Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Anyukák akiknek most megy...

Anyukák akiknek most megy elsőbe a gyermekük, hogyan bírjátok?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén én rosszabbul viselem a változásokat mint a gyerek és emiatt, én még idegesebb vagyok. Már túl vagyunk az első szülőin tudom, hogy nagyon kedves lesz a tanító nénink, én mégis ideges vagyok, főleg mikor a gyerek a félelmeiről beszél. Ráadásul van olyan gyerek az osztályban aki már olvas, ír (bár tudom, hogy ez nem jó) én aggódom hogy az én fiamat, nem érdekli az olvasás, sem az írás, és még nem érzem rajta a lelkesedést, hogy várná az iskolát, pedig már hét éves lesz. Normális, hogy ennyire félek? Ti is aggódtok? Mit tegyek, hogy a gyerek ne érezze az én aggodalmamat is?
2015. jún. 17. 10:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Bocs, te írtad a kérdésedben, hogy félsz. Nekem is az jött le, hogy mintha te rettegnél ettől az iskolától, és ezt már átvette a fiad is. Mondogasd neki, hogy a tanítónéni ugyanúgy segíteni fog neki, mint az óvodában a nevelő, mert azért van ott. NE féljen, mert lesz barátja, az óvodában is lett neki. A legjobb barátjával meg találkozhatnak délutánonként, és elmesélhetik egymásnak az élményeiket.

Első sorban a te aggályaidat kellene megszűntetni, mert addig ő is érezni fogja, hogy valami nem oké.

Mondd neki, hogy te is segítesz majd neki a tanulásban. Te csak azért tartasz az egésztől, mert ő tart? Vagy ő fél tőle, mert látja, hogy te aggódsz?

2015. jún. 17. 13:01
 12/13 anonim ***** válasza:
Kerdezo a szamolas, olvasas miatt ne aggodj. Kisfiam tavaly kezdte az iskolat es sem irni sem olvasni nem tudott. Volt par osztalytarsa aki viszont mar olvasott, irt es olyan is volt aki osszeadott meg kivont... Decemberre (3 honap alatt) a kisfiam mar betuzve olvasott es mostanra mar teljesen folyekonyan olvas. Semmivel sem olvas vagy ir jobban vagy gyengebben mint az aki mar ugy ment oda.
2015. jún. 25. 14:39
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Két fiam van,a nagyobb most lesz ötödikes,a kicsi elsős.

Az előző 4 év nagy tapasztalat volt,ezer dolgot csináltam rosszul,amiből sokat tanultam.

A kicsi sokkal talpraesettebb,szívesen szerepel.Szerencsénkre a sulis nyári napközibe már mehetett pár napot és pont ott volt a leendő tanító néni,akivel összebarátkoztak.Bevallom kicsit aggódtam,mert senkit nem ismerünk majd,de a fiam 1 másodperc alatt megnyugtatott "anya,ne aggódj,egy hét alatt mindenki a barátom lesz " :)!

A fiam nagy matekos,a táborban megnyerte 1-2 osztályosok között a memória versenyt,én csak az írás miatt aggódom picit,mert nem is rajzol szívesen.

Megnyugtatlak az én nagy fiam semmit nem tudott suli előtt ,nem is érdekelte,igaz egy későn észrevett szembaj miatt nem is tanul annyira sajnos jól,de mindenki meg fog tanulni írni-olvasni :)!

Bár nagyon fontos a jó tanító,mert nekünk az sem jutott .(!

2015. jún. 27. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!