Milyen büntetést adsz, ha beírást hoz haza a gyereked?
Milyen büntetést kaptál, amikor beírást vittél haza? :D
Nem kell túlzásba esni. Ha első eset, akkor egy ejnye- bejnye is megteszi.
Szia!
Harmadikos, nem az első eset, hanem rendszeres.
Kifogytam az ötletekből, illetve olyan kellene aminek hatása is van.
Nekem sosem volt, egészen másmilyen voltam gyerekként.
Mivel kapcsolatos beírások ezek? Nálunk magatartása miatt vannak de amúgy okos,jó tanuló,szorgalma jeles. Igy én csak elbeszélgetek vele,h mit kéne másként csinálnia. Illetve hogy ez nagyon elszomorít. Ideig-óráig használ is...
Szóval Bocsi h nem tudok érdemben válaszólni!
Ám tanárnéni mit mond?
Magatartás miatt szintén.
Igazából szerintem azért ír be a tanárnő, hogy tudjak a dologról és ha a beírást nem kíséri büntetés, akkor nincs súlya az egésznek szerintem.
Ezért is kell valamit kitalálni, hogy ő is érezze, hogy úgy kell viselkedni, hogy ne kapjon semmit.
Az én fiam első osztályos, minden jól megy neki, kivéve a magatartás. Ő egy szórakozott kisfiú, hajlamos elhagyni, elfelejteni dolgokat, volt kitől örökölnie...
Legutóbbi beírása arról szólt, hogy "a gyermek rendszeresen késve érkezik az órára, mert a mosdóban játszik". Nyilván megkérdeztem a gyermeket, hogy mégis mit szokott csinálni a mosdóban, aki azt válaszolta, hogy "bulizunk a bandámmal". Na most erre mit lehet mondani azon kívül, hogy elmagyarázom neki, hogy az órára be kell érni?
Nem büntetem ilyesmiért sosem, viszont mindig tisztázzuk a szabályokat, és hogy miért kapta a beírást.
Hasonló rosszaságokat követ el a fiam is, na de ha meg nem jár büntetés a beírás után, akkor mégis milyen súlya van egy beírásnak? Végülis a gyereknek ez nem jelent különösebben semmit.
Persze, ha megmagyarázod és megérti és többet nem csinálja, akkor jó, minden rendben, de ha mégis előfordul a következő alkalommal is akkor kell büntetés, hogy tudja, hogy következménye van annak, hogy nem úgy csinál valamit, ahogy megbeszéltük.
Én így gondolom.
8. válaszoló vagyok:
Én meg úgy gondolom, hogy a gyerekem nem bánt senkit, nem egy egy helyben megülős fajta, hát istenem. Tanul rendesen, a feladatokat megoldja. Nem fogom benne elülteni azt, hogy ő rossz gyerek, mert nem az, csak ilyen típus. És egy pedagógusnak ezt fel kellene ismernie és ennek megfelelően kezelni őt.
Igen, meg kell tanulnia, hogy a becsengetés az becsengetés, és olyankor mindenkinek már a tanteremben kell lennie, nem bulizunk a mosdóban. El is magyarázom neki, át is beszéljük. De úgy gondolom, hogy ennél többet nem érdemes vele foglalkozni, mert csak azt fogom vele elérni, hogy megutálja az iskolát - most szereti.
Én úgy vagyok vele, hogy ez legyen a fiammal a legnagyobb gond. Nem fogom büntetéseken keresztül rásütni a bélyeget, hogy ő rossz, mert nem az. Ilyen típus, az apja is ilyen volt, mégis normális felnőtt lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!