Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha egy gyerek kap osztályzatot...

Ha egy gyerek kap osztályzatot és másnapra nem iratja alá, akkor 10 iskola kör azaz 5 kilométert kell futni. Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 10. 20:45
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%

Amikor olvastam a kommenteket tisztára ledöbbentem! Mi az,hogy "ennyi kommunikációnak kell lenni a szülő és a gyerek közt"? Bocsi,de van olyan,hogy a szülő baromira kimerülve jön haza,valamikor későn és elfelejti aláírni.

Ugye nálatok nem ez van?

2014. ápr. 11. 22:59
 12/26 anonim ***** válasza:
10%
Baromira kimerülve is legyen már energia egy szignóra!! Megbeszélni meg ráérnek másnap. Ha egy szülő folyton fáradt, akkor az azt jelenti, hogy se kaja, se tiszta ruha, se ellenőrző aláírás, mert anyu/apu mindig fáradt? Nemár!
2014. ápr. 12. 10:44
 13/26 anonim ***** válasza:
88%
Mi van akkor ha a szegény gyerek NEM MERI aláíratni a jegyét??? Mert pl. megverik otthon, ha rossz jegyet kap?!
2014. ápr. 12. 16:31
 14/26 anonim ***** válasza:
89%

Én a gyerek helyében, megmondanám a tanárnak, hogy nem futok, ha akar lőjön le. Ez káros az egészségre, megutáltatja a sportot a gyerekekkel, és megalázó is.

Nincs internetes napló abban, az iskolában, hogy a szülő bármikor megnézhesse a jegyeket, ha akarja?

2014. ápr. 12. 22:23
 15/26 anonim ***** válasza:
26%
Azért nem kell ezt a futást olyan iszonyat komolyan venni, sztem! Különben nem olyan vészes, sztem sokkal rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában! Gyalogolva simán 1 óra alatt megteszi, ha fut szakaszosan, meg kocog, akkor jóval hamarabb. Ez azért nem a "káros az egészségre" kategória, max ha nagyon olyan alkat a gyerek, de akkor meg úgyis látják rajta.
2014. ápr. 18. 14:48
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Inkább azzal van a baj, hogy lelkileg rosszul érzi magát, miközben fut, és a kettőt összekapcsolja.
2014. ápr. 18. 22:15
 17/26 anonim ***** válasza:
92%

Egyedül bennem fogalmazódott meg a kérdés láttán, hogy jogszerű-e ez egyáltalán? Szerintem az iskoláknak ma már tiltott, hogy bármilyen fizikai fenyítéssel éljenek.

És ha ez igaz, akkor itt már nem csak arról van szó, hogy bírja-e a gyerek, vagy hogy így legalább megtanulja.

Tavaly végeztem gimnáziumban. Egyszer egyik tornaórán egy lány inni akart egy kicsit (szabad volt vizet bevinni magunkkal a terembe), de véletlenül kiborította. A tanárnak amúgy is rossz napja lehetett, az órából már csak 10 perc volt hátra, de annyira felhúzta magát ezen, hogy súlyzókat hozatott és óra végéig azokkal kellett "zsonglőrködnünk".

Négy nap múlva tudtuk meg, hogy a tanár kapott egy fegyelmit. Volt az osztályunkban egy lány, aki nagyon-nagyon okos (OKTV-ket nyer, érettségin 499/500 pontja lett..) és nagyon becsületes is, és ezen rendesen kiakadt, főleg, hogy ő és még páran könnyített testnevelést végeznek (orvosi utasítás) de a tanárt nem érdekelte, odaállította őket is súlyzózni. A lány hazament, megbeszélte a dolgot az anyukájával, aztán jelentették a dolgot az iskolaszéknek. A tanár fegyelmit kapott, mert 1. fizikai fenyítést és kollektív büntetést alkalmazott 2. a tantervben nem szereplő gyakorlatokat végeztetett 3. nem volt tekintettel a könnyített tesisekre.

