Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ti mit tettettek volna?

Ti mit tettettek volna?

Figyelt kérdés
A fiam második osztályos. Ma beszélgettem a magyar tanárával és kiderült, hogy tegnap mikor a házi feladatot ellenőrizte, leszidta a fiamat, hogy nem ő írta a házit, mert nagyon szépen írta. Kiderült, hogy az órán nyomtatott betűkkel ír a fiam, és nagyon csúnyán. Most hétvégén, amikor csinálta a feladatot én is láttam, és átírattam vele, hogy szép legyen. Erre meg leszidja, és meghazudtolja, meg engem is. Ennyire nem lehet elhinni, hogy ha odafigyel a gyerekre, akkor erre is képes? Nem kellene inkább bocsánatot kérni a gyerektől?

2016. nov. 22. 11:27
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Az en fiam is masodikos. Neked eddig nem tunt fel, hogy nyomtatott betukkel ir?
2016. nov. 22. 11:32
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, november 22 van, három hónapja tart az iskola. Ha a gyerek 3 hónapig csak és kizárólag nyomtatott betűkkel írt eddig, akkor teljesen egyértelmű reakció volt a tanartol, hogy azt hittem nem ő csinálta a feladatot. Azért az mondjuk érdekes, hogy neki feltűnő volt a huszonöt gyerek között, neked meg nem tűnt fel ez idő alatt....
2016. nov. 22. 11:36
 3/23 A kérdező kommentje:
Eddig nem írt nyomtatott betűkkel, legalábbis a házit. Azt hogy órán hogy ír, nem tudom. Tudom, most erre azt mondjátok, hogy olyan nincs, hogy kétféleképpen ír, de ez van. Ha eddig is ilyen csúnyán írta volna a háziját, akkor feltűnt volna hamarabb, de csak most hétvégén láttam.
2016. nov. 22. 11:40
 4/23 anonim ***** válasza:
91%
A kérdésedben meg azt írtad, láttad hogy nyomtatott betűvel és csúnyán ír, a kommentedben meg nem láttad. Érdekes. Az is, hogy nem látod az orai munkát. Az a füzet nem kerül haza soha?
2016. nov. 22. 11:44
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Eddig soha nem lattad a gyereked konyveit, fuzeteit? Hihetetlen egy sztori.
2016. nov. 22. 11:44
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Órán hova írnak? Azt a füzetet nem szoktad megnézni? Teljesen jogos a tanár viselkedése, nem hiszem el, hogy három hónap alatt egy füzetét se nézted meg.
2016. nov. 22. 11:47
 7/23 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem nem volt igaza a tanárnak. Egy példa: németre kellett mesét fordítanunk. Egy osztálytársamnak két napja ment el rá, hogy lefordítson egyet, és nyelvtanilag is jó legyen, és minden más is. A tanár nem hitt neki, azt mondta, hogy nem ő csinálta. Adott neki egy szöveget, szótárat, és nyelvtan könyvet, hogy órán, előtte bizonyítsa be. Az osztálytársam ugyanolyan minőségű munkát adott ki a kezéből (bár sírva és megalázva, illetve nem tudta befejezni a komplett szöveget.) A tanárnak ez kellett, hogy higgyen neki, aztán másnap hozott egy bocsánat kérő csokit (nem vitte túlzásba...).

A helyedben én erre kérném a fiad tanárát is! Órán kérje meg a gyereket, hogy ott, az orra előtt írjon le egy szöveget gyöngybetűkkel. Nem kell sok, elég két mondat. Látni fogja, hogy képes-e rá.

Aztán pedig kötelezném arra is, hogy kérjen bocsánatot a gyerektől!

Igaz, a fiad még kicsi, de abban semmi extra nincs, hogy valaki több külalakkal tud írni. Nekem is legalább 3 írásképem van. Van egy normál, egy kapkodós (pl. diktálásnál), és egy gyöngybetűs. Grafológus meg tudja állapítani, hogy mindet én írtam, de átlag ember nem!

Lehet, hogy a fiad azért ír másképp órán, mert neki ez egyszerűbb és gyorsabb. Egy icipici gyakorlással megoldható lenne, hogy menjen a folyóírás is gyorsabban, és a külalakra is tudjon picit figyelni.

2016. nov. 22. 11:50
 8/23 A kérdező kommentje:
Amit órán írnak, azt nem hozzák haza, csak a házit. Azt már írtam, hogy eddig nem nyomtatott betűkkel írta a házit, nem a legszebb írásával, de folyó írással. Ennyire hülye nem vagyok, hogy a három hónap alatt nem tűnt volna fel. És azért tudta most szebben írni, mert kevés hely volt a válaszokra, és muszáj volt kisebb betűkkel írnia. Engem csak az zavar, hogy ha órán nyomtatott betűkkel ír, akkor a tanár miért nem szól neki.
2016. nov. 22. 11:59
 9/23 anonim ***** válasza:
76%

Szia! Szerintem elkeserítő a történet, és egyetértek az utolsó hozzászólóval, hogy igen, bocsánatot kellene kérnie a tanárnak. Sőt, ha lenne egy cseppnyi esze, akkor belekapaszkodna abba, hogy a fiad megmutatta, mire képes, és elmondaná neki, mennyire örül, hogy ilyen szépen tud írni, buzdítaná rá, hogy tegyen így órán is.

Nagyon kíváncsi vagyok, megteszi-e ezt vajon a tanár… írd majd le, mi lett a sztori vége, hátha jól sül el! Sajnos nekem elég rosszak a tapasztalataim az alsós tanítónőkkel kapcsolaban, örülnék annak, ha pozitív sztorit olvashatnék.

2016. nov. 22. 12:05
 10/23 anonim ***** válasza:
39%

Persze, nyilván hülye a tanár és nem szólt egyszer se a gyereknek, hogy folyoirassal írjon. Az nem lehet hogy elmondása neki minden egyes alkalommal, amikor látja. N

Azt várod el, hogy ott álljon mellette, xarja le a többi gyereket, hogy folyamatosan mondogatta a fiadnak, írjon rendesen?

2016. nov. 22. 12:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!