Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » 2019 től 9 éves általános iskola?

2019 től 9 éves általános iskola?

Figyelt kérdés

Most olvastam a neten, h 2019 től tevezik bevezetni a 9 éves általánost!

Akinek határeset a gyerkőce (életkorilag értem, h "csak" 6 éves vagy kicsit több), őket ez befolyásolja-e a döntésben?

Saját példámat írom le, lányzom tavasszal lesz 6 éves, 2018 ban! Én már most úgy gondlom, h menni fog iskolába jövőre! (tudom, h még sok minden változhat stb., de egyenlőre ezt tevezzük) Így, h hallottam, h 2019-től már 8 helyett 9 év lesz az álatlános még inkább úgy gondolom, h mennie "kell"!

Kiegészítés: nem értek egyet a sok visszatartással, azzal, h sokan csak 7,5 vagy 8 évesen kezdik a sulit, illetve egy amúgy is évvesztes gyerknél még rádobodik 1 év pluszba! ha ehhez jön még egy 5 osztályos középiskola (pl. kéttannyelvű), akkor 21 évesen fog a gyerek érettségizni!

Tegyük fel, h nem veszik fel elsőre, esteleg csúszik egy évet az egyetemen, egy sima alapszakot, mesterrel kiegészítve 28 éves korára fog elvégezni! és itt nem "komolyabb" szakmákról beszélek (orvos, ügyvéd stb.), mert akkor még erre rájön a kisdoktori és a doktori!

Gyerekvállalás előtt persze jó lenne pár évet dolgozni, h kapjon támogatást, és meglegyen a tapasztalata stb. és ott tartunk, ha felelősségteljesen gondolkozik, 32 35 éves kora előtt nem fog tudni gyereket vállalni!

Nem provokatív a kérdés, és nem arra irányul, h hány évesen kezdje a gyerek a sulit, erről légyszi ne legyen vita! Az érdekel, h más is gondolkozik-e hozzám hasonlóan, vagy nagyon egyedileg látom a helyzetet!

2017. márc. 7. 13:26
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
36%

Akinek 7,5-8 évesen problémái vannak a suliban, az vagy fejlesztésre szorul, vagy a sulival van valami baj.

Nem azért ne tanítsd otthon olvasni/írni, mert "uncsizni" fog, hanem mert nem értesz hozzá....

2017. márc. 7. 15:05
 22/36 A kérdező kommentje:

persze, csak ha a gyerek érdeklődik, meg kérdezgeti, h melyik betű ez meg az akkor ne "tanítsam" neki, mert nem értek hozzá!

Ha lát egy várostáblát a kocsiból és megkérdezi, h mi van kiírva, melyik milyen betű, mondjam neki, h nem mondom meg, mert anya nem ért hozzá?

elég nevetséges vagy utolsó!

2017. márc. 7. 15:18
 23/36 A kérdező kommentje:

még annyi, h vannak gyerkek akiket még 7 évesen sem érdelnek a betűk, számok, azokat teljesen felesleges elkezdeni szülői nyomásra tanítgatni, mivel ugysem lesz semmi értleme!

Hidd el nekem, h azok közül akik már tudnak olvasni, írni és úgy mennek suliba a legtöbb saját mgától kérte, h tanítsák meg olvasni, számolni stb. mert szomjazott a tudásra....

2017. márc. 7. 15:24
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a véleményem....az én középső gyerekem 2018 augusztus közepén lesz 6 éves, eddig úgy voltam,hogy őt nem fogom engedni suliba mert a közelébe sincs annak aminek a nővére volt ennyi idősen. Ha 2019 szeptemberétől már bevezetik ezt akkor elfogja kezdeni a sulit,de ha nem akkor a nagycsoportot járja újra,pont úgy ahogy sok más gyerek.A nagylányom júniusi és 6 évesen szépen elkezdte a sulit szeptemberbe,a 19-es osztálylétszámból 1 kezem megtudom számolni,hogy hányan kezdték ennyi idősen mert az összes többi idősebb volt miután dupláztak az oviba.
2017. márc. 7. 15:25
 25/36 anonim ***** válasza:
73%
Más dolog a kérdéseire válaszolni és más dolog tanítani. Most komolyan, valaki azt mondta neked, hogy ne válaszolja a kérdéseire (ne tanítgasd, ahogy te mondod), és elgondonkodtál rajta?
2017. márc. 7. 15:33
 26/36 anonim ***** válasza:
50%
A jelzőket meg mellőzd már légy szíves... inkább magadat teszed nevetségessé, ha ilyen magas lóról beszélsz, miközben ennyire fogalomzavarban vagy.
2017. márc. 7. 15:35
 27/36 A kérdező kommentje:

"Más dolog a kérdéseire válaszolni és más dolog tanítani."

elárulok egy titkot: azzal, h a kérdéseire válaszolsz egyben tanítod!

Olyan jelzőket használok, amilyeneket akarok, ha nem törlik az illetékesek a kommentet, akkor puffoghatsz nyugodtan, nem hat meg az ajvékolásod! :)

2017. márc. 7. 15:48
 28/36 A kérdező kommentje:

24-estől kérdezném!

Akkor ha jól értem, ha ezt beveztik nem fogod hagyni az oviban mégegy évet, de ha nem vezetik be, akkor maradhat? Ezt miért gondolod így?

2017. márc. 7. 15:50
 29/36 anonim ***** válasza:

Tőlünk az első szülőin nyomatékosan kérték, hogy NE tanítsuk a gyereket magunktól, mert az esetek 90%-ában azok a gyerekek akik már tudtak írni, olvasni sokkal nehezebben álltak át arra a rendszerre, ahogyan a tanítónénik tanítják őket.

Természetesen ha kérdez a gyerek válaszolsz, de ez messze nem ugyanaz, mintha te tanítanád meg írni, olvasni.

2017. márc. 7. 15:54
 30/36 A kérdező kommentje:

utolsó!

értem amit írsz, és valamilyen szinten egyet is értek, de ez a gyakrlatban hogy kivitelezhető?

Névtábla lóg kint a szobája ajtaján és megprobálta leutánozni a nevét és jött oda mutatta nagy büszkén! kérdezgette melyik betű, mit jelent stb!Küldtem volna el, h ezzel még ne foglalkozz? vagy látja az apját a számítógépnél gépelni, odamegy és kérdezgeti, h melyik milyen betű?milyen szót írt le? probálta ő is utánozni amiket mi írunk, pl, bevásáorlólista stb. Nem fogom elküldeni, sem tiltani neki (amúgy 5 éves)! inkább utánanéztem hogy írják a klasszikus kis és nagybetűket, mivel sokat már én sem úgy használok, ahogy általánosban megtanultam, és a klasszik betűket, ahogy elsőbe tanítják gyakorolja! Én ebben nem látok kivetnivalót, de nem vagyunk egyformák....

2017. márc. 7. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!