Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kell-e a heti öt testnevelés óra?

Kell-e a heti öt testnevelés óra?

Figyelt kérdés
Elsős és ötödikes gyermekek szüleitől kérdezem, nektek hogy viselik a gyerekek? Itt az év vége, és minden tantárgyból maradt egy fejezet. Most a tanárok kutyafuttában leadták (1 óra alatt,füzetbe 6 oldalt írtak). Holnapra tanuld meg, mert megírjuk a témazárót! A legdühítőbb az, hogy tesi órákon játszanak.Az elsős gyerekemnek is hét órája van, hetente kétszer. Az erkölcstan már csak hab a tortán.
2014. jún. 5. 05:06
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Hasonló a véleményem mint az utolsónak. Az alapötlet, hogy a fiatalok sportoljanak többet természetesen jó, még azt is megkockáztatom, hogy ha normálisan lenne megszervezve, ez az 5 tesi csapatépítő és közösségformáló hatással lehetne az osztályra. És itt bukik meg az elképzelés, hogy mai magyar viszonyok közt lehetetlen ezt megoldani.

Még egy elitebb iskolának is max 2 tornaterme van, egy kevésbé elitnek 1-vagy akár annyi se. Nem lehet egy tesiteremben évfolyamonként 2 osztállyal számolva 16 általános iskolai osztálynak órát tartani 7 óra alatt. És még ha lehetne is, nincs elég tanár. Így jön a kötelező délutáni tesi, ami máris a másnapi készülés, a szabadidő vagy, ahogy az utolsó írta,a hobbik, az egyéb tehetségek gondozásának rovására megy. A másik lehetőség a nulladik óra bevezetése, ami logikusan a tesi, mivel nincs tanár aki komolyan elhiszi hogy reggel hétkor lehet fizikát vagy történelmet tanulni. Az ilyen korai tesióra pedig a fáradtság és a korai kelés miatti dekoncentráltság miatt balesetveszélyes is lehet. Ezeken kívül a teremben, a padok között tartott haszontalan, veszélyes és legtöbbször elpocsékolt időnek számító tesióra.

Ráadásul mivel a legtöbb gyerek nem annyira szeret mozogni, sokszor pont a tesióra ügyetlenebbek számára megalázó és önbizalomromboló légköre miatt, az osztály egy része passzívan áll hozzá a plusz órákhoz. Így az órán sem lehet semmit csinálni, és a gyerekek is csak megutálják a sportolást.

Tehát nem mondom hogy nem jó a gyerekek sportra nevelése, de ezt nem itt, nem most és nem így kellett volna elkezdeni.

2014. jún. 22. 16:47
 22/25 anonim ***** válasza:
Szerintem általános iskolában és olyan középiskolákban, ahol így is heti 35 óra maradna az óraszám teljesen oké lenne. De szakközépiskolában kicsit soknak tartom, így valószínűleg jövőre kétvagy három napon is lesz nulladikom, de így is 15:50-kor végzek, mert heti 40 órám lesz. Ez hatalmas ugrás az idei heti 30 órához képest. Persze nekem lesz ebédszünetem, de majd ha visszaérek a koleszba megint tanulhatok 2 órán keresztül. Még az sem igaz, hogy felfrissíti a gyereket, egy reggeli cooper futástól csak a halálvágyam jön meg, viszont, ha a diákok például konditerembe mehetnének az sokkal jobb és hasznosabb lenne, mint mondjuk a sima futás. Azt meg senki se mondja, hogy drága, ha az állam a lovaglást támogatja, akkor ezt is lehetne.
2014. jún. 23. 08:23
 23/25 anonim válasza:
Szia! Én még gyerek vagyok úgy hogy lehet hogy más szemmel látom a helyzetet. Én is pont beleestem az 5. osztályba mikor ezt bevezették. Először nekem se tetszett de aztán kaptunk egy nagyon jó tesitanárt és most már imádok tesizni az a kedvenc tantárgyam. Az hogy 6 oldalt Írtak a füzetbeés másnapra megtanulni az az iskola hibája is mert nem tudták beosztani az órákat. Én a helyedbe örülnék is egy kicsit mert mi csak másfél oldalt szoktunk Írni a füzetbe és 2 éve szenvedek hogy kitűnő legyek.
2014. jún. 27. 17:06
 24/25 anonim ***** válasza:

A 20-as válaszolóval teljes mértékben egy véleményen vagyok.

Az a legrosszabb, hogy pont a továbbtanulásra felkészítő erős gimnáziumokban jelenti ez a heti plusz 5 tesi a legnagyobb nehézségeket. A kicsik nyilván játékidőnek fogják fel.

Lehet engem lusta diáknak nevezni... de akkor készüljön minden sportoló is 5 emelt szintű érettségire... :D

2014. júl. 11. 23:11
 25/25 anonim válasza:
Én 9.-es vagyok... Utálom a tesit! Amióta minden nap van főleg! 30 kilóméterre lakok az iskolámtól, 45 perc kb mire kiér a buszom. Télen nem érek haza sötétedés elött... Soha... Ami a durva hogy télen alapból depresszívek vagyunk, még ha világosságot sem látunk... A 9. óra meg brutális... 7:10-kor kezdődik és nekem a 05:20-as busszal kell elindulnom, az utánna lévővel elkésnék... Nagyon brutális mert ilyenkor egész nap álmos vagyok és semmihez nincs erőm... Amúgy a tesitől eltekintve imádok suliba járni, szeretem a tanáraimat, az osztályomat... :) Sőt, tanulni is szeretek, idegen nyelvből külön kitüntetést kaptam a szorgalmam miatt... Én tanulni szeretnék az iskolában, nem pedig csicskaként pattogni, futkározni... Iskolába tanulni járok és az, hogy nyelvi előkészítő 2. évében heti 5 angol van.... Szánalmas... 1. évben heti 3 informatika órám volt, most idén volt még heti 1 és most 3 évig semmi nem lesz, 0 informatika... Pedig pont érdekelt is volna, ECDL vizsgát is leraktam, az összes modult... Kár h nem lesz infó:(((
2014. júl. 12. 02:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!