Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi lehet az oka az alabbi...

Mi lehet az oka az alabbi viselkedesnek?

Figyelt kérdés
A lanyom 8 eves es nem jatszik a sajat korosztalyaval? Nem keresi a tarsasagukat, ha el is kezd jatszani valakivel, akkor azt akarja, hogy mindenki azt csinalja amit o mond, furcsak szabalyokat talal ki es ha nem kovetik duzzogni kezdbes megsertodik, igy aztan nem is igen szeretnek jatszani vele. Mar ott tart a dolog, hogy eleinte probaltak jatszani vele az osztalytarsai, kedvesek lenni vele, de annyira nem szeretik a stilusat, hogy mar nem is igen foglalkoznak vele. Igy leginkabb egyedul van egesz nap, probal a fiukkal baratkozni csak, a lanyok mar nem is erdeklik, egy baratja sincs. Nem magaba fordulo, mert nagy szaja van, sot lehet tul sokat is beszel. Ami furcsa nekem, hogy ot ez nem is zavarja, hogy kikozositik, sot ha valaki baratkozni akar vele sokszor elharitja. Kisebb gyerekekkel szepen eljatszik, de azt vettem eszre hogy csak azert mert oket meg tudja iranyitanibes azt csinaljak amit o mond.
2016. szept. 10. 00:20
 1/6 anonim válasza:
Nem lehet, hogy nagyobbakkal nott fel vagy sokszor volt felnottek kozeleben es "felnottkent" probal viselkedni? Vagy tulsagosan erett a tarsaihoz kepest?
2016. szept. 10. 00:25
 2/6 anonim ***** válasza:
56%
A tulsagosan kontrollalo neveles lehet az oka.
2016. szept. 10. 00:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem mondhatnam, hogy erettebb a tarsainal, sot sajnos inkabb "gyerekesebben" viselkedik, nem igazan koti le semmi jatek, par perc utan raun mindenre. Az mondjuk igaz, hogy szinte csak felnottek kozott nott fel, de gondolom sok gyerek van akinek nincs testvere, vagy csak keson szuletett a teso, nincs mas gyerek a csaladban. Ez meg szerintem nem indok, mert jart kozossegbe, oviba stb. De teny, hogy ha vannak gyerekek akkor is a felnottek tarsasagat keresi inkebb, ott viszont sokszor peoblema hogy nem lehet szohoz jutni tole es hiba mondjuk h jatszon a tobbi gyerekkel.
2016. szept. 10. 01:07
 4/6 anonim ***** válasza:
34%
Nem kell túlkomplikálni, egyszerűen egy diktátor, aki már most tudja, hogy irányítani akar és hogy kiket lehet.
2016. szept. 10. 04:05
 5/6 anonim ***** válasza:
75%

Egy az egyben olyan, mintha az én fiam írtad volna le.

Saját szabályokat alkot, nehezen épít tartós barátságot, csak a saját elképzelését valósítja meg, a többiek véleményét figyelmen kívül hagyja, állandóan beszél, hosszan nem köti le semmi, stb.

Elsőre körben nevelési tanácsadót ajánlok, vagy egy nagyon jó pszichológust.

A fiam esetében az az oka, hogy Aspergeres.

Nálatok ettől ez még lehet akármitől, nem kell pánikolni.

Viszont jó ha mindenki tudja, ha esetleg hasonló gond van, az nem nevelés kérdése! Bár a legegyszerűbb arra fogni. :(

2016. szept. 10. 05:02
 6/6 anonim válasza:
Akkor lehet, hogy az a baj, hogy tobb figyelemre vagyik. Nem lehet, hogy tul sokat dolgoztok es emiatt nem sok idotok van egymasra? Mert irtad, hogy a felnottek koze vagyik de ott is arra vagyik, hogy ra figyeljenek. Elso voltam.
2016. szept. 10. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!