Mit tehetek, hogy a gyerekem ne butuljon el?
Szia! Ha jók a tanárok, és a szülők foglalkoznak a gyerekkel, akkor nem lesz nagy baj szerintem. Azok a fiatalok, akikről írod, hogy aggódsz, mert tájékozatlanok, műveletlenek még szabadon választott tankönyvekből tanultak, ennek ellenére lettek ilyenek. Szerintem mi szülők az egyértelmű szabályok, a jó példa és a gyerek érdeklődésének terelgetése által tehetünk azért, hogy ne legyenek sutyerákok.
Egyébként az én generációm még egyentankönyvből tanult, és azok sem voltak jobbak a maiaknál. Persze elgondolkodtató, hogy ez a generáció neveli/nevelte az általad említett fiatalokat, de szerintem nem a tankönyvektől „reccsentünk meg”, hanem a rendszerváltástól, a nagy szabadságtól és attól, hogy a folyton güriző szülőknek nincs idejük foglalkozni a gyerekkel.
Elárulod, melyik tankönyvekre gondolsz, a kísérletiekre vagy a „kötelezően ajánlott” listásakra (az Apáczai és/vagy a Nemzedékek Tudása kiadótól)?
Történelmet tanítok. az OFI-s ötödikes és hatodikos könyvei nekem kimondottan tetszenek.
Végre benne vannak az utóbbi két évtized leleteredményei, sokkal szebb és többetmondó a képanyaga. A munkafüzetek pedig végre használhatóak.
Eddig soha nem vetettem munkafüzetet, annyira gagyik vagy éppen túl nehezek voltak. Most végre igazi ötletes, játékos, megoldható feladatok vannak benne. Úgyhogy jövőre biztosan rendeltetek mindenkinek.
A mondatok tényleg egyszerűbbek. De nem mondanám, hogy magyartalan lenne vagy hibás. A korábbi 4 tagmondatból álló, 6 ismeretlen kifejezést tartalmazó körmondatok helyett végre talán értik is a gyerekek, amit olvasnak...
A korábbi könyvből sosem mertem feladni házinak olvasást, mert tudtam, hogy hiábavaló lenne. Maximum a napköziben egy kis hangosolvasás gyakorlásnak volt jó, de értelmezéshez tanuláshoz nem.
A kimagasló képességű gyermekek számára pedig fel lehet ajánlani mindig plussz irodalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!