Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tehetek, hogy a gyerekem...

Mit tehetek, hogy a gyerekem ne butuljon el?

Figyelt kérdés
Volt szerencsém belenézni az újonnan kiosztott kötelező tankönyvekbe, és hát köpni-nyelni nem tudtam. Olyan dolgok vannak némelyikben, hogy a hajam égnek állt tőle. Igénytelen fogalmazás, magyartalan mondatok, hibák, ostoba, agymosó tartalom. Eddig is aggódtam a fiatalok miatt, mert a többségük tájékozatlan, műveletlen és képtelen logikusan gondolkodni, de ezek után már még jobban féltem őket. Mi, szülők mit tehetünk, hogy a gyerekeinket ne butítsa el teljesen az iskola?
2014. szept. 3. 00:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Annyit tehetsz, h pèldàt mutatsz. Megpróbàlod rávezetni, h miket olvasson, bevonod a mindennapi èletbe (sok tizenèves egy ajánlott levelet nem tud feladni), elküldöd vásàrolni (megtanul vàltani)....Nekem még nem iskolásak, de láttam a tavalyi elsõs könyvet. Sírni tudtam volna. Én megvettem a színezd ki ès rajzolj te is, színezd ki ès szàmolj te is könyveket. Ezzel próbálom kivèdeni a kèsõbbi bajokat. A másik ami szerintem nagy probléma, a tempó. Iszonyat gyorsan haladnak, s a tudàsuk felületes lesz, mert nem tudják rendesen megtanulni. Amit megtanulnak, egy èv után nem emlékeznek rà. Fel lehet kötni a gatyánkat, az tuti.
2014. szept. 3. 04:52
 2/4 anonim ***** válasza:
55%
Tanítod otthon. Sajnos most az a cél, hogy a következő generációk, minél műveletlenebbekm önálló gondolkodásra képtelenek és irányíthatóak legyenek.
2014. szept. 3. 08:28
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ha jók a tanárok, és a szülők foglalkoznak a gyerekkel, akkor nem lesz nagy baj szerintem. Azok a fiatalok, akikről írod, hogy aggódsz, mert tájékozatlanok, műveletlenek még szabadon választott tankönyvekből tanultak, ennek ellenére lettek ilyenek. Szerintem mi szülők az egyértelmű szabályok, a jó példa és a gyerek érdeklődésének terelgetése által tehetünk azért, hogy ne legyenek sutyerákok.

Egyébként az én generációm még egyentankönyvből tanult, és azok sem voltak jobbak a maiaknál. Persze elgondolkodtató, hogy ez a generáció neveli/nevelte az általad említett fiatalokat, de szerintem nem a tankönyvektől „reccsentünk meg”, hanem a rendszerváltástól, a nagy szabadságtól és attól, hogy a folyton güriző szülőknek nincs idejük foglalkozni a gyerekkel.

Elárulod, melyik tankönyvekre gondolsz, a kísérletiekre vagy a „kötelezően ajánlott” listásakra (az Apáczai és/vagy a Nemzedékek Tudása kiadótól)?

2014. szept. 3. 09:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Történelmet tanítok. az OFI-s ötödikes és hatodikos könyvei nekem kimondottan tetszenek.

Végre benne vannak az utóbbi két évtized leleteredményei, sokkal szebb és többetmondó a képanyaga. A munkafüzetek pedig végre használhatóak.

Eddig soha nem vetettem munkafüzetet, annyira gagyik vagy éppen túl nehezek voltak. Most végre igazi ötletes, játékos, megoldható feladatok vannak benne. Úgyhogy jövőre biztosan rendeltetek mindenkinek.

A mondatok tényleg egyszerűbbek. De nem mondanám, hogy magyartalan lenne vagy hibás. A korábbi 4 tagmondatból álló, 6 ismeretlen kifejezést tartalmazó körmondatok helyett végre talán értik is a gyerekek, amit olvasnak...

A korábbi könyvből sosem mertem feladni házinak olvasást, mert tudtam, hogy hiábavaló lenne. Maximum a napköziben egy kis hangosolvasás gyakorlásnak volt jó, de értelmezéshez tanuláshoz nem.

A kimagasló képességű gyermekek számára pedig fel lehet ajánlani mindig plussz irodalmat.

2014. szept. 14. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!