Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Februárban 6. évet töltött...

Februárban 6. évet töltött gyermeked megy-e ősszel iskolába?

Figyelt kérdés

Megkaptad-e az iskolaérettségi vizsgálat eredményét, egyetértesz-e vele?

Van-e olyan, aki hivatalosan iskolaérettnek nyilvánított gyerkőcét tartja még egy évig az oviban? (Igen, lehet ilyet, a vezető óvónő egyetértésével, aki nyilván nem ismeri az összes gyereket, így a csoport óvónőjének a véleményére támaszkodik.)

2014. márc. 3. 14:42
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Nem megy,voltunk nevelési tanácsadóba.Minden rendben nála,csak nagyon csendes visszahúzódó,ezért javasoltak + még egy évet az oviba,amivel én is egyet értek.
2014. márc. 3. 15:14
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Ismerősömnek most márciusban lesz 6 éves a lánya. Nem megy, szociálisan éretlen. Szülők és ovi egyetértenek.
2014. márc. 3. 15:22
 3/10 anonim ***** válasza:
A fiam aprilisban toltotte a 6-ot, es szeptemberben ment iskolaba.Nagyon jo tanulo,okos gyerek.Ha nem lett volna iskolaerett,akkor termeszetesen maradt volna meg oviban,de a mi esetunkben nem lattam volna ertelmet.
2014. márc. 3. 15:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi! És akinek ment iskolába a gyereke (utolsó), nálatok vannak azért idősebbek első osztályban vagy zömmel hatévesen kedzték a sulit a kicsik?
2014. márc. 4. 08:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Az enyém is mehetett volna tavaly. Én kértem az óvónőket, hogy tartsák még egy évet oviban. Belementek és kamura beírták oknak, hogy szociális viselkedése alulfejlett...

Jól is jött ez a plussz év.

Amúgy tanár vagyok és belülről látom, mennyire nincs jó helyük nálunk a gyerekeknek. Féltem is a srácomat nagyon. Erre nem lehet megfelelően felkészülni...az iskola úgy rossz ahogy van.

Aki csak teheti, hosszabbítsa meg a gyermeke gyermekkorát (óvodásidejét) és később is igyekezzen, hogy a napjainak minél kisebb részét töltse majd a gyermek az iskolában!

2014. márc. 4. 11:08
 6/10 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.Ha jol tudom 1 gyerkoc volt valoban evvesztes.Az idosebb gyerekek elozo ev szeptember-oktoberi szuletesuek,a legfiatalabbak pedig majusiak. (talan van juniusi is)

Nalunk szerencsesen alakult az osztaly osszetetele, a gyerekek rendezett csaladi hatterrel rendelkeznek, nem jellemzo,hogy fegyelmezessel telnenek az orak,vagy felszereles hianya miatt nem tudnanak haladni.

2014. márc. 4. 12:33
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi nektek is a válaszokat. Ezek szerint sokan majdnem 8 évesek már, amikor elsősök lesznek? Megnyugtató olvasni, hogy vannak "normális" osztályok, ahol lehet is tanulni!!

Ami a másik témát illeti, nálunk az óvoda sem nagy felhőtlen hepinesz, tündi-bündi, megértő, gyerekszerető, türelmes óvó nénikkel... De szeretném, ha a lányom jó iskolába járna (ahonnan nem kell minél hamarabb hazamenekíteni, hanem szívesen részt vesz a déltuáni foglalkozásokon is, na meg amúgy se tudnám korán elhozni), erős alapokat kapna alsó tagozatban és szeretné is az iskolát, a tanulást, viszont nem lenne jó már hatévesen rádobni a mókuskerékre... Így hajlok arra, hogy inkább kezdje később, bár így ő 7,5 éves lenne szeptemberben.

2014. márc. 4. 13:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem igy ertettem.Azok a gyerekek akik elozo ev szeptembereben szulettek pontosan 7 evesen kezdik a sulit. Az evvesztest ugy ertettem,hogy 7 eves elmult tanevkezdeskor.A tobbi gyerek 1 kivetelevel az adott tanevben lett 7 eves(tehat szeptemberben meg 6 volt)csak van aki mar tanev elejen,es van aki csak tavasszal tolti a 7-et.Ez persze konkretan a mi osztalyunk osszetetele,mashol biztosan elofordul hogy akar tobb az evvesztes gyerek, mint akik 6 evesen kezdik a sulit.
2014. márc. 4. 14:01
 9/10 A kérdező kommentje:
oké, köszi
2014. márc. 4. 14:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálunk ma döntöttek úgy a nevelési tanácsadóban, hogy mennie kell. Az óvónők szerint is iskolaérett, nagyon ügyes, okos, lelkes, érdeklődő. Én még tartottam volna vissza, mert túlérzékeny, hisztis, sírós, szorongó. Ovi előtt gyakran sír, öklendezik, a hasát fájlalja, még az ágytisztaság sem tökéletes nála. Aztán mégis mennie kell... Március második felében tölti a 6-ot.

Voltunk iskolai nyíltnapon, nagyon pici gyerekek mennek, meg néhány nagyobbacska. Az ovinkban tavaly nagyon sok gyerek maradt + 1 évig ovis. Most a sok 7-8 évessel mehet egyszerre. Remélem, azért sok 6-7 év közötti gyerek is lesz.

2014. márc. 15. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!