Visszatartható e a 2008. decemberi születésű gyerek?
szülő nem. nevtan megvizsgálja és ő dönti el.
de amúgy miért szeretnéd visszatartani. enyém 2009 decemberi, biztos, hogy 2016-ban megy suliba, nem is kérdés. szerintem ez a legjobb idő, nyáriak-tavasziak kicsik, aki még marad, az meg sok, 8 évesen kezdeni szerintem már nem jó.
mivel 8. évét töltené iskolakezdéskor ezért így bonyolultabb, elméletileg nem elég az óvónő véleménye.
ha az óvónő nem tartja iskolaérettnek akkor el kell küldenie a nevtanban, hogy ők eldöntsék, valóban nem az. tehát ilyen módon igaza van az óvónőnek.
meg egy nyáron 6. évet töltő gyereknél is elég az óvónő véleménye ha nem kérdés az évismétlés.
de nálatok szerintem nem tudjátok kivédeni a nevtant.
nekem mint írtam 2008. decemberi a gyerekem, legnagyobb döbbenetemre megvolt már az iskolaérettségi vizsgálat és 1,5 év múlva el kell kezdenie a sulit, nincs mód az ismétlésre. igaz, én nem is szeretném.
egyébként nálunk is logopédiai gondok vannak, megkésett beszédfejlődésű, kommunikációs zavara van, azon kívül dys gyanús. heti 2 fejlesztést kap, ki van írva neki, iskolában is kapni fogja.
logopédiai osztályt azért nézd meg, én nagyon jónak tartom, kis létszámú, másképp tanulnak, egy beszéd problémás gyereknél 1-2 év ilyen iskolában lehet, hogy sokkal hatásosabb mint még egy év játék. ott valóban minden nap a problémáján segítenek, míg óvodában ha jár is logopédushoz, nem tudják olyan szinten fejleszteni.
persze nem rábeszéllek, csak bíztatnálak, hogy menj el egy nyílt napra és nézd meg mielőtt teljesen elzárkózol előle
Most én azért lettem lepontozva mert 2008 decemberi a gyerekem, vagy azért mert még marad 1 évig ovis?
Sok buta nő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!