Ti választanátok református ált. Iskolát a gyereketeknek ha nem vagytok vallásosak? Ha szerintetek az a legjobb iskola neki?
Azért kérdezz rá, mert hallottam már olyat, hogy a szülőket az első hónapokban érte a sokk, hogy azért ezt vagy azt az ő gyomruk se veszi be. Ha tudsz, akkor oda járó gyerek szüleivel beszélj, lehetőleg nem hívőkkel, mert nekik más az, ami szemet szúr vagy problémát okoz, mint a hívőknek.
Ismerős anyuka azt kifogásolta, hogy náluk a gyerekek csak Áldás-békével köszönhettek, aztán a gyereket meg hülyének nézték amikor a boltban is így köszönt.
Egy hívő ezt lehet hogy másképp látja, így jobb lenne, ha nem hívő szülőkkel beszélgetnél.
Nem, nem ez volt :)
Attól függetlenül nem ajánlom. Én is ref. ált. isk.-ba jártam és gyűlöltem. Álszent, szentfazék népség.
Én biztosan nem.
A gyerek még fiatal, és befolyásolható, könnyen alakítgatnak rajta. Inkább neki kéne eldöntenie, hogy tetszik-e a dolog, van-e kedve hozzá, és hisz-e egyáltalán. Ezt pedig ilyen korban szerintem nem pontosan tudja a gyerek. Még nem ismerte meg az egész vallás-dolgot, nem tudja, hogy viszonyul hozzá, én úgy gondolom, nem kéne rögtön "bedobni a mély vízbe". Válasz neki állami iskolát, ha kicsit messzebb van, az sem baj. De hadd döntsön ő a vallásáról, ne pedig az iskola, ahova beíratják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!