Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kell-e a heti öt testnevelés óra?

Kell-e a heti öt testnevelés óra?

Figyelt kérdés
Elsős és ötödikes gyermekek szüleitől kérdezem, nektek hogy viselik a gyerekek? Itt az év vége, és minden tantárgyból maradt egy fejezet. Most a tanárok kutyafuttában leadták (1 óra alatt,füzetbe 6 oldalt írtak). Holnapra tanuld meg, mert megírjuk a témazárót! A legdühítőbb az, hogy tesi órákon játszanak.Az elsős gyerekemnek is hét órája van, hetente kétszer. Az erkölcstan már csak hab a tortán.
2014. jún. 5. 05:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Az én fiam elsős. Örökmozgó, vagyis nagy mozgás igényű. a heti 5 tesi melett heti 1 v. 2 alkalommal járunk karatézni...van hogy nagyon fáradt már mire edzésre érünk :( szóval én támogatom a mozgást...de ez nekem is soknak tűnik. Heti 3szor elég lenne. Meg ugye a figyelme sem olyan még egy ekkora gyereknek....
2014. jún. 5. 11:08
 12/25 anonim ***** válasza:
5 . osztályos a fiam van kibirta,nem panaszkodott .tetszett neki .
2014. jún. 5. 11:42
 13/25 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem is jó a heti 5 tesi. Az én lányom elsős, és szerencsére nagyon nagy mozgásigénye van. A tesiórákon kívül hetente kétszer ugrókötelezik, egyszer táncra megy, egy órát úszik és kiakadt, mikor meg mertem említeni, hogy nem biztos, hogy be kéne iratzkozni a fociedzésre... Így oda is jár. És ezután persze otthon sem a számítógép vagy tv előtt ül, hanem trambulinozik, vagy a tesójával rohangál az udvaron. Ők a környezet kivételével befejezték az összes könyvet, megírták az összes témazárót még májusban, mostanra már a nyugisabb napok maradtak. Nekik minden nap 5 órájuk van, majd délután 3-ig tanulószoba, amikor megírták az összes házit, így otthonra nem maradt, és az ugrókötél és foci a suliban van 3-tól kb fél 5-ig.
2014. jún. 5. 13:20
 14/25 anonim ***** válasza:

5ös vagyok

nálunk k 16:00 kor jönnek a gyerekek el a suliból

így teljesen mindegy h hány órájuk van

am meg nálunk ez már a 2ik és nekik ebben

mind a két gyerek sportol még mellette heti 2x

szal én támogatom ezt

2014. jún. 5. 17:14
 15/25 Gyémántlány ***** válasza:
100%

Minden nap van tesim nekem is. Én utálom! A testnevelés óráknak semmi közük nincs a sporthoz, mi csak partizánozunk, és futunk, a tanárok sz*rnak bele az egészbe, már elnézést. Magyarország nem az a hely, ahol egy ilyen törvény jól működhet. Meg kéne ismertetni a sportokat a diákokkal, lehetne tenisz, ping-pong, járhatnánk uszodába, vagy télen korcsolyázni. De, hát ugye ezekről szó nincs. Heti öt órában megy ez a sportolásnak nevezett nagy semmi. Az iskolákban nincs rendesen kialakítva a sportpálya, így lehetőség sincs rendes tesióra- tartásra. Működhetne ez a dolog, és nem is lenne rossz a diákoknak, de, hát ez a lehetőség ugrott, Magyarországon vagyunk, ugyebár.

És amúgy is, ha esetleg rendesen lenne az óra megtartva, három akkor is bőven elég lenne belőle. Hétfőn egy, szerdán egy, és pénteken egy tesi. A testnek jót tesz a pihenés, az izmoknak szükségük van egy kis szünetre. Az öt tesi fölösleges, bárhogy is van megtartva.

Abba, hogy a tesi elveszi az időt más tantárgyaktól, most nem fogok belemenni részletesen, de ez is egy igazság.

2014. jún. 7. 11:53
 16/25 anonim ***** válasza:

Ha abban a 7 órában van egy torna, és egy ének vagy egy rajz, akkor azért nem elviselhetetlen a dolog.

Persze az elsősöket remélhetőleg még a hetedik óra előtt megebédeltetik...

Egyébként milyen iskola a tietek? Én egy mezei általánosban vagyok fejlesztőpedagógus, ott egyegyetlen elsősnek sincs 7 órája, pedig nálunk is van mindennapos torna és heti 1 erkölcstan is.

A saját gyerekem másodikos, 5, 5, 5, 4, 5 órájuk volt hetente, benne a napi tesi és két angol óra is.

Egyébként szerinted mit kéne csinálniuk a tesi órákon? Remélhetőleg mozgásos játékokat játszanak, és a tanár a passzívabb, ügyetlenebb gyerekeket is igyekszik bevonni.Ha nem, az persze pech, akkor az SZMK forduljon a tanárhoz, ha ez nem segít, a tesi munkaközösség vezetőjéhez, majd az igazgatóhoz.

