Van joga egy iskolának "nem elengedni" a körzetes gyereket?
Figyelt kérdés
hol találok erre jogszabályt?kisfiamat az én régi sulimba iratnám,mert úgy érzem ez neki jobban megfelelne,mint a sport osztály.még éppen lenne hely,de a 2 suli között nem lehet átjárás,mert a körzetiban olyan kevesen vannak,hogy nem engedik át.kihez forduljak,milyen indokkal?óvónői javaslat megkönnyitheti ezt? kerületi szinten lehetséges,hogy az iskolák eldöntik ezt?2015. ápr. 21. 13:54
1/7 anonim válasza:
Az,hogy nem engedik át,indok is meg nem is.Szembemegy a szabad iskolaválasztással,de alapvető szabály a körzetis iskola,az általánosban.
Szerintem inkább a kiszemelt iskola igazgatójával beszélj erről bővebben.
2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm. a kiszemelt sulivan 3szor beszéltem telefonom,bent is voltam.mára adtak választ-eddig kellett bárni,mig kiderül,hogy hány hely maradt.ebből van még néhány,tehát nem ez a gond.de ha szabad választás van,akkor miért nem "boltolhatják le" egymás közt a gyerekeket?
2015. ápr. 21. 14:15
3/7 anonim válasza:
HA van is "boltolás" a körzetis létszámának meg kell lennie.
4/7 anonim válasza:
Az nem körzetes iskolától, ahova vinni akarod írásbeli befogadó nyilatkozatot kell kérni. Ha ezt beviszed a körzetesbe, kötelesek elengedni. Ez a szabad iskolaválasztás joga. Ha nem teszik ombudsmanhoz kell fordulni.
5/7 anonim válasza:
Nincs már ilyen, hogy papírt kell beszerezni a körzetes iskolából. Én sem a körzetesbe akartam, simán elmentem a kiszemelt iskolába, ami körzeten kívüli, és ott írattam be. Semmiféle papírt nem kértek tőlem.
6/7 A kérdező kommentje:
értem,de nálunk igy mondták,nem akarok nagy bonyodalmat
2015. ápr. 26. 14:02
7/7 anonim válasza:
kérdező, a kiszemelt iskolából kell befogadónyilatkozatot vinni a körzetesnek. Ha van ilyen nyilatkozatod, akkor nem tarthatja vissza a körzetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!