Ha egy kisgyerek átlagos képeségekkel elkezdi az első osztályt, mennyi idő alatt tanul meg olvasni?
#9/11 szerint "...otthon lehet gyakorolni..." - nálam már itt megakadt a szöveg. Nem fogok vele otthon gyakorolni. Az otthon, együtt töltött idő szent.
...
Hát ez marhaság több szempontból. Szükség van az otthoni gyakorlásra, hiszen több, mint 20-as az osztálylétszám. Olvasson mást is, mint tankönyvet! Mire neveled a gyereket? Arra, hogy az olvasás a családban tiltott tevékenység?
Nem tudom honnan veszitek azt, hogy az mostanában megjelenő őrület, hogy karácsonyra kell tudni olvasni.
Nálunk 4 gyerek van, a tanmenet eleve olyan, hogy csak olyan április-májusra tanulják meg az utolsó betűt. Persze addig is tudnak olvasni, de ez az elv.
A mi gyerekkorunkban, akkor igen! Akkor még a karácsonyi olvasás volt a cél. Hozzáteszem egyáltalán nem volt irreális elvárás, nekem pl. sikerült, de az osztály nagy részének is.
Ha otthon látta hogy az olvasás jó, ismerkedett a betűkkel, és hajtja a tudásvágy, akkor nagyon gyorsan meg fog tanulni olvasni.
ha csak annyi a dolga, hogy gyerek legyen, és játsszon, és semmi feladta, nincs elvárás semmiben felé, nem tanítgatta a világra a család, akkor nagyon lassan fog megtanulni.
Hat attol a resztol hogy : nem fogok vele otthon gyakorolni leesett az allam!! Milyen szulo vagy te????? Szereted egyaltalan a gyerekedet??? En mar kozepso csoportban az oviban lassan de tudtam olvasni es par szavat leirni is! Es ezt koszonhetem az anyukamnak aki a 3evvel idossebb battyammal gyakorolt mindig otthon irni is es olvasni is es egyidoben tanitott engem is!! Igy az elso osztalyt kitunovel vegeztem osztalyelsokent!! Ugy hogy kulin feladatokat csinaltam mint a tobbiek mert amig ok a betuket tanultak en mar folyekonyan irtam es olvastam!! Ez ennek koszonhetem hogy annak ellenere hogy evvesztes vagyok mivel juliusban szulettem nem maradtam vissza nagycsoportban igy mindemkitol szinte egy evvel fiatalabb vtam az osztalyban es meg 14 sem vtam mikor az altalanost befelyeztem!!
Az ilyen szulokrol mint Te inkabb nem fejtenem ki a velemenyem aki szarik a sajat gyerekere!! Minek neked gyerek????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!