2014. jún. 7. 13:45
 17/25 anonim ***** válasza:
Az en gyerekemnek is het órája volt naponta. 2 matek es 3 olvasas ez váltakozva az ot napon, melle egy tesi es változóban egy kornyezet, rajz, vagy technika. A matek ora mindig delelott volt, utana jött a tesi es az "extra" tárgy, délután meg olvastak. Ez nem hinnem, hogy megterhelő. Nem 7 egymás utani óráról volt szó, eleg hosszú, fel órás szünetekkel, néha meg hosszabbakkal.
2014. jún. 7. 15:38
 18/25 anonim ***** válasza:
elsős szülő: nálunk úgy van hogy a heti 5 ből kettő tesi egy benti egy kinti, egy néptánc, és kettő délutáni sport ami ugyan kötelező visszavinni a gyereket, ha nem napközis, az enyém nem, de ha sportol táncol stb egyesületnél igazolással elhagyható, mi ezt tesszük. fél évi 8000,- és két tesi kihúzva viszont ehelyett heti 2x1,5órát táncol. nálunk egész jó, de unokatesónál heti 5 tesi keményen ebből három kinti még -10C-ban is...szomorú, akkor már inkább sétáljanak mint hangszálgyulladást kapjanak ahogy vki ...
2014. jún. 15. 12:39
 19/25 anonim válasza:

Írta valaki, hogy nem a tesi hibája ha a tanár nem tudja leadni a tananyagot,hanem a tanáré.Én kéttanyelvű gimibe járok, első évben amíg nem volt az 5 tesi addig 20 német óra volt egy héten.Most első évben van 18.Ez az egész tanévben 72 órával jelent kevesebbet,és ugyanazt kell megtanulnunk, mint eddig.Szerintem így egyáltalán nem a tanár hibája hogy a 72 órával többre tervezett tananyagot nem tudja leadni.

Egyébként persze jó a mozgás, csak így pont annak a kárára megy ami a legfontosabb lenne

2014. jún. 19. 09:28
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, én már nem általános iskolás vagyok, és a példám sem az, de egyszer majd a Ti gyerekeitek is eljutnak ide.

Szóval, én most fejeztem be a 11. osztályt, tehát engem nem érint még ez a mindennapos tesis dolog. Viszont az alattam lévő évfolyamot már igen. A mi giminkben vannak speciális képzésű osztályok, tehát magasabb óraszámban tanulod az adott tárgyat. A mi tagozatunk biosz-kémiás. Ez tizedikben plusz heti 3 biológia és heti 2 kémia órát jelent(tehát vannak az alapórák és még ezen kívül ennyi kémia és biosz). Van 4 matek, összesen 5 biosz, 4 kémia, 4 első nyelv, 3 hásodik nyelv, 2 fizika, 3 irodalom, 1 nyelvtan, 2 hittan, 1 osztályfőnöki, 1 ének, 1 rajz, 2 földrajz, 3 történelem, 1 informatika és 5 tesi...

Ez heti 42 óra. Öt nap van egy héten. 5x8 az még csak 40 óra... Tehát ott tartunk, hogy a gyereknek heti kétszer van vagy kilenedik vagy nulladik órája. Háromkor vagy háromnegyed négykor végez és még nem ebédelt. (Nincs ebédszünet:) )

Ráadásul szerintem az egy vicc, hogy több testnevelés órája van az embernek, mint matek... Aki pedig nem akar sportolni, az tesi órán sem fog. Átöltözik és áldogál, sirekt kiesik a játékbol stb.

Arról nem is beszélve, hogy ha háromnegyed négyig van órád, akkor kiváncsi vagyok, hogy utána hogy fogsz otthon a másnapi nyolc órádra tanulni (jó, legyen csak 6 ténylegesen olyan óra, mire tanulni kell, mert tesire meg énekre, rajzra, ofőre nem kell).

És aki meg sportolni akar, mondjuk versenyszerűen táncol vagy kosarazik, az meg a 8-9 órája után még menjen edzésre és utána tanuljon. Azt meg meg sem említem, hogy ha esetleg nem sportolni akarok, mert nem a sport az életem, hanem mondjuk zenélnék, énekelnék, festő szakörre járnék, olvasó klubba, író körbe, fotózni... Valahogy úgy érzem, hogy a művészetre és a "szellemi táplálékra" nem fektetük elég hangsúlyt, pedig az egészséges, kiegyensúlyozott lélek ugyanolyan fontos, mint az ép fizikum.

Ezzel a túlterhelő rendszerrel csak azt fogjuk elérni, hogy sok tehetséges fiatal ki fog égni, mert ez sok. Vállalhatatlan és felesleges. Mert többet rontunk vele, mint amennyit segítene.

Persze, lehet mondani azt is, hogy nem kell ilyen gimnáziumba menni, de nehogymár a minden napos tesi miatt ne tudjam kibontakoztatni a tehetségem :))

18L

2014. jún. 22. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!