Kaphat a gyerek hittanból egyest ha nem megy el egy istentiszteletre?
Szerintem azért kötelezik rá mert az istentiszteleten
hallottak az a tananyag része.
Ha nem szerené hogy a gyerekének istentiszteletre kell járnia, akkor azt tudom ajánlani, hogy akkor irassa át erkölcstanra.
ma 14:32
Ez nem igaz.
Az istentisztelet nem tananyag és nem kötelezhetik rá a gyereket iskolán kívűli programra. Ugyanilyen aberált lenne, ha egyest kapna irodalomból, mert nem megy színházba, biológiából mert nem megy állatkertbe, történelemből, mert nem megy múzemuba, földrajzból, mert nem megy kirándulni.
Egyetértek az utolsóval, az istentisztelet nem lehet egy kötelező tananyag része, mivel nem iskolaidőben van. Amennyiben meg mégis az ezt elfelejtették közölni beíratás előtt és így nem túl etikus, hiszen az ott kapott infók alapján hoztam meg a döntést. A legszebb, hogy a gyerek nem az adott felekezet tagja, és ezzel a hitoktató is tisztában van, mivel elmondtam neki, akkor ez érdekes módon nem volt gond.
Amúgy beszéltem vele, azt mondta a naplóból nem lehet kiradírozni, de majd nem számítja bele a félévi jegybe.
Azért ez nem az a helyzet,mint a 12-es írja.
A hittanba az istentisztelet rendszere,hogy mikor mit csinálnak,mit mond a pap,mit kell a hívóknek mondani ,csinálni,az is beletartozik.
És annál fontosabb,minél kevésbé ismeri a tanuló,mondjuk,ha nem is tagja az adott felekezetnek,amelyiknek a hittan oktatására jár.
Olyan ez,mint egy gyakorlati óra,talán,laborgyakorlat,amit nem lehet könyvből megtanulni,kézbe kell venni a dolgokat.
Az egyetlen probléma az iskolaidőn kívüliség,amit előre meg kellett volna beszélni,elcserélni mással,hiszen talán érthető,hogy mise nincs iskolaidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!