Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért hisztériáznak ennyire...

Miért hisztériáznak ennyire az óvónők és a vezetőség?

Figyelt kérdés

A hósipőm tele van azzal hogy piszkálnak mert nem jár a kisfiam rendszeresen oviba ,nyilván nem ok nélkül!

Sokat betegeskedik, jó már annyira nem!

Van egy 1,5 éves kistestvére és októberben meg születik a 3.babának és egyszerüen nem tudom hogy fogom csinálni hogy fogom összehozni az egészet hogy a picit felöltöztetni ,meg a kicsit is a nagy már nyilván tud egyedül ,nos elindulni a hóba fagyba esőbe ,ha sír akkor mi lesz kiizzad!

Szóval nagyon be vagyok tojva az egésztől ,apa majd viszi néha a a munkája engedi oviba, mivel oviköteles lesz pont most szeptembertől!

De hallottam olyanról hogy lehet kérni felmentést hogy otthon maradjon a kicsi miatt?

Létezik tényleg ilyen?

Elsősorban, nem leugatást várok,hanem értelmes kedves normális válaszokat!!

3 gyerekesek véleményét várom!!Köszönöm előre is

2014. ápr. 26. 15:12
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
94%
Hány éves a gyerek? Csak azét kérdezem, mert a nagycsoport kötelező, ugyanúgy mintha iskolába járna. Mi lesz, ha iskolás lesz?
2014. ápr. 26. 15:23
 2/23 anonim ***** válasza:
75%
Öt éves lesz szeptemberben? Nincs nagyi, aki segítsen?
2014. ápr. 26. 15:24
 3/23 anonim ***** válasza:
92%
Hidd el, meg fogod oldani, csak első látásra tűnik nehéznek.
2014. ápr. 26. 15:25
 4/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó igen néha úgy érzem én is de sokszor teljesen elbizonytalanodom!!Nincs nagymama ill van de szarik ránk már !!

Heti 1x jön aztán ennyi anyósom meghalt mikor az első gyermekünk született, após messze vidéken ,az én apukám szintén vidéken él !

2014. ápr. 26. 15:35
 5/23 A kérdező kommentje:

Ja és tavaly aug 12.én töltötte az 5 évet a kisfiam!

Tudom hogy oviköteles volt már !Csak nem értem miért nem lehet megérteni hogy ha beteg akkor nem viszem oviba igen én ha lázas nem begyógyszerezve belököl az oviba aztán lesz ami lesz ,hanem a hugira való tekintettel itthon tartom!

És ez elég sűrűn előfordult de most majd tök jó lesz ha viszem oviba és majd hazahozza a huginak meg az ujszülöttnek is és kezelgethetem egyszerre a 3-mat és tök jó lesz pénzileg is ,meg idegileg is!!

Ebből csak azt akarom kihozni hogy legalább kicsit nőlhetne a pici és ne kelljen egyből cügölnöm magammal a 3 gyereket az oviba

2014. ápr. 26. 15:40
 6/23 anonim ***** válasza:
62%
Megértem a félelmedet! A kislányom kiscsoportos volt, amikor a második kistestvére született. Nálunk körfolyosó van, földszinten lakunk, úgy oldottam meg az elindulást, hogy egyesével felöltöztettem őket, és kiraktam a körfolyosóra. Egy emeleti, zárt lépcsőházas lakásban fogalmam sincs, hogy oldottam volna meg. Nem vagyok a hordozókendő híve, de az oviba járást az elején csak azzal tudtam megoldani, mert az oviban lépcső is van, és a középsőnek is fogni kellett még a kezét, meg a nagynak is kellett segíteni. A szomszéd nénivel megbeszéltem, hogy ha nagy hó lesz, akkor átjön, amíg alszik a két kicsi, és én elszaladok az oviba, de szerencsére a nagy hó idén elmaradt, úgyhogy nem kellett igénybe venni a segítséget. Nem hallottam olyanról, hogy 5 éves gyereknél felmentés lehetne kérni. De az ovitól függetlenül, az elején biztos nehéz lesz bárhova elindulni a három gyerekkel, főleg télen. De mivel muszáj lesz, ki fogod találni, hogy hogy tudod megoldani.
2014. ápr. 26. 15:41
 7/23 anonim ***** válasza:
69%
6-os vagyok. Nem értem, miért kellett lepontozni... A betegségekre is jobban kell figyelni. A legkisebb babám 2 hónaposan bronchitist kapott, hetekig kellett hörgőtágítót szednie. Amióta hárman vannak, sokkal nehezebben gyógyulnak ki bármilyen betegségből. Volt, hogy az orvos azért nem engedte még egy hétig a nagyot oviba, mert a kicsik még betegek voltak. Szerencsére nem volt belőle sosem probléma az oviban.
2014. ápr. 26. 15:49
 8/23 A kérdező kommentje:

Hát abban reménykedek hogy a nagyom ugye már 6 éves lesz és talán ellenállób az immunrendszere, meg a kicsi lány eléggé szívós ő 10 hósan volt először beteg,. hamar kis is gyógyult !

Talán ő már nem fog annyi betegséget hazahozni pláne ha majd iskolás lesz!

Nem pontoztalak le csak talán félig hasznosra jelöltem a válaszodat már nem tom!!

2014. ápr. 26. 16:42
 9/23 anonim ***** válasza:
95%

Azért "hisztêriáznak", mert az ovoda nem alkalmi bebiszitter, hanem egy oktatási intézmény. Ha a gyerek nem jár rendszeresen, akkor nem tanulja meg a helyi rendszert, a szabályokat, nem tudjak tanítani, lemarad a többiektől. Ez az egyik ok.

A masik az, hogy a te gyereked elveszi a helyet egy olyantol, aki járna normálisan az óvodába.

Ha betegség miatt hiányzik, akkor egészen biztos vagyok benne, hogy nincs "hiszteriazas", hiszen akkor orvosi igazolást viszel, hogy hiányzott. Vagy nem??.?

2014. ápr. 26. 16:49
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem annyira durva mint látszik. Februárban szültem, fiam 4 éves ovis, lányom 3 éves még nem ovis, legkisebb ugye most született.

Az első 2 hétben párom vitte fiamat oviba, majd anyukám hozta haza, ennyi segítséget kaptam. 2 hét múlva reggel kelés, 2 hetes babával, 3 éves lányommal, 4 éves fiammal, hajrá, irány az óvoda február végén, március elején:)

Igaz, be kell érni 8:30-ra, van mikor 8:20-ra értünk, de beértünk:)

2014. ápr. 26. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!