Ha az iskolába egy nagyobb összeget kérnek hónap végén akkor ti befizetitek vagy csak fizetés után?
Nálunk már az év végén kiadott tanszerlistán fel van irva a wc papir, pzs, szalvéta, foly. szappan ilyesmi is. Igy a nyáron két fizu alapján már vhogy beiktatjuk és azt viszi a tisztasági csomagjában szeptemberben. Igy már ez az összeg meg sem kottyannéha a sok tanszerhez képest. Ami nem kevés.
Aztán év közben mindig kérdezem a gyerkőcöt hogy mi van fogyóban és pótoljuk.
Amúgy egyébként ha kell vmit befizeni akkor szólnak azért időben, de már egy két év eltelt igy kb tudom mikor mire kell számitani kb milyen összegben.
De még ennek ellenére is van olyan hogy nem visszük be azonnal hanem kérek fizuig haladékot. Szégyen nem szégyen ez van.
Aztán fizukor az első tétel a suliba vándorol.
Amúgy érdekes hogy mennyi pénzt el tudnak kérni a sulikban erre arra. meg vegyél ezt, vegyél azt, fényképezés stb. Hogyan ne kérd a gyerekedről a fotót ha egy mód van rá? Szóval kicsit úgy érzem némely dolgok provokativak, szerintem. Nem pont éppen a fényképre gondolok.
Nálunk van pontgyüjtés, papirgyüjtés, osztálypénz. MÉgis ha kirándulás van általában kell ráfizetni ahogy kijön éppen mennyit. Meg hát ugye még azzal nincs vége, mert csak kell neki enni, innivaló, pzs, egyebek az útra ami nem kevés. A télapó csomagra is külön adunk be.
Meg ha van farsang ilyesmi oda kell egy kis inni, ennivaló. Ja és ugye nem árt egy jelmez, ami megint 3-4-5e attól függ. Jó tudom nem olyan sok, de néha habár tudjuk hogy lesz ilyen tétel, de vannak váratlan események, vagy bármi közbejöhet.
Nemtudom ki hogy van vele de én néha elgondolkodom hogy mennyi pénz elmegy. Pedig én nekem még csak egy van.
Amúgy azt el szokták mondani hogy kb mire megy el a beszedett pénz, gyüjtött pénz, de szerintem az is lehet a baj, hogy sokan nem adják be, vagy nem vesznek részt ebben abban stb. Meg nem olcsó manapság semmi.
Azt el sem tudom képezlni hogy ahol több gyerek van hogyan oldják meg egyszerre. Hiába kapnak kicsit többet, nem fedezi. És most itt ne jómódú többgyerekes családokról beszélek, hanem hétköznapiakról meg az alatt.
Az meg hogy az osztálypénz nem legalális. Érdekel valakit a szülőkön akiknek be kell adni, azonokon kivül?
Vagy hogy néha úgy érzem hogy a tanulmányi kirándulást keverik az egyéb kirándulás fogalmával? Erről is olvastam egyszer hogy mi mi pontosan. Hát szerintem keverődik.
De hát mindegy ilyen világban élünk! Ha nincs pénze az embernek akkor nem fog tudni megadni a gyereknek egyes dolgokat és a suliban is állnia kell a sarat.
Aki meg azt mondja hogy nem vállaljon gyereket aki kevesebbet keres. Akkor azért mert valaki nem született gazdagnak akkor ne is érezhesse át a gyermek születését, nevelését?
Én igazából úgy gondolom, hogy az államnak kellene sokkal többet belefektetni ezekbe a dolgokba. És leellenőrizni hogy betartják e, figyelnek e rá a hétköznapokban stb. Nem másra költik e stb.
Valamint elég pénzt adni az iskoláknak hogy a rezsit (is)ki tudja fizetni.
De hát úgy ahogy az egészségügy is egyre rosszabb sajnos, úgy az oktatás is. :(
Szóval amig ilyen rossz helyzetben vannak az iskolák addig fognak pénzt is kérni a szülőktől. A szülőknek meg marad a vastag bőr az arcukon, hogy kérnek haladékot ha nem tudják azonnal fizetni amit kell.
Ahol meg jól megy a suli és úgy kérnek pénzt erre arra hát ott meg szégyeljék magukat. Tudom vigye a szülő máshova a gyerekét. De szerintem az a gyerek is ugyanolyan gyerek és örülniük kéne hogy azt az iskolát választotta. De már lassan ott tartunk, hogy ha ide jársz akkor alkalmazkodj vagy keress más helyet. De szerintem úgy kéne müködni, hogy ha ide jár a gyerek akkor köszönjük neki meg úgymond, hogy a mi intézményünket válaszotta és nem mást.
Szeritnem igy lenne normális.
Ja és van még olyan verzió mikor már éppen a pedagógus lassanmár azért kap ajándékot mert létezik. Vagy mert péntek van stb. Na azt hatalmas túlzásnak tartom. Más dolgozó dolgozik a mhelyén mint állat és nem kap még 2e ft kajajegyet sem év végén.
Jó kapjon néha egy kis apróságot 1-2e max, de ne 10-15e ftos ajándékokat. és ráadásul egyre többször.
Szóval nem tudom vannak verziók és lehetőségek, variációk.
De a lényeg, hogy akinek gyereke van fizessen! Mert ha nem akkor a gyerekét éri hátrány, csalódás vagy éppen mi. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!