Egyházi általános iskolákról írnátok tapasztalatokat? Jó vagy rossz választás?
Hitét aktívan gyakorló, gyermekeit ebben a szellemben nevelő szülőként írhatom, hogy nálunk bevált. Mind az 5 gyerekünk ugyanabban a katolikus általánosban kezdett, a 4 gimnazista közül 3 most is egyházi iskolába jár, közülük az egyik bentlakásosba. Nekem sem, a férjemnek sem, a gyerekeknek sem volt soha semmi gondunk az iskolák szellemiségével. Természetesen ugyanazok a problémák, amik más iskolában is jelentkezhetnek, itt is előjöhetnek, de szerintem jóval kisebb számban voltak.
Ha nem vagy hívő, akkor viszont nem ajánlom.
Köszönöm a lepontozást! Mindezt azért, mert leírtam a tapasztalataimat, ahogy a kérdező szerette volna.
Tényleg érdemes ide írni....
Én 3 és fél évet jártam Egyházi iskolába.
Az első év végére már nem hittem se a Mikulásban se az istenekben. Amikor az akkori osztályfőnököm kérdezte hogy ki hisz, és ki nem hisz az ő istenükben, én és egy másik osztálytársam jelentkeztünk hogy mi nem vagyunk vállalósak.
Ezzel az osztályfőnökömmel nem is volt gond, de fél évvel később egy másikat kaptunk és akkor kezdődtek a gondok.
Ha nem imádkoztam akkor a tanár ököllel megvert, a fülemnél fogva felemelt és odébb dobott, csap alá nyomta a fejem és percekig hideg vizet engedett rám, stb.
A bántalmazásról tudott a többi tanár is, de nem tettek semmit, sőt, sokan még támogatták is a "hitetlen megbüntetését".
Szóval nekem csak negatív tapasztalatom van a vallásos iskolákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!