Milyen büntetést adsz, ha beírást hoz haza a gyereked?
Még ovis a gyerekem, de úgy gondolom, maga a beírás a büntetés. Emiatt kell szégyenérzete legyen, és nyilván otthon is szembesülnie kell vele, hogy emiatt szomorúnak vagy csalódottnak lát bennünket (amennyiben egyetértünk a beírás okával, mert nem mindig ez a helyzet).
Mint ahogy maga az ötös osztályzat a jutalom, maga az egyes osztályzat vagy a beírás is a büntetés. Visszajelzést, értékelést kapott azért, amit tett vagy teljesített, nem találnék ki egy a teljesítménytől vagy viselkedéstől teljesen idegen, erőltetett plusz büntetést vagy jutalmat. Ne az ötszázasért tanuljon, hanem az ötösért. És ne a csokimegvonás miatt érezze magát rosszul, hanem a beírás miatt. Nem tudom, így érthetően írtam-e le, én így érzem.
Értem amit írsz, de pont egy kicsi elsős gyereknél még kell, hogy legyen valamiféle reakció arra otthon is, amit kap a suliban, hogy tudja egyáltalán minek milyen súla van.
Én néha még most is látom a fiamon, hogy nem mindig van tisztában azzal mi a jó jegy, mi a rossz.
Úgy értve, hogy a 3-as az jó, vagy rossz. A beírás az sokkal rosszabb, mint a fekete pont.
Nem azt mondom, hogy mindig jutalom, vagy büntetés kell, megteszi egy mosoly is az ötösért és egy komoly beszélgetés is egy egyesért, de van amikor ez kevés.
Be kell zárni fél napra egy sötét szekrénybe.
A szeme láttára egyenként tönkre kell tenni a kedvenc dolgait, játékait.
Adni kell neki egy hetes szobafogságot tévé, játék, gépezés nélkül.
és nem maga a hibás a gyereke viselkedése miatt.
én is szoktam rossz lenni, de annak semmi köze a nevelésemhez :) vagy a szüleimhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!