Kaphat a gyerek hittanból egyest ha nem megy el egy istentiszteletre?
Hát ha iskolán kívüli program akkor tényleg jogtalan.
De ez pontosan milyen rendezvény volt?
Mi meg nem mentünk el dec. 25-én az istentiszteletre. ÉS: kaptunk egy kosár almát az egyháztól.
Szép különbségek vannak. :(
Amúgy én magasról tojnék egy hittan elégtelenre. Valahogy nem érintene meg lelkileg, szó nélkül aláírnám, és kész.
Félreértés ne essék, fontos dolog a hitoktatás, és az elégtelen az elégtelen, de n úgy vagyok vele, hogy ettől még lehet diplomás ember a gyerekem, hogy egyszer egyest kapott hittanból egy kimaradt istentisztelet miatt.
Számomra a hittan éppolyan tantárgy, mint a rajz, az ének, vagy mint a testnevelés. Mindegyik fontos a maga nemében, de...
Remélem érted. Én jobban aggódnék egy matekból vagy olvasásból bekapott egyesnek.
Én egyetértek veled, nem arról van szó, hogy most négyes vagy ötös lesz év végén a gyerek, az nem számít. De ha iskolán kívüli program, akkor ezért szerintem nem adhatnak egyest. Mindenképp beszélj a hittantanárral és ha nem megfelelő választ ad, akkor meg kell mondani, hogy köszönöd szépen, jövőre nem fog járni a gyerek, és ha emiatt még ebben a tanévben hátrány éri (pl. beszól neki a tanár, ismerős gyereket akkortól szekíroztak fél évig, amikor megtudták, hogy év végén 8 osztályos gimibe megy), akkor az igazgatóhoz fogsz fordulni, vagy a feletteséhez az egyházban.
Csak udvariasan, de határozottan!
És ha beszéltél vele, lécci írd már meg, hogy mi lett a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!