Miért érzem olyan rosszul magam attól, hogy az egész 1. osztályban csak egyetlen gyerek nem tud menni az osztálykirándulásra? Más miért nem?
Én nagyon szomorú lettem, mikor megtudtam, hogy az egész osztályból csak egy gyerek van aki nem tud menni kirándulni. Nem tudom mi az oka, de több mint valószínű, hogy nem tudja kifizetni.
Én, ha tehetném kifizetném a kisgyereknek. De nem én közvetlenük, hanem odaadnám anyukának, hogy fizesse be ő. Ne tudja meg senki hogy én adtam rá.
Illetve amúgy első körben azt tenném, hogy összefognák néhány szülővel, hogy mindenki adjon bele és dobjuk neki össze. Csak hát más szülők nem így gondolkodnak. Akkor nekem se kéne annyit kiadni és más is tenne valamit. Nem lenne nagy összeg ha összefognának az osztályban a szülők. Legalább egyszer egy tanévben.
Tudom, hogy velem se foglalkozna senki ha én nem tudnám a gyerekemnek kifizetni, de én akkor sem érzem, hogy nekem is így kéne tennem mással, ha lenne rá lehetőségem.
Én csak a kisgyereket nézem, hogy mit érezhet! És még fog sok-sok éven át! Jó tenni pedig tudom ritka manapság, de nem lehetetlen.
Ti megtennétek ezt másért, a kisgyerekért? Az egy szemért aki nem tud menni kirándulni?
Igazából én úgy gondolom, hogy a tanár néniknek kéne valahogy erre megoldást találni, hogy az egy szem gyerek ne essen ki, ő egyedül. Legalábbis megpróbálni valamit!
Vagy nemtudom.
Amúgy én sokszor fel vagyok háborodva, hogy mindig kitalálnak valamit és a suliba csak visszük a pénzt, ha kell ha nem. Mert nem akarja a szülő hogy a gyereke kimaradjon valamiből, hiszen azért vállalta. De néha nagyon nehéz kihozni az adott összeget, pedig nem olyan óriási összeg, de mégis. Meg hát azt bírom mikor hirtelen találnak ki valamit, meg hát sokszor a leglehetetlenebb időpontban. Mintha ráéreznének!
Meg hát van még sok minden ami nem tetszik nekem, de nem mondja az ember, mert a gyerekén töltik ki! Majd ha kijárja akkor egyszer megírom névtelen levélben! Bár úgysem változna semmi!
Szóval visszatérve a kérdésre én úgy gondolom, hogy meg kéne valahogy próbálni segíteni, hogy a kisgyerek is eljusson kirándulni. Tényleg csak ő egyedül nem jön!
Nem olyan drága kirándulás, nem is olyan messzi. De az anyukának sok kisgyereke van és ezért gondoltam, hogy a pénz miatt nem jön a kisgyerek, még ha nem is mondják meg.
Természetesen nem úgy gondoltam én sem, hogy egyből belevágok és úgymond beleavatkozok, ezért is írtam meg ide ki mit gondol.
Amúgy legelső körben én is úgy gondolom, hogy ha tényleg a pénz az oka akkor elsősorba a suliban kéne ezt az osztályfőnöknek észrevennie és valamit kitalálnia. Mondom nem sok pénzről van szó. 3e kb. Igaz persze kell még majd a kicsinek ennivaló, innivaló meg egy kis költőpénz. Ez is igaz. De ha már 3e-t összeszedek akkor még 3-5e se lenne nekem sok pénz, vagy aki velem egyetért annak se úgy érzem.
Amúgy beleszámolják az osztálypénzt, a papírgyűjtést, meg ami még van és igazából afelett kell kb. 2-3e-t fizetni. Ez amit be kell adni. A többi ugye majd saját költség, kinek mi.
Szóval meglátjuk még mi lesz belőle.
Amúgy én sem akarom anyukát megalázni! Nekem se lenne jó, bár lehet megköszönném, ha ilyen kedves anyukák vennének körül. Bár lehet más másképp érezné. Ezt tudom.
Majd még érdeklődök, beszélek pár szülővel meg a tanárral, hogy mi az ok és hogy lehet e valamit tenni az ügyben.
Bár félek hülyének fognak nézni, a tanár néni is.
Manapság már a jó cselekedet is égő néha! Legalábbis a tapasztalataim ezek!
Na hát majd látjuk! Köszönöm a válaszotokat és az őszinteségeteket! Ha még szeretne valami írni a témában vagy bármiben szívesen várom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!