2014. ápr. 21. 15:52
 18/26 anonim ***** válasza:
84%

Ez a jogszerű, nem jogszerű dolog mostanság "divat" csak. Írtad, hogy nem règ végeztél gimiben, igazából én sem vagyok öreg, 10 éve végeztem, de valahogy túlsúlyba került a diákok joga és nem minden esetben van cserébe kötelezettség teljesítés. Nem azt mondom, hogy jöjjön vissza teljes mértékben a régi idők tanítási szokása (körmös,meg egyebek), de valahol meg kéne találni az egyensúlyt. Én a mai napig kiakadok a visszabeszélő diákokon, de egyáltalán nem mondom, hogy csak és kizárólag az ő hibájuk minden. Sok gond van az "új generációs" tanárokkal is, és az "új generációs" szülőkkel is. Nem tudom pontosan hol csúszott el ez az egész történet, de régebben nem nagyon lehetett hallani tanár verő szülőkről, sem tanárok által hozott súlyos következményekkel járó büntetésekről. A mi korosztályunk már nem feltétlenül tartozott bele ebbe a csoportba, de nálam például működött az, ha nem tanultam, vagy valamit rosszul csináltam és ezért "büntetést" (plusz feladat,plusz sulikör) kaptam a tanártól, akkor kussoltam és megcsináltam, nem pedig behívtam aput-anyut, hogy beszéljen a dirivel. Ezekben az esetekben valamilyen szinten apu-anyu is ludas, mert a gyerekben nem azt erősítik, hogy elcseszett valamit, okuljon belőle, hanem hogy szóljon csak ha baja van, apu-anyu elintézi mert tuti a gyereknek van igaza. Szóval a tanárok és a szülők-diákok egyformán hibásak benne, hogy ez így alakult, de azt semmi esetre sem hiszem, hogy ilyen "büntikkel" a tanárnak az lenne a célja, hogy károsítsa a gyerek testi-lelki épségét, hanem az, hogy tanuljon a hibáiból és ezt ilyen "büntik" eltöltésének ideje alatt tudatosítsa magában.

Valaki írta, hogy nem meri a gyerek aláíratni,mert otthon megverik érte. Sajnos létező dolog, ez kifejezetten a szülő hibája. Ez nem nevelés hanem idiótaság. Csak ebben meg az a rossz hogy legkésőbb szülői értekezlet után verik meg ugyanazért a rossz jegyért. Sajna kikerülhetetlen.

2014. ápr. 21. 19:03
 19/26 anonim ***** válasza:
92%

Hát én is elképedek ezen, hogy ezt vannak akik jóváhagyják. Nálunk ilyen szerencsére nincs. Én mellé ülök napi szinten a 11 éves gyerekem mellé tanulni, és igy is van, hogy a tanulás végére nem irom alá a jegyet, mert kimegy a fejünkből. Pedig az az első mikor hazaér, hogy hányast kaptál. Tehát tudom, hogy milyen az aznapi jegye. És ha ezért megbüntetné ilyen drasztikusan a tanár hát bizony én is panaszt tennék. 5 km?? Én is beledöglenék. Napi szinten sportolóknak is egy komoly edzés.

A másik dolog, hogy a szülőt kell, hogy érdekelje a gyerek jegye, és ha a szülő nem irja alá két nap, x okok miatt, a tanárnak ahhoz sincs semmi köze!

2014. ápr. 25. 13:47
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Nincs e-naplója annak az iskolának? Egyébként ezzel csak rosszat tesznek a gyerekkel, ne mozgással büntessék, mert összekapcsolja a kettőt és megutálja. Pl ha egy kutyád van és etetésnél mindig fütyülsz neki, egy idő után a fütyülést össze fogja kapcsolni a kajával, ugyanígy a gyerek a mozgást a büntetéssel, negatív érzéssel. Inkább kapjon még egy rossz jegyet, de nagyon fantáziatlanok ezek a gyerekek, nálunk az volt, hogy reggel hozta hozzám a fél osztály aláiratni az ellenőrzőt, mert még a legdurvább aláírásokat is simán meghamisítottam.
2014. ápr. 27. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!