Szülők, mit szólnátok ha 8. -os gyereketek 2-es lenne matekból félévkor?
Soha nem ment a matek, nem tartozik az erősségeim közé. Most az átlagom matekból 2,6 és lehet a tanár nem fogja megadni a jobb jegyet. Írunk még egy dogát a héten de nagyon beteg vagyok és egész hétre kiírt az orvos illetve felvételis feladat nem tudom hogy megíratja-e felvételi után. A többi tantárgyból 4-es vagyok, max.2 db hármasom lesz.
A 7. év végi borzalom lett (3 db 2-es, 5 db 3-as) szóval ahhoz képest jobb.
Szülők, mit szólnátok?
a matekhoz csak az kell, hogy leüljön valaki és gyakoroljon.
(sőt szinte mindenhez gyakorlat kell)
ráadásul az általános iskola csak általános alapokat tanít, mondhatni alapszint az egész)
magyarán lusta, trehány volt a gyerek.
de ezt amúgy minden szülő látta volna előre, aki foglalkozik a gyerekével.
és valszeg más suliba felvételizni se nagy eséllyel fog.
valószínűsítem hogy a szülők sem egy egyetemi professzorok...
szerintem egy szülő jó esetben tudja a gyerek jegyeit ,úgyhogy nem esik hasra a meglepődöttségtől félévkor.
amúgy megjegyzem, hogyha nem fertőző beteg vagy és tudsz rendesen mozogni, akkor igazán bemehetnél megírni a dolgozatot,hogyha ezen múlik a félévi jegy.
főleg mivel nyolcadikos vagy, ez neked számít is a továbbtanulásnál.
szóval menj be inkább megírni, ha lehet.
amúgy valóban elég gyenge teljesítmény, de feltételezem van más, ami meg az erősséged, és nem atomfizikusnak készülsz.
Pedig hiába ülök le és gyakorlok egyszerűen nem megy.
Nem, nem egyetemi professzorok de nem tudom mi köze van a 2 dolognak egymáshoz.
Nem tudok bemenni, nem mehettek közösségbe se és antibiotikumot is szedek illetve nem szeretném végig fertőzni az osztályt.
Nekem is van ismerősöm aki a középsuliban külön órákra járt h ne bukjon meg....
Pedig állatorvosnak készült.
Ez van. Sztem ehhez a tantárgyhoz képesség kell.
Fősulin megbuktam a szigorlat írásbeli részén....hiába tanultam....egy kicsit másabb feladatot nem tudtam megoldani
Szerintem próbálj a többi tantárgyból erősíteni!
Persze egy jó magán tanár még javíthat!
Ha az értesítőből tudnám meg, akkor nagyon mérges lennék rá, hogy miért nem kért segítséget.
Ha kért segítséget a felkészüléshez és tudom, hogy lelkiismeretesen készült, ennek ellenére ennyi sikerült, akkor nem haragudnék, hiszen megtett minden tőle telhetőt.
Ha most otthon vagy, akkor gyúrj rá a dogára. Még valahol szerencse is, hiszen ráérsz. Keress rá az anyagra a neten, olvass el többféle megközelítést. Lehet, hogy valamelyiket megérted.
Én annak idején sosem értettem, amit a tanár magyarázott, szerintem minden tanárom túlbonyolította a matekot. Amikor leültem és magamtól végigrágtam, akkor megértettem. Szerintem sokan azért nem értik, mert sok tanár nem jól magyaráz - viszont sajnos emiatt neki sem állnak egyedül.
csak azt tudom leirni, amit velem is cisnáltak és én is teszek a gyerekeimmel.
tisztában vagyok vele, hogy a lányomnak nehezebben megy a matek, a fiamnak pedig az angol. figyelemmel kisérem a jegyeiket, tudom mikor irnak dolgozatot stb. amikor észre vettem, hogy a matek jegyek romlottok, akkor megbeszéltem a lányommal, hogy heti kétszer kulonorákat fog venni. van egy nyugdijas matematika tanár, aki elmagyarázza a lányomnak, ha nem érti, aki kulon feladatokat ad neki, akivel gyakorolhat..igy most 4-es az átlaga. (Fiammal detto ez, csak angolbol)
nekem furcsa, hogyha egy szulo nem tud arrol, hogy a gyerekének valamelyik tantárgybol nehézségei vannak. nem is hibáztatnálak (max. magamat, hogy nem vettem idoben észre, hogy nem kommunikálunk megfeleloen, hogy nem figyeltem rád eléggé), hanem kozosen keresnénk megoldást, hogy javits a jegyeiden.
Anya rendszeresen nézi a MozaNaplót szóval szerintem tudja.
Anyától kértem segítséget, próbálta elmagyarázni de sajnos nem nagyon ment neki, mert teljesen másképp mondja el mint a tanár :/
Nem értek egyet az első válaszolóval. Az én húgom rengeteget szenvedett a matekkal, és ezt csak az tudja, aki átéli. Hogy hiába magyarázzák, nem érti meg! Akkor hogy gyakoroljon? Ha nem érti?
Különmatekra nem jársz? Fontos lenne.
A húgom úgy csinálta végig a középsulit, ma diplomás ápoló, és köszöni szépen, elvan matek nélkül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!