Fogászati kezelés miatt egész napra kikérjem a suliból az elsős fiamat, vagy csak egy óráról?
Múlthéten hétfőn haza kellett vinnem, mert nagyon fájlalta a fogát, így mentünk egyből a fogorvoshoz, gyógyszeres tömést rakott be neki. Igazolást kaptunk egész napra.
2 hét múlva kell visszavinni, vagyis jövőhéten, akkor kicseréli neki rendes tömésre. Nálunk csak délelőtt van fogorvos. Azt mondta, hogy ha csütörtökön viszem, akkor nem kell időpont, mert iskolafogászat van, de ha más napon akarom vinni, akkor kérjek időpontot.
Viszont nem tudom, hogy egész nap ne vigyem, vagy menjek el érte, és vigyem el pl. tesiről, majd vissza? Fél napos csak, délben egyébként is megyek érte. De egy fogtömés csere miatt nem gondolom, hogy egész nap "lógnia" kellene a suliból.
Tejfogat hova akartok zsibbaszttatni? :D Azt nem kell, nem fáj, amikor fúrják. Tudom, mert elégszer volt benne részem gyerekként.
Ettől függetlenül én nem vinném vissza, felesleges hercehurca lenne. Ha arról lenne szó, hogy neked vissza kell menned dolgozni, akkor más a helyzet, de így szerintem felesleges. Évente 1-2 alkalommal én is viszem az enyémet fogorvoshoz, ha kell menni, alsós ő is, ilyenkor ez egy potya nap. Mivel nem hiányzik olyan sokat, ennyi belefér nálunk.
Kedves utolsó! Igazán nem szeretnélek megbántani, de mint fogorvos, szeretném felhívni a figyelmedet, hogy butaságot írtál. Legközelebb, ha valamihez nem értesz, akkor inkább ne válaszolj, mert így is sok téves információt adnak itt át egymásnak az emberek, amiket nem győzök pl a rendelőmben helyretenni. Tejfogat két esetben nem kell elérzésteleníteni: egy, ha már elkezdett felszívódni a gyökere, és így effektíve nincs mi beidegezze, 2. ha amúgy sem élt már a fog, pl trauma miatt, vagy előtte egy kezelés miatt (ami viszont mindenképpen érzéstelenítésben történt). Lehet, hogy neked gyermekkorodban sok ilyen élményben volt részed, de ha nem éreztél semmit, az nem önmagában azért történt, mert tejfog volt.
Viszont a kérdésre a választ természetesen csak te, kérdező tudod eldönteni. Lemarad vmiből ezzel az egy hiányzással? Amúgy sokat hiányzik? Neked nem gond pl a munkahelyed miatt, ha ptthon maradsz vele?
6-os vagyok.
Én is kaptam érzéstelenítőt, amikor a lyukas tejfogamat kihúzták kisiskolás koromban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!