Akiknek a nyári születésű,6 éves gyermeke most kezdte az általános iskolát. Megbántátok, hogy nem tartottátok egy évet még oviba?
Figyelt kérdés
2016. okt. 1. 16:14
11/16 Ignatio válasza:
2010. június közepi, de egyelőre jól bírja, élvezi a sulit. Mondjuk ez nem egy nagyon leterhelős iskola, nem gyerekgyár. Ugyanakkor a délután lévő úszás és zenesuli már kissé kifárasztja. :)
12/16 anonim válasza:
Nem a mentális nevelésen és érettségen múlik, hanem hogy egyszerűen nem biztos, hogy ébren kibírja a napot. Nekem két gyerekből a nagyobbik már három évesen sem aludt nap közben, míg a kisebbik még nagyon igényli a délutáni alvást öt évesen is.
13/16 ricsi_gyakori_kerdes válasza:
Az enyém tavaly kezdte a sulit és áprilisi, tehát nem teljesen releváns, amit írok, de talán nem is teljesen haszontalan: szóval igyekeztünk olyan iskolát választani, ami nem versenyistálló, de ennek ellenére néha soknak érzem a tanulnivalót, pedig kifejezetten jó képességű a gyerkőc (és nemcsak szerintem :-) ), viszont úgy gondolom, hogy az oviban már nagyon unatkozott volna, így én azt mondom, amit korábban írt valaki, azaz ha talpraesetten, vagányan viselkedik új környezetben, akkor mehet a suli, ha kifejezetten félénk, akkor jobb, ha marad az oviban. Ez utóbbi nem 1 év elpazarlása, hanem sok gyereknek szüksége van még erre az időre ahhoz, hogy iskolaérett legyen - ettől nyugodtan lehet belőle akár atomfizikus is. :-) Ha bíztok az óvónénikben/óvóbácsikban, akkor érdemes kikérni az ő véleményéüket is!
14/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Mi a nagyon megbántuk, hogy nem tartottunk. A 25 fős osztályból 6-an vannak akik időben kezdték a sulit, a többiek 7,5-közel 8 éves ☹ . Hozzájuk képest lassú, elfárad.
2016. okt. 8. 18:22
15/16 anonim válasza:
6 évesen kezdtem az iskolát, anyámék legjobb döntése volt. Én jobban is érzem magam, hogy 19 évesen már elkezdhettem az egyetemet. [5 éves gimibe jártam] Később egy év különbség sokat számít az egyén szempontjából, ugyanis így lesz +1 éve karriert építeni családalapítás elött.
16/16 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is a választ!
Én is éppenhogy 6 évesen kezdtem a sulit, de akkor ez volt az elfogadott és nem lehetett mindenféle indokokkal az oviban tartani a gyerekeket. Sajnos most más van.
2016. okt. 17. 15:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!