Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit lehet tenni, ha az iskoláb...

Mit lehet tenni, ha az iskolában ellopják a gyerek életmentő gyógyszerét?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van 2 lányom, 10 és 9 évesek. Súlyosan allergiásak, a gyógyszereik egy kis táskában mindig a táskájukban kell legyen, sokszor kellett már. Életmentő gyógyszer számukra. Eddig is tűnt el sok dolog, csoki, chips, nasi, pár száz forint, de ma egyszerre tűnt el mindkettejük gyógyszere, a gyógyszer tárolására szolgáló rózsaszín kistáskával együtt. Szóltam már sokszor a suliban a lopások miatt, de semmi sem történt. De ez felháborító. Ráadásul nem is tudom pótolni, mert csak egy van itthon, ( üveg és injekció, szóval nem tudom szétosztani) így csak az egyikük táskájába kerülhet bele. De mi van, ha pont a másiknak kell? Vagy ha ez is eltűnik, akkor itthon lehet gond?! Felíratni csak holnap tudom, kiváltani csak másnap, mert a környéken nincs gyógyszertár, és ha holnap elmegyek kiváltani, nem érek vissza a gyerekekért a suliba ( déltől lesz doki holnap, ezért tartana sokáig). Holnap bemegyek a suliba, de mit csináljak? Mert ha csak szólok, kevés. Mit mondjak, hogyan tudnék rájuk hatni? Vagy tegyek feljelentést a rendőrségen?

Kérlek adjatok tanácsot! Helyesen akarok cselekedni. Köszönöm.

2016. okt. 24. 16:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lesznek együttműködőek, akkor a rendőrség mellett az iskola fenntartóját is bevonnám az eljárásba.
2016. okt. 24. 21:17
 12/25 anonim ***** válasza:
17%

A tanári asztal pedig nem zárható.

Miért, a gyerek táskája igen?

2016. okt. 24. 21:49
 13/25 anonim ***** válasza:
97%

Utolsó, mit értetlenkedsz, azt írták többen, hogy a tanári asztalban, bezárva kellene tartani, erre írta a kérdező, hogy az nem zárható. Nem lehetne ott gyógyszert tárolni. A gyerek táskája az más, az az ő személyes tulajdona, és a saját gyógyszere van benne.

Kérdező, én tuti nem hagynám annyiban, valahogy derítsék ki, hogy ki az enyves kezű, és legyen következménye a dolognak, mert ez nagyon durva!

2016. okt. 24. 22:41
 14/25 A kérdező kommentje:
Sziasztok! A nagytudású tolvaj beszedte a gyógyszert, szerencsére csak az enyhébbet, de így is kórház lett belőle. A szülők pedig engem jelentettek fel, mert veszélyeztettem a gyereküket. Ki hallott már ilyet? Cserébe én is feljelentést tettem. Kíváncsi leszek mi sül ki belőle. De ez kb olyan, mintha a táskámban lenne a gyógyszerem, a buszon ellopják, az illető beszedi. Akkor is én vagyok a hibás? Komolyan, ami szeptember óta itt megy, az egy vicc.
2016. okt. 25. 21:44
 15/25 anonim ***** válasza:
23%

Hát nagyon nehéz lehet így. :(

Sajnálom, hogy feljelentettek ezért. De amúgy én úgy gondolom, hogy egy ilyen jellegű gyógyszernél, ami egyedi és ilyen életmentő a tanároknak kutya kötelességük eltenni névvel ellátva, tudatva minden tanárral hogy a gyerekeknek mi a baja és hol van a gyógyszer ha szükséges, honnan kell elővenni és használni ha fontos.

Innentől már nem is lett volna kérdés, hogy te a táskájukba tedd. Így elkerülhető lett volna, hogy más kisgyerek kivegye és sajnos megegye. Szerencse hogy nem lett baja annak a gyereknek se.

Én amúgy megértelek, hogy betetted a gyereked táskájába, hiszen az életét menti meg ha kell.

De nagyon szomorúnak tartom a tanárok, az iskola hozzáállását!!!! Nem egy egyszerű fájdalomcsillapítóról van szó vagy mit tudom én, hanem egyedi életmentő gyógyszerről!

Gyógyszert meg amúgy is kell tartaniuk ha bármely gyerek rosszul van, lázas stb. Oda simán el tudták volna tenni felcímkézve!

