A szülői értekezleten az alábbi problémákat sorolta fel az osztályfőnök, hogyan lehetne javítani ezeken a dolgokon? (1. osztályos)
Sajnos megoldást nemigen javasolt a problémára, de az alábbi dolgokkal van probléma:
- Két tanárnő is mondta, hogy nagyon fiús a természete, azt mondták, hogy hiányzik belőle az a "kislányos viselkedés" ami a többiekben megvan. Már a 2. nap probléma volt a viselkedésével.
- A másik dolog, hogy sokat beszél, sokszor akkor is sajnos amikor nem kellene. Bekiabálja a választ órán, ünnepségen is többször rá kellett szólni stb.
- Minden osztálytársát beszabályozza, kioktatja ha valamit nem jól csinál valaki, de ha nem tud valamit akkor meg nem nyitja ki a száját, nem kérdez.
- Azt is mondták, hogy ő saját magát nagyon okosnak gondolja, hogy mindent jól tud, de közben csak egy erős 3-as a teljesítménye.
-Ami probléma, hogy nem viseli túl jól a kudarcot. Ha például matek órán számkirályoznak és nem neki sikerül leggyorsabbnak lenni akkor forgatja a szemeit, csapkod és haragszik a másikra.
Kb ennyit mondtak el a suliban róla.
Itthon egyébként nincs baj vele, igaz szeret túlságosan is anyáskodni a hugán, de inkább aranyos, mint zavaró.
Amivel itthon is viszont vannak problémák, hogy nagyon csapongó a figyelme, elég szétszórt sokszor. A beszédét még most is sokszor javítgatni kell. ( kinyitja az ajtót, helyett azt mondja hogy kinyiti, issza helyett, hogy iszi, öntessz, hogyett öntöl a pohárba stb..) A születési dátumát pl. a mai napig elfelejti, pedig már 1000x elmondtam neki, ha visszakérdezem tudja, 2 hét múlva megint elfelejti.
Alapjáraton nincs baj vele, aranyos, értelmes, jószívű, csak ezek a dolgok. Van valami ötletetek, hogy ezeken mivel lehetne javítani? Jártunk logopédushoz is, de semmi értelme nem volt az egésznek. Egyre inkább úgy érzem, hogy neki ilyen a természete és nemigen tudok rajta változtatni.
ÉN is ilyen voltam kicsinek, semmi lányos vonás, de ezt miért kell felróni egy gyereknek? Miért baj ez?
Szerintem az első ponttal nincs probléma..
A koncentráción sporttal és rajzolással, netán játékos rejtvények megoldásával tudtok segíteni. Valószínűleg ezért nyüzsög egyfolytában, de tanárnénik mégis mit gondoltak? Elsős kislány, persze hogy nem tud megmaradni egy helyben, lehet hogy a te lányod olyan jellemű, hogy neki külön érvágás ez a nagy váltás.
A beszédhibákról kérdezz meg egy logopédust (ne a besavanyodott iskolait, szerintem.)
A kudarcviselésre is megoldás lehet a sport véleményem szerint.
---
Sok gyereknél fordul elő az a helyzet, hogy bár agyilag totálisan lefárasztják őket (szvsz. túlságosan is) fizikailag szinte semmit nem fáradnak, türelmetlen, izegnek-mozognak a padban, van erejük nyüzsögni. Szerintem keress neki aktív hobbit, sportot.
Szülői értekezleten, más szülők előtt? Ez teljesen etikátlan.
Te annyit tudsz tenni, hogy beszélgetsz vele és gyakorolsz. Főleg arról beszéljetek, hogy legyen érzékenyebb mások felé. Ami neki rosszul esik, az másnak is, ezt tartsa szem előtt. Valamilyen sporttevékenységet javasolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!