Nálatok az iskolában az alsósoknál, ha rossz egy-két gyerek, az egész osztályt büntetik? Mivel?
Vannak esetek amikor igen.
Ma ment a fiam suliba, múlt héten beteg volt.
Tegnap valaki egy kislány ceruzáit ami az asztalon volt széttörték.
1 órán keresztül ültek a teremben büntetésben, és ma is folytatták. De most sincs meg a tettes. Ugyan így lesz holnap is, ha addigra sem lesz meg akkor rendkívüli szülői lesz.
Utolso valaszolo, akkor nalunk haza sem mehetnenek...ezer ilyen eset van.
Elso valaszolo voltam.
Nálunk még ez alatt a hat hét alatt nem volt ilyen, de ismerőstől én is hallottam ilyet, tök megdönbbentem. Valaki rosszalkodott, nem vallotta be, hogy ő volt, erre az egész osztálynak elvettek egy magatartás-kártyát. Nem tudom, milyen logika mentén megy ez. Ebből azt vonja le az összes ártatlanul büntetett gyerek, hogy hiába viselkedem jól, úgyis elveszik a kártyámat, akkor minek strapáljam magam.
Még a nemzetközi törvények is tilták a kollektív büntetést asszem a második világháború óta...
Ha valaki erre rá tudna világítani, hogy ennek mi a logikája, megköszönném és ma is tanulnék valamit.
A mi exsulinkban is ez volt, fűszerezve az osztály előtti megszégyenítéssel (akár olyanért is, amit a gyerek szülője mondott a szülői értekezleten). Próbáltuk kérni a tanítónőket, hogy ne tegyék, ezzel „elvadítják” a gyerekeket (btw a szülőket is) az iskolától, de végül az igazgatótól kiderült, ez ebben a suliban bevett pedagógia módszer.
Hogy mi benne a logika? Az, hogy majd így a közösség „kiveti magából” a rosszalkodókat, hiszen „ártatlanok” szenvednek miattuk. Az érdekes viszont az, hogy nálunk a 10 évesek már átlátták ennek a fonákságát és igazságtalanságát, és sikerült még a csendes-rendes kislányokat is suliellenes hangulatba hozniuk. Az iskola válasza a szülők ezzel kapcsolatos kéréseire: he nem tetszik, el lehet menni.
a 7. válaszolónak:
Tudod az emberi butaság és rosszindulat örök. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!