Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ti mit tettettek volna?

Ti mit tettettek volna?

Figyelt kérdés
A fiam második osztályos. Ma beszélgettem a magyar tanárával és kiderült, hogy tegnap mikor a házi feladatot ellenőrizte, leszidta a fiamat, hogy nem ő írta a házit, mert nagyon szépen írta. Kiderült, hogy az órán nyomtatott betűkkel ír a fiam, és nagyon csúnyán. Most hétvégén, amikor csinálta a feladatot én is láttam, és átírattam vele, hogy szép legyen. Erre meg leszidja, és meghazudtolja, meg engem is. Ennyire nem lehet elhinni, hogy ha odafigyel a gyerekre, akkor erre is képes? Nem kellene inkább bocsánatot kérni a gyerektől?

2016. nov. 22. 11:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
31%

7!

Aki 2 napig dolgozik egy szöveg forditasan, az nem fogja azt megoldani 45 perc alatt. Szép kis történet, de kamu.

2016. nov. 22. 12:14
 12/23 A kérdező kommentje:
Bocsánatot nem hiszem, hogy fog kérni, mert nekem se hisz a tanár. Szerintem felejtős lesz a tanár részéről ez az egész. Az zavar a legjobban, hogy hiába foglalkozok a fiammal, csak megalázás lesz belőle:( Ahelyett, hogy örülne, hogy így is tud írni a gyerek, inkább meghazudtolja.
2016. nov. 22. 12:17
 13/23 A kérdező kommentje:
Nem várom el, hogy ott álljon a gyerekem mellett, de legalább jelezze neki, hogy nem fogadja el a nyomtatott írást és írjon szebben. Mert a beszélgetésünkből az derült ki, hogy neki ez természetes (elfogadja), hogy ez a gyerek így ír.
2016. nov. 22. 12:23
 14/23 anonim ***** válasza:
60%

Mondtad a tanárnak, hogy a gyerek maga írta a leckéjét, erre azt mondta, hogy nem hiszi el?

Ha így van, tök érthető az elkeseredésed, kérdező. Egy tanítónak kötelessége volna felhívni a gyerek figyelmét arra, ha olyan tesz, ami nem elfogadott a suliban, és ha van némi pedagógiai érzéke, ezt úgy is el tudja mondani, hogy közben ne dorongolja a földbe a gyereket.

Ahogy általában is kötelessége volna, hogy figyeljen arra, ha valaki lemarad/elmarad valamiben – és ettől nem szenved csorbát a „többi gyerek érdeke”.

Az viszont már a többi gyerek rovására is megy, ha igazságtalan, és ha hibát vét, azt nem vallja be. Mivel ezzel rossz erkölcsi példát mutat. Szomorú, ha valaki ezt nem érti.

2016. nov. 22. 13:53
 15/23 A kérdező kommentje:
Igen, mondtam. De a tanár még engem is meghazudtolt. Csak azért keserít így el, mert szegény gyerek nagyon sokat dolgozott azon, hogy szép legyen az írása. Sokszor újra írattam vele, mire jó lett.
2016. nov. 22. 14:02
 16/23 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem kellene ezen ennyit görcsölni, de az nagyon rosszul esik, hogy a gyerekemet csalónak állítja be az egész osztály előtt.
2016. nov. 22. 14:04
 17/23 anonim ***** válasza:
72%

Igazad is van! Ilyet nem szabadna tennie! Én nem fogadnám el, ha nem kér bocsánatot!

Off: nagyon szomorú, hogy itt ilyen sokan ilyen negatívak és rögtön ilyen stílusban válaszolnak...

2016. nov. 22. 14:58
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat a negatívakat is. De őszintén szólva nagyon jól esett/esik, hogy vannak akik átérzik a "helyzetet".
2016. nov. 22. 15:02
 19/23 anonim ***** válasza:
35%
Ne haragudj, de hogy jutott egyaltalan eszebe nyomtatott betukkel irni? Nem kell nekik ugy irni soha.
2016. nov. 22. 18:08
 20/23 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, sajnos az, hogy néhányan megértünk, nem segít a helyzeten, hogy a tanár hibát vétett, és úgy tűnik, képtelen beismerni azt. Drukkolok, hogy ez csak valami egyszeri „agymenés” legyen nála, mert ha az alaphozzáállását tükrözi, akkor lesznek még komolyabb gondjaitok a sulival.

A 19. hozzászólásról eszembe juttatta a gyerekekkel kapcsolatos szülői nézőpontok egyik végletét, amikor a felnőttek azt gondolják, a gyerekek hülyék, nincsenek önálló gondolataik, csak azt tudják gondolni/csinálni (és csak azt szabad gondolniuk/csinálniuk), amit a felnőttek mondanak nekik. Számomra nagyon meglepő volt, mikor először találkoztam ezzel a hozzáállással, de kiderült, sokkal szélesebb körben dívik, mint hittem volna.

Hogy a kérdésnél maradjak: miért ne lehetne, hogy egy gyerek magától kitalálja, hogy nyomtatott betűkkel ír? Ezt látja a könyvekben, a számítógépen, lemásolja, tetszik neki, de még számtalan helyen (akár egy másik gyerektől, vagy pl. amcsi filmekben, hiszen ott így írnak) találkozhat a nyomtatott betűkkel. Ad absurdum az is lehet, hogy nehezen megy neki a folyóírás, a nyomtatott betűkkel egyszerűbben képes rá – egy jó tanítónak ilyenkor át kell gondolnia, nem lehet-e valami finommotoros nehézség, nincs-e szüksége a gyereknek esetleg segítségre ebben.

2016. nov. 23. 11:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!