Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » általános alsó tagozatos...

általános alsó tagozatos iskolába járó kisgyerekeiteket mennyire érzitek biztonságban a suliban?

Figyelt kérdés
nemsokára elsős lesz a gyerekem. eddig az oviban biztonságban éreztem, az óvónő ügye mindig megszámolja őket, bezárják az épületet, nem járkálhat ki be akárni napközben stb. de mi a helyzet az elsős, másodikos gyerekekkel? én már rég voltam iskolás, de emlékeim szerint reggel bemennek első órára és utána magukra vannak utalva. nem ellenőriz minden tanár hogy esetleg valamelyik kicsi eltűnik két óra közben vagy ugye bárki bemehet az utcáról és elrejtőzhet a wcben ha bántani akarná valamelyik gyereket. vagy esetleg nagyobb gyerekek a kisebbeket, szünetbe. hisz nem egy tanár van velük egész nap, ugye...vagy hogy megy manapság? milyen a biztonság az iskolákban, hisz 6-7 évesekről beszélünk..

2016. aug. 17. 16:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ha bemegyünk a suliba rögtön ott van a portás. Ha idegen jön be, akkor megy oda megkérdezni, hogy mit szeretne. A tanárnak kötelező szólnia a gyereknek még ha csak WC-re megy is. Figyelnek rájuk, az udvaron pl külön vannak a kicsik, meg a nagyobbak. Ha délután összevont napközi van, akkor a helyettes tanárnőnek van egy listája a gyerekekről, oda kell menni szólni neki, hogy ki vagyok, kiért jöttem és kihúzza a listáról. Az uzsonnás ládáért lemehetnek a gyerekek egyedül, sőt az udvarról is felmehetnek inni pl a szünetekben. De mindig szólniuk kell a felelős tanárnőnek, különben büntetés jár érte. Egy osztályfőnök van, ő tanít mindent, kivéve erkölcstant és néptáncot, meg egy napközis tanárnő.
2016. aug. 17. 18:39
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"eddig az oviban biztonságban éreztem, az óvónő ügye mindig megszámolja őket, bezárják az épületet, nem járkálhat ki be akárni napközben stb. de mi a helyzet az elsős, másodikos gyerekekkel?"

Általános iskolában is ugyanez van. Főbejáratnál portás ül, nagyszünetben nyitják csak ki az udvarajtókat. Tanárok felügyelik a gyerekeket, a kicsiket felmenetel előtt számolják.

A legtöbb iskolában az alsó és felső tagozatosok külön részeken vannak. A kicsiknek többnyire állandó terme van, a tanár szünetekben is bent ül velük, nem a folyosón kóricálnak.

Az utcáról bemenő wcben elbújó emberkék pedig nagyon reális félelmek amennyiben valamilyen gyilkosos sorozatban éltek.

2016. aug. 18. 02:09
 13/20 anonim ***** válasza:

2-es: nálunk nincs portás, amikor meg volt, akkor 3-4-es gyerekek voltak a portások.

8:mikor alsós voltam, min. 8-szor fordult elő, hogy valamelyik osztálytársam kiszökött. Teremajtó, kapu nincs rázárva.

2016. aug. 18. 14:07
 14/20 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy nem megy be idegen,de pl.az ismerősöm gyerekét első osztályban azért verték össze már első nap a társai,mert nem roma.Nyócker,gettóiskola,rajta kívül mindenki roma volt az osztályban,illetve az iskola tanulóinak bő 90 százaléka.Az anyuka nem hitte el,hogy bántani fogják,hát nem jött be neki.Rögtön átvitte másik iskolába a fiút.
2016. aug. 18. 16:39
 15/20 anonim ***** válasza:

Maximálisan!Szülő,hozzátartozó SENKI nem mehet fel.Dupla bejárat van,a kettő között van a szülői váró.A termekben,tanáriban hangszóró van,a portás mikrofonba mondja be a gyerek nevét,akiért jöttek.Ha valamelyik szülő fel szeretne menni,vagy előre megbeszélte a Tanárral-és akkor a tanár már szól lent,hogy XY-t engedjék fel.Ha SOS dolog,lehívatja a Tanárt.

Az én gyerekem sulijában összesen 200 gyerek jár,az alsó tagozat az első emeleten,a felső a 2.-on van.Ez egy (állami) Montessori suli,más a bánásmód,a Tanár-tanuó viszony is.Itt nincs példa arra,hogy a nagyok terrorizálnák a kicsiket.Nálunk ugyanaz a 2 tanár van Velük egész nap,mivel iskolaotthonos a suli.Az egyik reggel 8-ra jön,a másik 10-11 körül,és mindketten ott maradnak fél 5-ig.A gyerekeket 3-tól el lehet hozni(addig óráik vannak,mert el van osztva délelőtt 3,délután 2),mivel leckéjük nincs otthonra.

Ha valami rendezvény van,az ajtó akkor is zárva,vagyis a portás nyitja egy gombbal,így esélytelen,hogy a gyerekekek kimenjenek.Mivel kicsi iskola,már a 2. hónapban tudta,hogy kiért jöttek,és már mondta is be a gyerek nevét.A Tanárok is ismerik a gyerekeket,év végére már az Igazgatónő is néven szólította az elsős gyerekeket is.Ez azért jó,mert mire 5.-be mennek az összes tanár,szaktanár ismerősként fogajda majd Őket(és a gyerekek is hasonlóan állnak Hozzájuk). Egyszer Anyut küldtem,mivel nem ismerte,fel kellett,hogy hívjon Anyu-miután a gyerek már lement-és beszélnem kellett Vele(a portás bácsival),hogy elengedje a fiamat.Most megy másodikba,3 év múlva a kislányomat is ide viszem majd.

2016. aug. 18. 22:38
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem sulijában,hanem sulijába.Bocsi!
2016. aug. 18. 22:39
 17/20 anonim ***** válasza:
15. válaszoló:ne haragudj,de ott Anyuka volt igazi idióta,hülye.Nem gondolta,hogy bántani fogják.Jézusom.Eszembe se jutna ilyen helyre beíratni.
2016. aug. 18. 23:11
 18/20 anonim ***** válasza:
A gettóban kevés olyan iskola van, ahol nem romák vannak többségben.
2016. aug. 18. 23:31
 19/20 anonim ***** válasza:

Annyi mindenen lehet stresszelni az iskolakezdés előtt, ha már nagyon izgulni akarsz valamin, akkor ne ez legyen az.

Manapság az iskolákban már felnőtt nők/férfiak a portások, akiknek ez a hivatalos munkakörük. Ha valaki érkezik az suliba, attól megkérdezi mi célből jött, kihez, stb. Ha valaki távozik, akkor attól elkéri az arra feljogosító kikérőt.

Lehet, hogy a tanító nem fogja minden szünet után átszámolni őket, de mivel a gyerekek párosával ülnek, annak az a fiú/lány szólni fog, ha nincs ott a padszomszédja.

2016. aug. 19. 10:38
 20/20 anonim ***** válasza:
szerintem jogos a kérdés.van portás-de múltkor is kijött a kisfiam,és kérdeztem,hogy ki vigyáz ilyenkor rád,amikor a néptáncra megy a tanitónéni.mondta,hogy senki.nyilván nem megy ki a kapun,mert van annyi esze,de azért...
2016. aug. 19. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!