A gyereketek iskolájában mennyire jellemző, hogy csúfolják azt akik szegényebbek akiknek nincsen drága kütyüjük vagy nem kapnak ünnepekre drága ajándékokat?
Szerintem sokkal kevésbé jellemző, mint amennyire sztereotípia, hogy jaj, csúfolják a szegényeket. Pl nálunk a suliban nem volt ilyesmi, sőt, még inkább a gazdagabbakat szivattuk, hogy sznobok, de ezt se rosszindulatúan, csak viccből. De sose hallottam, hogy bárkit szivattak volna, mert nincs drága cipője vagy telefonja.
Arra viszont én is emlékszem, hogy ciki volt, mikor a tanítónő vagy tanár végigkrédezte az osztályt, hogy ki mit kapott akrácsonyra. Mi nem voltunk se gazdagok, se nagyon szegények, de nálunk sosem volt divat rengeteg és drága ajándékot adni, mai napig csak apróságokat veszünk egymásnak. És igen, sokszor ciki volt elmondani, hogy én csak 1 babát kaptam, mikor mások 15 percig sorolták az ajándékaikat. Viszont soha senki nem szivatott, hogy miért csak annyit kaptam, se senki mást.
A fiam osztályában nincs ilyen.4.osztályos
Oviban megszólta egy kisfiú,hogy nem volt akkor nike pólója...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!