Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha egy kisgyerek átlagos...

Ha egy kisgyerek átlagos képeségekkel elkezdi az első osztályt, mennyi idő alatt tanul meg olvasni?

Figyelt kérdés
2014. okt. 9. 15:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szia! A fiam sulija abszolút a „konzervatív” vonalat képseli, de szerencsére nem volt ez a „karácsonyra olvas a gyerek” őrület. Ismerek jó pár gyereket, aki már 5 éves is olvasott, sőt, olyat is, aki 3 évesen), de őt nem érdekelte az olvasás még óvodában. Elsőben persze ráparáztam arra, hogy nem igazán esett le neki, hogyan kell összeolvasni a betűket – de érdekes módon épp karácsony táján valahogy bekattant nála ez. Első év végén már – igaz, akadozva – mondhatni, hogy olvasott, de valójában 2. év végére lett az, hogy úgy rendesen tudott már. Ekkor mi, szülők kitaláltuk, hogy év végén minden gyerek kapjon ajándékkönyvet, kerestünk egyszerűbb, nagyobb betűkkel szedett, nem túl hosszú köteteket nekik, és nagyon nagy sikere lett az akciónak. Lényeg, hogy 2. utáni nyáron elkezdte falni a könyveket, és azóta is szenvedélyes olvasó – nagy örömömre. Az iskolában semmi gondja nem volt, mert bár van pár gyerek, akik úgy jöttek elsőben, hogy kiolvasták a Harry Pottert (amivel egyébként nem értek egyet, szerintem nagyobbaknak való), a többség „átlagos” etéren, és a tanítónő sem siettette őket.
2014. okt. 10. 08:46
 12/16 anonim ***** válasza:
65%

#9/11 szerint "...otthon lehet gyakorolni..." - nálam már itt megakadt a szöveg. Nem fogok vele otthon gyakorolni. Az otthon, együtt töltött idő szent.

...

Hát ez marhaság több szempontból. Szükség van az otthoni gyakorlásra, hiszen több, mint 20-as az osztálylétszám. Olvasson mást is, mint tankönyvet! Mire neveled a gyereket? Arra, hogy az olvasás a családban tiltott tevékenység?

2014. okt. 11. 12:13
 13/16 Rébuszbá válasza:
Sokat függ a tanártól is, mert már olyan világot élünk, ahol az óvodában is már tanítják őket, mai gyerekeknek már nincs szinte gyerekkoruk, mert alsóban is magas a követelmény, és ha a gyerek lassabban tanul olvasni, vissza marad, mert a tanárok sem foglalkoznak már a diákokkal annyit mint régen, ahogy kellene, mert nekik is a tanrendet kell követni.Ha nem zárkózik fel lemarad, vissza marad, pedig ezt a délutánozást a gyerekeknek pont ez ellen találták ki, hogy délután megcsinálják a házit esetleg korrepetáljanak akinek szükséges, és gyakoroljanak, e helyett, többnyire szabad foglalkozás van alíg tanítanak már délután, a legtöbb pedagógus sem a régi mint az én időmben amikor még szerettek foglalkozni a gyerekekekel, most ugyan úgy nálunk haza jön a gyerek fél 5 kor és mégis Házit kell csinálnia ami másfél óra minimum, ami miatt nem sok játék marad már mert 8 kor pizsi osztás.nem is értem minek kell bent maradnia a gyereknek délután.
2014. okt. 14. 10:25
 14/16 anonim válasza:

Nem tudom honnan veszitek azt, hogy az mostanában megjelenő őrület, hogy karácsonyra kell tudni olvasni.

Nálunk 4 gyerek van, a tanmenet eleve olyan, hogy csak olyan április-májusra tanulják meg az utolsó betűt. Persze addig is tudnak olvasni, de ez az elv.

A mi gyerekkorunkban, akkor igen! Akkor még a karácsonyi olvasás volt a cél. Hozzáteszem egyáltalán nem volt irreális elvárás, nekem pl. sikerült, de az osztály nagy részének is.

2014. okt. 16. 08:10
 15/16 anonim ***** válasza:

Ha otthon látta hogy az olvasás jó, ismerkedett a betűkkel, és hajtja a tudásvágy, akkor nagyon gyorsan meg fog tanulni olvasni.

ha csak annyi a dolga, hogy gyerek legyen, és játsszon, és semmi feladta, nincs elvárás semmiben felé, nem tanítgatta a világra a család, akkor nagyon lassan fog megtanulni.

2014. okt. 22. 18:35
 16/16 anonim ***** válasza:

Hat attol a resztol hogy : nem fogok vele otthon gyakorolni leesett az allam!! Milyen szulo vagy te????? Szereted egyaltalan a gyerekedet??? En mar kozepso csoportban az oviban lassan de tudtam olvasni es par szavat leirni is! Es ezt koszonhetem az anyukamnak aki a 3evvel idossebb battyammal gyakorolt mindig otthon irni is es olvasni is es egyidoben tanitott engem is!! Igy az elso osztalyt kitunovel vegeztem osztalyelsokent!! Ugy hogy kulin feladatokat csinaltam mint a tobbiek mert amig ok a betuket tanultak en mar folyekonyan irtam es olvastam!! Ez ennek koszonhetem hogy annak ellenere hogy evvesztes vagyok mivel juliusban szulettem nem maradtam vissza nagycsoportban igy mindemkitol szinte egy evvel fiatalabb vtam az osztalyban es meg 14 sem vtam mikor az altalanost befelyeztem!!

Az ilyen szulokrol mint Te inkabb nem fejtenem ki a velemenyem aki szarik a sajat gyerekere!! Minek neked gyerek????

2014. okt. 24. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!