Februárban 6. évet töltött gyermeked megy-e ősszel iskolába?
Megkaptad-e az iskolaérettségi vizsgálat eredményét, egyetértesz-e vele?
Van-e olyan, aki hivatalosan iskolaérettnek nyilvánított gyerkőcét tartja még egy évig az oviban? (Igen, lehet ilyet, a vezető óvónő egyetértésével, aki nyilván nem ismeri az összes gyereket, így a csoport óvónőjének a véleményére támaszkodik.)
Az enyém is mehetett volna tavaly. Én kértem az óvónőket, hogy tartsák még egy évet oviban. Belementek és kamura beírták oknak, hogy szociális viselkedése alulfejlett...
Jól is jött ez a plussz év.
Amúgy tanár vagyok és belülről látom, mennyire nincs jó helyük nálunk a gyerekeknek. Féltem is a srácomat nagyon. Erre nem lehet megfelelően felkészülni...az iskola úgy rossz ahogy van.
Aki csak teheti, hosszabbítsa meg a gyermeke gyermekkorát (óvodásidejét) és később is igyekezzen, hogy a napjainak minél kisebb részét töltse majd a gyermek az iskolában!
3-as vagyok.Ha jol tudom 1 gyerkoc volt valoban evvesztes.Az idosebb gyerekek elozo ev szeptember-oktoberi szuletesuek,a legfiatalabbak pedig majusiak. (talan van juniusi is)
Nalunk szerencsesen alakult az osztaly osszetetele, a gyerekek rendezett csaladi hatterrel rendelkeznek, nem jellemzo,hogy fegyelmezessel telnenek az orak,vagy felszereles hianya miatt nem tudnanak haladni.
Köszi nektek is a válaszokat. Ezek szerint sokan majdnem 8 évesek már, amikor elsősök lesznek? Megnyugtató olvasni, hogy vannak "normális" osztályok, ahol lehet is tanulni!!
Ami a másik témát illeti, nálunk az óvoda sem nagy felhőtlen hepinesz, tündi-bündi, megértő, gyerekszerető, türelmes óvó nénikkel... De szeretném, ha a lányom jó iskolába járna (ahonnan nem kell minél hamarabb hazamenekíteni, hanem szívesen részt vesz a déltuáni foglalkozásokon is, na meg amúgy se tudnám korán elhozni), erős alapokat kapna alsó tagozatban és szeretné is az iskolát, a tanulást, viszont nem lenne jó már hatévesen rádobni a mókuskerékre... Így hajlok arra, hogy inkább kezdje később, bár így ő 7,5 éves lenne szeptemberben.
Nálunk ma döntöttek úgy a nevelési tanácsadóban, hogy mennie kell. Az óvónők szerint is iskolaérett, nagyon ügyes, okos, lelkes, érdeklődő. Én még tartottam volna vissza, mert túlérzékeny, hisztis, sírós, szorongó. Ovi előtt gyakran sír, öklendezik, a hasát fájlalja, még az ágytisztaság sem tökéletes nála. Aztán mégis mennie kell... Március második felében tölti a 6-ot.
Voltunk iskolai nyíltnapon, nagyon pici gyerekek mennek, meg néhány nagyobbacska. Az ovinkban tavaly nagyon sok gyerek maradt + 1 évig ovis. Most a sok 7-8 évessel mehet egyszerre. Remélem, azért sok 6-7 év közötti gyerek is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!