Igazából valahol az ő hibájuk. Csak sajnos ez a feljelentés is igazolja, hogy mégis te fogsz érte kapni úgymond. :(

Amúgy meg nagyon fontos megtanítani a gyerekeknek, mindenki a sajátjának, hogy idegen gyógyszert nem szedünk be! Se a társunkét, senkiét. Nem kóstolgatjuk, az gyógyszer. Csak amit a szüleink, nagyszüleink és amit tanár néni, dr néni ad csak azt szabad. Ha suliba találunk idegen gyógyszert arról szólunk a tanárnak! Lehet tudják kié, vagy akkor max a kukába dobja a tanár néni a tanáriba, de nehogy vki megegye. Vagy ha otthon talál netán a gyerek gyógyszert, mert ne adj isten lepottyant és előkerül, akkor is szólnia kell a szülőnek, nagyszülőnek, de meg kell tanulnia egy gyereknek már pici korától kezdve, hogy a gyógyszer nagyon veszélyes lehet és nem akárkitől kapottat vagy találtat szabad bevenni.

Én a gyerekemnek ezt tanítottam mindig picike korától kezdve!

Majd írd meg mi lett az ügy vége. Kitartás addig is! Az igazgatóval beszélj! Akár a gyerek orvosával is beszélj hátha tud segíteni máshol hogy van a gyerek iskolájában, vagy netán nem létezik e ilyenkor valami törvény ami alapján kötelesek elkülönítetten a suliba a tanáriban (ha máshol nem is) eltárolni a gyógyszert, hogy ne a gyerek hordja magával.

2016. okt. 25. 22:02
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

15,

Nehogy már a nyúl vigye a...!

Egyébként pedig ez nem egy olyan gyógyszer, aminél van idő még elfutni a tanáriba, megkeresni, visszaszaladni...stb.

Ha nincs a segítő kezében rögtön, a gyerek ott marad.

30+ éve nem volt gond belőle, senki se ette meg a gyógyszert, pedig elsősök voltunk. Használták is amikor kell, életet mentett, hogy a gyerek táskájában volt.

Ha van rá lehetőség, keressetek egy jó ügyvédet, akármilyen abszurdnak is hangzik, de nehogy még te járd mwg. Nekik kell "megfizetniük" ezért a tettért.

2016. okt. 25. 22:17
 17/25 A kérdező kommentje:

Ettől tartok én is, hogy nekem lesz belőle bajom. Néha nem értem ezt a világot. Hogy nem tudta egy 11 éves gyerek, hogy nem szabad? Hogy nem tudja, hogy nem lopunk? Hol voltak a tanárok? Senki nem volt a folyosón? Nem vette észre, hogy nem az ő táskája? Nem egy nagy iskola, mindösszesen 88 diák van, erre jut kb 18 fős személyzet ( tanárok, titkárok, takarítók, stb). Valahogy nem áll össze a kép. Szem előtt volt a 2 táska, 30méterre egymástól, mégsem látott senki semmit. A tanáritól és a bejárattól 3 méterre.... Komolyan nonszensz...

Bocsánat, kicsit ki vagyok akadva. Abszurd helyzet.

2016. okt. 25. 23:29
 18/25 anonim ***** válasza:
47%
Ez elég gáz, de amikor ezt írtad én gondoltam hogy ebből baj lehet, egészségügyisként nagyon jól tudom, azért is írtam az egyik válaszomban, hogy egy ekkora gyereknél nem kellene ilyennek lennie, ezt valahogy meg kellene oldani a tanárokkal. persze ez nem a te hibád tok hanem a rendszeré. reméljük nem lesz semmi gond kitartást, szorítok!
2016. okt. 26. 01:12
 19/25 anonim ***** válasza:
30%
Előző vagyok. Nem írtad milyen gyógyszerről van szó , de gondolom Epipen, ezt még úgy lehetne megoldani, (kórházban dolgozom) van egy nyakbaakasztós változat , úgy néz ki mint egy nyaklánc és így mindig nála van, mi ezt felnőtteknek is adjuk esetleg ez egy jó megoldás lehet.
2016. okt. 26. 01:15
 20/25 A kérdező kommentje:

Igen, jó lehet, de tesin azt is le kellene vennie. De volt mellette antihisztamin is, mert van, hogy az kell, ha épp enyhébb a roham, vagy ha nagyon időben észreveszi. Ezt ette meg a kislány, aki ellopta.

Az a baj ezzel az egésszel, hogy ha a tanáriban lenne elzárva, az megoldás lenne, de mi van, ha azonnal kell és nincs idő elszaladni érte?! Az ovibab gyógyszeres szekrény volt a teremben, zárható, ennek ellenére magasan, hogy el se érjék. De pl van a teremben zárható szekrény, csak hát ott a kulcs nem érhető el mindig.

Azt sikerült elérnem, hogy felírják, kiváltottam. Igen ám, de most az osztályfőnököknél van, akik nem mindig vannak a suliban. De a polgármester lépett, beszerzett még kettőt, egy a tanáriban, egy a titkárságon van. Remélem nem lesz baj.

Most volt itt a nyomozó, aki eljár az ügyben. Megnyugtatott, hogy mivel jeleztem már év eleje óta a lopásokat a suliban, a gyámügyön, a polgármesternél, és nem lépnek semmit, ezért én nem lehetek hibás ebben.

2016. okt. 26. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!