Mit csináljak, ha nem megy a tesi?
*dolog
*kivételezett
Mondd nem akarsz inkább diétázni,és egészségesen élni,sportolni?
Akkor lemegy a felesleg,és te is meg fogod tudni csinálni a dolgokat! :)
Nem kell félned,attól,hogy kinevetnek.Hány éves vagy amugy?Fiú,lány?
Szerintem hozzáállás kérdése, ez a "nem tudom, ezért nem is csinálom meg" pedig nem vezet jóra. Saját példa: "Nem tudok hosszú távon futni, kövér vagyok és csak kiröhögnek" --> Pironkodva ugyan, de kimentem a sportközpontba meg a faluba, egyre jobb időket és hosszabb távokat futok, tornaórán 1-esről 3-asra javítottam a hosszútávfutásomat és nem mellesleg fantasztikusan érzem magam :) Még mindig husika vagyok, de rajta vagyok az ügyön, és sokkal jobb, mint az önsajnáltatásom, ezt most ne vedd magadra!
Én például kötelet mászni nem tudok, de minden évben amikor az megy, felmászok arra a 2 m magasságra (a kezem van ott:D) amit tudok, majd lehuppanok, kiröhögöm magam és a sor végére állok. Talán egyszer 2 és fél méter lesz!
Hidd el, az osztálytársaid nem gondolnak rólad semmi rosszat. Van egy nagyon túlsúlyos osztálytársam, aki szuperül röpizik, és mindig ott fut velünk, akár lekörözik a fiúk, akár nem, de van, amit nem csinál meg (talajtorna, gerenda...) de ezért nem gondolunk róla semmi rosszat. Ugyanúgy nem csinálja meg a nagyon vékony osztálytársam, akinek semmi kéz-szem koordinációja :D De te nem vagy a duci kategóriába sorolható.
A játékokról meg annyi, hogy mindig lesz pár gyerek aki túl komolyan veszi. Ma velem ordított az egyik csaj, amikor nem ütöttem át a labdát, visszaordítottam, hogy "Úristen, most mi lesz, mégegy pontot szerez a másik csapat amit egyébként nem is számolunk?" :D
Kitartás!
Köszönöm a válaszokat!:)
Tulajdonképpen, ha nem lenne tesi óra, akkor nem zavarna a súlyom. Nem vagyok olyan kövér, hogy esztétikai büncselekmény lennék. Persze, nem egészséges dolog a túlsúly, de nincsen semmilyen betegségem, normális a vérnyomásom, cukrom stb. Tudok normálisan mozogni, futni, biciklizni is szoktam, a legtöbb helyre gyalogolok. Tulajdonképpen meg vagyok magammal elégedve. Egyedül a testnevelés órán van bajom...
Nálunk is jópont, ha látja rajtad az akaratot, de, ha nem tudod megcsinálni akkor nem segít sokat... Attól függetlenül, hogy jófej, szerintem kiröhögne, ha eléállnék egy ilyen kéréssel...
Az nem számít cikinek, mikor egy sovány lány ügyetlenkedik. Próbáltam már, hogy én is nevetek, viccesen fogom fel, de ilyenkor nem nevet velem együtt senki mert nem mernek. Nagyon megalázó, ott szenvedni mindenki előtt, még a tanár is megmosolyog vagy megszól, hogy még ez sem megy...utána pedig beszélgessek az osztálytársaimmal mintha semmi sem történt volna. Bele sem merek gondolni, hogy mire gondolatnak miközbe ezt nézik...
Szerintem igyekezz kicsit sportosabban élni, hogy legalább az erősítős-futós részek jobban menjenek.
Ha nem vagy jó a labdajátékokban, akkor ne érdekeljen, próbálkozz, de nem kell komolyan venni. (am ez a része totál független a tömegedtől... Én 57 kg vagyok és 171 cm, sportolok is rendszeresen, de mégis béna vagyok...ez olyasmi, mint az éneklés: vagy jó hanggal születtél, vagy nem.)
A beszólásokat pedig ne vedd magadra, attól, hogy vki nem ügyes, attól még lehet tehetséges, értékes ember, és az az igazán ciki, amikor ezt valaki nem fogja fel.
Szia! Hasonló a helyzetünk, én 170 cm és 75 kg vagyok, és problémám van a tesivel. Nem az alkatommal van a baj, hanem a bátorságommal. Főleg a talajtornával vannak gondjaim, mivel ott vannak olyan nyakatejert mozdulatok, hogy már a látványtól is elrettenek... Bátorság kell, semmi más. Pl. nekem idén a fejenátfordulás 5-ösre sikerült, a gyertyaállásből előreugrás vagy mi (nem tudom a pontos nevét) pedig 4-es, tavaly épp, hogy összeszerencsétlenkedtem valamit... Az is kell, hogy olyan segítőid legyenek, akikben megbízol, nagyon sokat számít!
Az egyetlen, amihez soha nem lesz elég bátorságom, az a szekrényugrás. :S Attól rettegek, és nem baj, ha egyest kapok, akkor sem merem megcsinálni. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!