Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen büntetést adsz, ha...

Milyen büntetést adsz, ha beírást hoz haza a gyereked?

Figyelt kérdés

2016. jan. 3. 10:09
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
88%

Még ovis a gyerekem, de úgy gondolom, maga a beírás a büntetés. Emiatt kell szégyenérzete legyen, és nyilván otthon is szembesülnie kell vele, hogy emiatt szomorúnak vagy csalódottnak lát bennünket (amennyiben egyetértünk a beírás okával, mert nem mindig ez a helyzet).

Mint ahogy maga az ötös osztályzat a jutalom, maga az egyes osztályzat vagy a beírás is a büntetés. Visszajelzést, értékelést kapott azért, amit tett vagy teljesített, nem találnék ki egy a teljesítménytől vagy viselkedéstől teljesen idegen, erőltetett plusz büntetést vagy jutalmat. Ne az ötszázasért tanuljon, hanem az ötösért. És ne a csokimegvonás miatt érezze magát rosszul, hanem a beírás miatt. Nem tudom, így érthetően írtam-e le, én így érzem.

2016. jan. 8. 14:08
 22/30 A kérdező kommentje:

Értem amit írsz, de pont egy kicsi elsős gyereknél még kell, hogy legyen valamiféle reakció arra otthon is, amit kap a suliban, hogy tudja egyáltalán minek milyen súla van.

Én néha még most is látom a fiamon, hogy nem mindig van tisztában azzal mi a jó jegy, mi a rossz.

Úgy értve, hogy a 3-as az jó, vagy rossz. A beírás az sokkal rosszabb, mint a fekete pont.

Nem azt mondom, hogy mindig jutalom, vagy büntetés kell, megteszi egy mosoly is az ötösért és egy komoly beszélgetés is egy egyesért, de van amikor ez kevés.

2016. jan. 9. 07:48
 23/30 Artak válasza:
33%

Be kell zárni fél napra egy sötét szekrénybe.

A szeme láttára egyenként tönkre kell tenni a kedvenc dolgait, játékait.

Adni kell neki egy hetes szobafogságot tévé, játék, gépezés nélkül.

2016. jan. 9. 10:00
 24/30 anonim ***** válasza:
Foglalkozzatok többet a gyerekkel, nem mindig a agyerek a hibás a viselkedése miatt.
2016. jan. 9. 15:25
 25/30 A kérdező kommentje:
Mindig lehet többet foglalkozni a gyerekkel, ebben igazad van, de sajnos munkaidőnk is van.
2016. jan. 9. 17:09
 26/30 Terra Mater ***** válasza:
100%
Nem szabad büntetni. Oka van annak, annak, amit tett. Beszéld meg vele, kérdezd meg, milyen volt a szituáció, milyen érzései voltak benne és mit szeretett volna, hogy történjen. A gyerekek még nem rosszak. Ha valami csínyt követnek el, valami hiányt akarnak pótolni vele.
2016. jan. 9. 20:54
 27/30 A kérdező kommentje:
Ezzel nem értek egyet. 9 évesen már valamilyen szinten felelősséget kell vállalnia a tetteiért.
2016. jan. 10. 11:04
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
13 éves lány vagyok.engem eltiltanak a gépezéstől a telótól az olvasástól és minden jó dologol(a legrosszabb h a kutyasétáltatástól is) egyszer 5.be kaptam egx szaktanárit (ellógtam az énekkart a barátnőmmel) nagyon kiakadtak a szüleim(de igazuk volt mindenben és azóta járok énekkarra rendszeresen és nagyon szeretem) és azóta nem kapok beirásokat :D most már amúgy 7. es vagyok.
2016. jan. 27. 18:52
 29/30 anonim ***** válasza:

és nem maga a hibás a gyereke viselkedése miatt.

én is szoktam rossz lenni, de annak semmi köze a nevelésemhez :) vagy a szüleimhez

2016. jan. 27. 18:56
 30/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm Eper kutya a nagyon kedves kommentedet. :-)
2016. jan. 28. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!