Elsős és ötödikes gyermekek szüleitől kérdezem, nektek hogy viselik a gyerekek? Itt az év vége, és minden tantárgyból maradt egy fejezet. Most a tanárok kutyafuttában leadták (1 óra alatt,füzetbe 6 oldalt írtak). Holnapra tanuld meg, mert megírjuk a témazárót! A legdühítőbb az, hogy tesi órákon játszanak.Az elsős gyerekemnek is hét órája van, hetente kétszer. Az erkölcstan már csak hab a tortán.
Nem, nagy valószínűséggel felesleges, de úgysem tudsz vele mit kezdeni. Én középiskolában kibírom, az hogy a tanárai meg összesűrítik a tananyagot az nem a tesiórák hibája :)
2014. jún. 5. 06:24
2/25 anonim válasza:
Kell. A legtöbb mai gyerek nem mozog eleget, igy legalább heti 5*45 percet kénytelen. Emellett marhara mindegy, hogy matekbol le vannak maradva, arrol nem a tesi ora tehet. Tobb mint valószínű, hogy nem ugyanaz a tanár oktatja, igy ha elmaradna se lenne ertelme.
2014. jún. 5. 06:30
3/25 anonim válasza:
Kell, még több kéne!
Nézz csak végig egy testnevelés órát, és te is meg fogod érteni, miért kell!
2014. jún. 5. 06:36
4/25 anonim válasza:
én is támogatom a sok tesiórát. a tanulók meg 4-ig bent vannak a suliban,mert kötelező. oldják meg a tanárok a délutáni órákban a pótlást. az viszont elég szomorú,h. már egy elsősnek is 7 órája van. nekünk talán 4 volt,de! minden egyes nap úszni jártunk 3. osztályig! senki nem halt bele! nem a tesi miatt vannak leterhelve,hanem minden egyéb miatt. pl. hogy már 3. -ban azt tanulják,amit én a 2000-ben 5.ben!
2014. jún. 5. 07:31
5/25 anonim válasza:
a gyerekeimet nem zavarja
max az ha első óra a tesi :-)))
én is örülök neki mert szerintem fontos a testmozgás
napi 1x45 perc nem olyan sok
és érdekes amennyire tartottam az erkölcstantól
annyira szeretik a gyerekek - érdekes eseteket beszélnek meg és el is gyakorolják - kicsit olyan mint a dráma óra
2014. jún. 5. 07:50
6/25 anonim válasza:
Kell a heti 5 tesi. Suli után a legtöbb gyereket kirobbantani nem lehet a tv, számítógép elől. Az, hogyba tanár nem tudja leadni év közben a tananyagot, meg nem a testnevelésen múlik, hanem a tanáron.
Anno nekünk is év végén volt hajtás, mert első félévben lazsálás volt, 2-3 órán át vettünk egy leckét, év végén, meg óránként 2-3 kellett, meg még szeptemberre is maradt a régi könyvből.
2014. jún. 5. 08:54
7/25 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ! Én az elsős és az ötödikes gyerekek szüleitől szeretnék választ kapni, akik ebben élnek.A napi testnevelés óra miatt a gyerek egy órával később jön haza. Sportolt ő, csak ebben a tanévben nem tud menni, mert du.4-re ér haza és az edzés fél 5-kor kezdődik. Mindenki azzal jön,hogy lusták, tunyák, számítógépeznek vagy tévéznek. Ha ilyen a gyerek minden szülő nézzen jó alaposan magába!A gyerek nem magától lett ilyen!
2014. jún. 5. 09:27
8/25 anonim válasza:
ha amúgy is menne edzésre fél öttől,akkor nem mindegy,h., tesi óra vagy edzés? legalább nem kell még haza menni suliból,felvenni az edzős cuccot,elmenni edzésre,majd újra haza, hanem letudja a suliban,helyben,legalább fél órát spórolva az utazgatás kihagyásával. és pénzedbe sem kerül. egy edzés nem olcsó. a gyerek mozog,ingyen mozog, nem kell utazni,battyogni érte, helyben van. sztem a lényeg a mozgás! és az megvan!
2014. jún. 5. 10:07
9/25 anonim válasza:
Nálunk nem okoz gondot 5. a gyerek mellette nekem is aktívan sportol (kajak) heti 3 alkalommal. Én kértem hogy edzés napokon eljöhessen a gyerek hamarabb az iskolából de volt olyan is hogy onnan ment edzésre.
2014. jún. 5. 10:49
10/25 anonim válasza:
szerintem rendben van, hogy játszanak, az is mozgás. Biztos nem barkochbáznak (vagy h kell leírni:D). Pl. kosaraznak, tollasoznak, akkor inkább mozog a gyerek, mintha körben futtatják, meg kötélen mászatják, az volt inkább a hülyeség!
és tudod, mit? talán a te gyereked a heti 5 órától már nem lesz egy kanapépuding, aki ilyen kérdéseket tesz fel, hanem az ő gyerekei eljárnak majd sportolni, mert természetes lesz nekik a mozgás. Talán.:)
és egyébként van gyereked, nézd meg az osztályát, hogy néz ki mindenki, mint a hányadék. olyan kislányokat és kisfiúkat látok, hogy eszméletlen...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!