Mit tudhat egy 70 ezer forintos iskolatáska? Mitől lenne ennyire szuper egy másikhoz képest?
Ezzel csak az a gáz, hogy 2 év múlva mindkét gyerek nekiáll majd nyavalyogni, hogy cseréljétek a táskát, mert régi, és mert az összes iskolatársuk másikat kapott már...
35, meg 70 ezer egy táskáért...Vicc
Nem akartam hozzászólni, de mégis megteszem.
A lányom első osztályát amikor megkezdte őrületes keresgelésbe kezdtünk hogy a legjobbat, a legminőségibbet szeretném neki mindenből.
Olaszországban a nyaralás alkalmával vettünk neki 150 euroért iskolatáskát. Tényleg nagyon szép volt (-most már így rutinos anyukaként visszagondolva iszonyatos pénzkidobás volt, 2 évet használta azt a drága táskát, ami tényleg hiper-szuper kényelmes volt-igaz én cipeltem helyette, és igaz hogy tündéres-csilli-villi köves volt ami 3.-ra már ciki lett...)
Én pedig teljesítettem kicsi lányom óhaját és új táskát kapott ( hát mégsem járja hogy kicikizzék az én magzatomat felkiáltással). 3.500,-ért vettem neki egy iskolatáskát amiért meg volt bolondulva, rózsaszín is volt, édes cicás is volt. Hát jó gondoltam belefér a keretbe. nem bírt ki egy egész tanévet, szanaszét szakadt...
Eljött a 4. osztály. Hát megint új táska kell, de most már olyan ami tényleg kibírja 8.-ig. OKé.
magzatom kapott egy 13.000,-es táskát ami tényleg nagyon tuti volt ( az eladó szépen be is vitt a málnásba hogy ilyen jó olyan jó- csak hát mint menet közben kiderült ez baromira nem iskolába való táska, hanem inkább kirándulgatni-túrázganti való, a táska alatt megbújó cipzáros részben lévő esővédő annyira groteszké tette a táska beleséjét hogy a könyvei és füzetei nagy része tiszta szamárfül lett. Arról nem beszélve hogy a táskán ami van kivezető nyílás a fülhallagatónak ( igaz hogy extra, de az én lányom egyetlen egyszer sem használta = ergo)= tök felesleges.
Aztán jött az 5.osztály. Már majdnem megőrültem amikor elkezdett kérlelni gyerkőcöm hogy az túrahátizsák és szeretne egy nagyon menőt, mindenkinek olyan van és különben is légyszi-légyszi-légyszi. Mit egy ( olvadozó) anyai szív. Hát persze hogy engedtem neki: 1 kikötéssel: 8.-ig!
Megkapta, nagyon menő, nike ( mert most a pipa a lényeg ebben a korban), 15 ezrem bánta.
De úgy néz ki ezt a tanévet megússzuk ( a 6.-at) táskavásárlás nélkül, mert ez a táska még mindig nagyon cool.
Hja igen, és 4. osztályig én vittem minden nap és mentem érte -vagy kocsival, vagy biciklivel, de 1 kezemen meg tudom számolni hányszor volt a hátán a táska)
Szóval mindent összegezve tök mindegy mennyiért veszel táskát a gyereknek, nem használja sokáig egyiket sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!