Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » 2019 től 9 éves általános iskola?

2019 től 9 éves általános iskola?

Figyelt kérdés

Most olvastam a neten, h 2019 től tevezik bevezetni a 9 éves általánost!

Akinek határeset a gyerkőce (életkorilag értem, h "csak" 6 éves vagy kicsit több), őket ez befolyásolja-e a döntésben?

Saját példámat írom le, lányzom tavasszal lesz 6 éves, 2018 ban! Én már most úgy gondlom, h menni fog iskolába jövőre! (tudom, h még sok minden változhat stb., de egyenlőre ezt tevezzük) Így, h hallottam, h 2019-től már 8 helyett 9 év lesz az álatlános még inkább úgy gondolom, h mennie "kell"!

Kiegészítés: nem értek egyet a sok visszatartással, azzal, h sokan csak 7,5 vagy 8 évesen kezdik a sulit, illetve egy amúgy is évvesztes gyerknél még rádobodik 1 év pluszba! ha ehhez jön még egy 5 osztályos középiskola (pl. kéttannyelvű), akkor 21 évesen fog a gyerek érettségizni!

Tegyük fel, h nem veszik fel elsőre, esteleg csúszik egy évet az egyetemen, egy sima alapszakot, mesterrel kiegészítve 28 éves korára fog elvégezni! és itt nem "komolyabb" szakmákról beszélek (orvos, ügyvéd stb.), mert akkor még erre rájön a kisdoktori és a doktori!

Gyerekvállalás előtt persze jó lenne pár évet dolgozni, h kapjon támogatást, és meglegyen a tapasztalata stb. és ott tartunk, ha felelősségteljesen gondolkozik, 32 35 éves kora előtt nem fog tudni gyereket vállalni!

Nem provokatív a kérdés, és nem arra irányul, h hány évesen kezdje a gyerek a sulit, erről légyszi ne legyen vita! Az érdekel, h más is gondolkozik-e hozzám hasonlóan, vagy nagyon egyedileg látom a helyzetet!

2017. márc. 7. 13:26
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
55%

"és ott tartunk, ha felelősségteljesen gondolkozik, 32 35 éves kora előtt nem fog tudni gyereket vállalni! "

1 db évet változtatnak.

Akkor most nem értem az eszmefuttatásodat. Mi köze a 9 osztálynak ahhoz, hogy ki mikor vállal gyereket???

2017. márc. 7. 13:37
 2/36 anonim ***** válasza:
55%
És? Szlovákiában mindig is 9 éves volt. Egyik Felvidéki osztálytársam sincs "lemaradva" az életével hozzánk képest.
2017. márc. 7. 13:41
 3/36 A kérdező kommentje:
az a lényege, h még nálunk is bizonytalan a dolog, h menjen-e jövőre suliba, de így, h 1 évvel tovább tart az általános, így nagyon valoszinű, h menni fog, és "nyerek" neki 2 évet!
2017. márc. 7. 13:42
 4/36 anonim ***** válasza:
50%

És mire nyersz neki? Az élet nem egy verseny. Az is megtörténhet, hogy olyan rosszul megy majd neki az iskola, hogy 2x, 3x is megbukik. Akkor meg éveket veszítetek, vagy mi? Vagy érettségi után 3 éves világ körüli útra megy, azután tanul tovább.

A gyereked élete nem olyan lesz ám, amilyennek te elképzeled, hanem olyan, amilyennek ő alakítja....

2017. márc. 7. 13:46
 5/36 anonim ***** válasza:
52%
legtöbben így is harminc felett vállalnak gyereket, mármint, aki nem otthon szül a gyerekszobába nulla munkára
2017. márc. 7. 13:47
 6/36 anonim ***** válasza:
41%

És ha szakmunkást akar végezni?

Akkor hány évet nyer??? Vagy akkor már nem is a te gyereked???

2017. márc. 7. 13:49
 7/36 anonim ***** válasza:
66%
En sem ertem, hogy a hat eves gyereked eletet miert tervezed el. Nem a te dolgod, lehet, hogy foiskola alatt szul, lehet, hogy soha. De az is, hogy 16 evesen.
2017. márc. 7. 13:53
 8/36 A kérdező kommentje:

jaj, ne a "NYEREK" szócskába kapszkodjunk már bele! a kérdés mégegyszer a gyengébben kedvéért: befolyásolja-e a döntésedet a 9 éves általános vagy sem?

Köszönöm

2017. márc. 7. 13:53
 9/36 anonim ***** válasza:
74%

Én úgy tudom, hogy a plusz egy év a nagycsoport "helyett" egy preschool jellegű évfolyam lenne, ami alapvetően klassz dolog szerintem, és bízzunk benne, hogy klasszul is fogják megvalósítani (vannak követendő példák). Amúgy meg kifelejtetted a felvázolt életpályából, hogy szakmai gyakorlatra is szükség van a kisdoktori, a közepes és nagy és a még nagyobb doktori után, mert ennek híján még úgy se tudsz elhelyezkedni gyes után, mint amúgy, tehát olyan 50-55 év lenne akkor az ideális életkor, viszont ez jó is, mert mire iskolás lesz a gyerek, elmehetsz nyugdíjba!! :D Mert igen, ez így működik!! :D És mindenkinek kell egyetem, halasztás, nulladik évfolyam és három darab doktori (PhD-re gondolhattál)!!

Amúgy a kérdésed nem kérdés, nincs benne szinte semmi megválaszolnivaló (na jó, van egy eldöntendő kérdés, tudod, igen/nem), pusztán egy kirohanásszerű véleményformálás, több benne a felkiáltójel, mint bármi más, de amúgy rokonszenves ;)

A lényegre térve, kérdezz meg egy szakembert, hogy iskolaérett-e a gyereked; ha igen, akkor vidd iskolába, ha nem, akkor meg ne; ez nem vallási meggyőződés vagy divat jellegű kérdés, ez egy szakma, van, aki ért hozzá, és eldönti.

2017. márc. 7. 13:57
 10/36 anonim ***** válasza:
45%
Tökéletesen egyetértek kérdező. Szerencsére mi külföldön élünk. Itt nem divat a visszamaradott gyerekek nevelése.
2017. márc. 7. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!