Visszatartható e a 2008. decemberi születésű gyerek?
Kedves Utolsó!
Szakmabeli vagy? Nagyon határozottan kijelented, amit kijelentesz. Tuti biztos? (Csak hogy az ünnepekre megnyugodhassak.)
Köszi
Szia!
Az én fiam úgy ment iskolába, hogy - ugyebár - szeptemberben kezdett és decemberben töltötte a 8-at.
Az óvónők szerint sem és szerintünk sem volt még iskolaérett az előző évben.
Annyit kellett tennem, hogy levittem a helyi nevelési tanácsadóba, ott szórakoztak vele egy ideig, majd megadták az engedélyt még egy év óvodára. Hivatalosan nem kötelező a nev.tan.-os papír, mert a törvény az óvodára és a szülőre bízza a döntést szeptember után született gyereknél, de nálunk ez azért kellett.
Most negyedikes a gyerekem, egy percig sem bántam meg, hogy még egy évig ovis lehetett.
Remélem, segítettem.
2008.márciusi a fiam, ő most szeptemberben kezdte az első osztályt és van osztálytársa, aki 2006. decemberi. (nálatok is ez lenne a szituáció, ha jól értelmezem)
Kolleganőm kisfia pedig 2008 januári, és ő is maradt még egy évet az oviban, jövőre kezdi az iskolát. Ők az ovonővel és a vezető ovonővel egyeztettek a kissrácról, anyuka és a nevelők is egyetértettek abban, hogy ne menjen még suliba.
Szia! 11-es vagyok. Igen, Szakértői Bizottságnál dolgozok, egészen biztos, hogy így van. Emiatt ne aggódj az ünnepek alatt.
Az esetleg előfordulhat, hogy az óvónő nem biztos a véleményében (vagy nem meri felvállalni), akkor elküldi Szakértőibe (a korábbi Nevelési Tanácsadóba), de általában enélkül is menni szokott a dolog.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Kedves Utolsó! Közben felhívtam egy vidéki Nevtant, s ők is, meg az óvónénik is megerősítettek, hogy én értelmeztem jól a jogszabály. Az óvónénivel, aki meg egyben a vezető óvónéni egyet fogunk érteni abban, hogy maradjon még egy évet a fiatalember oviban. Még egyszer köszönöm a megnyugtatást Neked is, és azoknak, akik saját tapasztalatokat írtak le.
Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok Mindenkinek! Meg néhány óra pihenést.
Köszönöm,
Andi
Szia!
Az én fiam is decemberi születésű (2003.). Sem az én, sem az óvónők véleménye szerint nem volt iskolaérett hét és fél évesen, úgyhogy elvittem a nevelési tanácsadóba, ahol szerencsére egyetértettek velem.
Úgyhogy csemetén 11 évesen negyedikes jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!