Ha egy hiperaktiv gyermek súlyos figyelemzavarára a pszichiáter gyógyszert adna, viszont tanítónénije nem szeretné a gyógyszerelést, akkor mi a helyes?
Tanítónéni tapasztalt, határozott, következetes, nekem szigorúnak tűnik, viszont a gyerekek nagyon szeretik és tisztelik. Nem híve az ADHD -s gyermekek gyógyszerelésének, mert szerinte rossz dolog, lenyugszananak tőle a gyerekek és függővé válnak.
Azt elismeri viszont, hogy figyelmi problémák kifejezettek a kisfiamnál.
Pszichiáter azért javasolja a gyógyszert, mert szerinte le
fog maradozni a gyerek a tanulásba, mert képtelen kitartóan figyelni.
Szerinte súlyos fokú a figyelemzavar, épp értelmi képességek mellett.
Egyreszt hamarabb hiszek egy szakkepzet orvosnak, mint egy tanarnonek, aki jobb esetben negy ev alatt 1* talalkozik ilyen tipusu gyerekkel, mint a tied.
Masreszt, ha nem vagy biztos a dontesben, akkor keress fel meg 2-3 orvost es kerd ki az o velemenyuket is.
Azert egy tanarno meg sem orvosi alyan tanult. Lehet, hogx az alapok megegyeznek, de en se vagyok sebesz, pedig az altalanos orvoslast nekem is megkellett tanulnom.
Nos, a dolog összetett.
Elviekben persze a pszichiáter szakorvosnak lehet csakis igaza, ám ebben a kérdésben sztem zanítónéni nagyon jól látja a dolgokat. valóban ezek igen komoly (saokszor egyébként vagy antipszichotikumnak vagy kábszernek minősülő) gyógyszerek, és én is csak óva inteni tudlak attó, hogy a kisgyereet elkezdjétek ezekkel tömni. Inkább javasolnék egy pszichológust, akihez heti 2x eljár, és egyéb terápiás módszerekkel javít a szociabilitási és figyelemösszpontosítási kérdéseken, minthogy a téma napi 2 bogyóval a szőnyeg alá legyen söpörve!
Sztem ne rontsd el a gyereket a gyógyszerekkel, de tehát a pszichológust ajánlom mindenképpen (NEM pszichiátert!!!).
Lehet, hogy nem orvos, de több évtizedes tanítási tapasztalat van és ő van a fiammal a nap nagy részében.
Én arra gondoltam amíg nincs komolyabb magatartásprobléma és nincs gond a tanulmányi eredménnyel várnék.
Mármint iskolán belül fejlesztőpedagógus foglalkozik a fiammal nem pszichológus.
A pszichiáter nagyon akar segíteni a gyógyszerrel elsősorban a gyereknek, de a tanítónéninek is.
Tanítónéni pedig úgy gondolja azzal segít, ha gyógyszer nélkül kihúzza a gyerekből amit lehet... arról ő is beszámol, hogy komoly figyelmi problémák vannak, magatartás viszont együttműködő, igyekvő.
Ő újszülött korától ilyen, idegrendszeri oka van, nem pszichés.
A körülmények rendezettek, biztonságban, nagy szeretetben nevelkedik.
Azert nem kellene hasra esni a tanitonotol. Nem o intézte el a fejlesztést, hanem az iskola, mar akkor, amikor felvettek a gyerekedet....
A pszichiáterre hallgatnék, o ért hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!