Hiperaktív fiamat milyen iskolába irassam ha jövőre kezdi az elsőt halasztással?
Szerintem ne konkrét iskolát keress, hanem olyan tanító nénit, aki érti a problémát, türelmes, tudja, hogy pozitív megerősítéssel megy csak nála valamire...stb.
És persze legen lehetősége a sok mozgásra.
Ha nem nagy a baj, én sem nyomnám tele Ritalinnal.
A kisfiam is figyelemzavaros (még ovis), tehát még nem tudjuk, milyen mértékű a probléma. Idén megyünk nevelési tanácsadóba. Két dologban biztos vagyok, nem adok neki gyógyszert, és rengeteget fog sportolni, hogy lekösse az energiáit. Az egész napos iskola szerintem nála nem jöhet szóba. A Waldorftól kicsit tartok. Szerencsére még van időm gondolkodni.
Személyiségtesztre nincs lehetőség, de az ember nyilván előtte elbeszélget vele, vázolja a problémát, megkérdez más szülőket is, akik ismerik, jártak hozzá...stb.
Alsó tagozatban pedig olyan sokan nem találkoznak a gyerekkel. Nekem konkrétan egy tanító nénim volt, az ének és a német kivételével minden tárgyat ő vitt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!