Ha az iskolába egy nagyobb összeget kérnek hónap végén akkor ti befizetitek vagy csak fizetés után?
Bár nem is a legminőségibb dolgok vannak a mosdóba.
Elég kevés pénze van a sulinak azt meg is mondták
Nem foglalkozik azzal az iskola, hogy mit kérhet meg mit nem.
Nem fizetnek, nem lesz.
Tőlünk nem kértek pénzt, nem hogy szappan, még wc papír sem volt.
Kislányom a 4.-et másik iskolában kezdte, (1.2.3.osztályosok nem abban az épületben voltak) az oké, hogy a zsebkendő alapvető dolog, hogy még a gyereknél is van, de gondolhatjátok mit érzett szegény amikor épp elfogyott, vagy nem volt elég..
Ez nem tűnik túl legálisnak...
Nálunk általánosban úgy volt, hogy év elején mindenki bevitt egy folyékony szappant, egy csomag zsebkendőt és egy tekercs WC papírt. Ez egy körülbelül 350ft-os tétel és jó sokáig elég volt. Ha valami gyorsan fogyott akkor ismét kérték, hogy vigyünk be újat.
Az osztálypénz mire van fordítva?
Nálunk anno kb 500ft volt és abból volt megoldva a pedagógusnap, anyáknapi ajándékhoz kellékek, és abból kaptunk apróságot mikulásra, gyereknapra és hasonló ünnepekre. A maradékból pedig év végén elmentünk fagyizni.
Amikor nagyobb összeget szedtek (talán 1500ft volt a max) annak megvolt az oka. Mivel Borsod megye, szegény környék, így megoldható volt, hogy minden gyerek részt vegyen egy drágább, teljes hétvégés osztálykiránduláson és senki ne maradjon ki azért, mert anyagilag nem megengedhető számukra.
A szülőknek beszélniük kéne a tanárral és más megoldást találni, mert nem normális az, hogy váratlanul több ezer forintos összegeket kérnek tőletek.
Nálunk az osztálypénz most a bankettre megy.
Most is karácsonykor meg kell ajándékozni egymást (a név húzos) és bármennyi értékben lehet venni. Kíváncsi vagyok Mikulásra mit fogunk kapni. Illetve a szeptemberi osztálykirándulás is 5000 forint volt.
Nem ritka, hogy kérnek ennyit. Wc papírra, krétára nem ad pénzt a fenntartó, nálunk egyszerűen nem volt, de nálatok úgy oldják meg, hogy beszedik és abból veszik. Valaki írta, hogy 2-3 ezer nem nagy tétel. Igen, de ha van 3 iskolás gyereked, hogy "anya erre a versenyre kell 1000 ft", osztálykirándulás, osztálypénz, a lányok kitalálták, hogy dobjuk össze a pénzt teremdiszítésre, kell a pénz a szalagavatós tánctanárra, ruhára, ballagási fényképezés. Jó, csak egy ballag, de még ott vannak a kisebbek, ott is osztálykirándulás, verseny (nincs kerete az iskolának az útiköltségre, olyan is volt, hogy anyámnak kellett elvinni) stb. És ez ugye több gyerekre. Ja és az ebédpénzt majdnem kifelejtettem. :) Egynél több gyerekre ez már sok kiadás.
És igen, ált. nem szoktak örülni, mert pl. az ebédpénznek és a rendelt könyveknek (volt hogy év közben rendeltünk könyvet) van fizetési határidejük.
Szerintem amit be tudsz vinni, vidd be, amit nem azt beszéld meg négyszemközt a tanárral, hogy nem megy, mit javasol.
2 éve ballagtam, tudom mi a helyzet egy iskolában... :(
Nem kérhetne ilyenekre pénzt a suli (wc papír, szappan, stb.), ezt a fenntartó köteles biztosítani. Na persze, tudom, hogy a KLIK mekkora sóher, én is KLIK-es fenntartású intézményben dolgozom, tudom, hogy megy ez. De szerintem a szülőknek kellene a fenntartó felé jelezni, hogy ilyen dolgokra az iskola tőlük szedi be a pénzt, és legyenek kedvesek megoldani, hogy ez ne így legyen. Ha sokan és sokszor reklamálnak, előbb-utóbb történik valami.
De a másik, hogy a szülőknek az iskolát is arra kellene kérni, hogy ha valamit fizetni kell, arról ne egy-két nappal előtte szóljanak, hanem mondjuk egy hónappal előre, elvégre ezek tervezhető, előre látható költségek.
Nálunk szerencsére nem volt még ilyen, hogy másnapra vinni kellett volna bármit, mert eleve szülőin elmondják előre, hogy mik lesznek, és utána már csak emlékeztetőt írnak, de azt is hetekkel korábban.
Kedves egy suli lehet...
Bizony van szitu mikor nem fér bele 1-2000 extra kiadás. .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!