Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ti választanátok református...

Ti választanátok református ált. Iskolát a gyereketeknek ha nem vagytok vallásosak? Ha szerintetek az a legjobb iskola neki?

Figyelt kérdés
Van istentisztelet meg minden vallást gyakorló dolog, vagy nem is tudom hogy hívják ezeket. De szerintem ez a legjobb suli a környéken. Nem is bánnám ha ezt az oldalt is megismerné (vallás), csak itthon mi nem hiszünk. (csak magunkban :) )
2014. júl. 15. 12:12
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Köszi! De szerintem ebben a suliban nincs ilyen.
2014. júl. 15. 13:39
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Talán a legjobb az lenne, ha elkérnétek az iskola pedagógiai programját, ha nincs ismerős ott akitől lehetne érdeklődni. Áhítat tényleg csak pár perc. Vasárnap reggeli kötelező mise csak katolikusoknál van, evangélikusok és reformátusok nem használják a mise kifejezést, náluk Istentisztelet néven fut és kevésbé merevek a szabályok.
2014. júl. 15. 13:55
 13/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. júl. 15. 14:10
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Azért kérdezz rá, mert hallottam már olyat, hogy a szülőket az első hónapokban érte a sokk, hogy azért ezt vagy azt az ő gyomruk se veszi be. Ha tudsz, akkor oda járó gyerek szüleivel beszélj, lehetőleg nem hívőkkel, mert nekik más az, ami szemet szúr vagy problémát okoz, mint a hívőknek.

Ismerős anyuka azt kifogásolta, hogy náluk a gyerekek csak Áldás-békével köszönhettek, aztán a gyereket meg hülyének nézték amikor a boltban is így köszönt.

Egy hívő ezt lehet hogy másképp látja, így jobb lenne, ha nem hívő szülőkkel beszélgetnél.

2014. júl. 15. 18:32
 15/30 anonim ***** válasza:
Ha nem titkos, megkérdezhetem, melyik város? Csak van egy sejtésem...
2014. júl. 15. 20:55
 16/30 A kérdező kommentje:
Budapest. Ez volt a sejtés?
2014. júl. 15. 21:34
 17/30 anonim ***** válasza:
nem ,
2014. júl. 16. 07:44
 18/30 anonim ***** válasza:
61%

Nem, nem ez volt :)

Attól függetlenül nem ajánlom. Én is ref. ált. isk.-ba jártam és gyűlöltem. Álszent, szentfazék népség.

2014. júl. 16. 11:19
 19/30 mi a fene ***** válasza:
50%
Aki vallásos nem megterhelő a vasárnapi mise. ha jó az iskola megpróbálnám, és a ha nagyon bigott kivenném a gyereket, de meg kell adni a lehetőséget neki, mert a ref. iskola mifelénk nagyon jó, rengeteg +-t ad emberileg is, hogy megéri az a kis áhitat. Egyébként vall. katolikusok is járnak, és nem visszataszító nekik se.
2014. júl. 16. 16:05
 20/30 Gyémántlány ***** válasza:
73%

Én biztosan nem.

A gyerek még fiatal, és befolyásolható, könnyen alakítgatnak rajta. Inkább neki kéne eldöntenie, hogy tetszik-e a dolog, van-e kedve hozzá, és hisz-e egyáltalán. Ezt pedig ilyen korban szerintem nem pontosan tudja a gyerek. Még nem ismerte meg az egész vallás-dolgot, nem tudja, hogy viszonyul hozzá, én úgy gondolom, nem kéne rögtön "bedobni a mély vízbe". Válasz neki állami iskolát, ha kicsit messzebb van, az sem baj. De hadd döntsön ő a vallásáról, ne pedig az iskola, ahova beíratják.

2014. júl. 16. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!