar rendszerhez hasonlítva. Nem, nem ülnek órák hosszat egy helyben és még csak padok sincsenek. Kiscsoportos foglalkozás van a szőnyegen ücsörögve pl.: az angliai iskolákban is.
Igen, sokkal jobb is, mert könnyebb az átmenet az egész napos játékból az egész napos tanulásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!