Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolaváltás középiskolában?

Iskolaváltás középiskolában?

Figyelt kérdés

Van rá lehetőség?

Mi a menete?

Aki volt ilyen helyzetben, le tudná írni, hogy volt?

(A szülő vagyok, a gyerek jelenleg 9. osztályos.)

márc. 24. 13:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Keresel egy sulit, ahová átvennék, majd a kapott befogadó nyilatkozattal a jelen suliból ki, a másikba beiratkozol. Mármint a gyereked.

Technikumban csak az a sima ügy, ha ugyanolyan ágazatba mész, különben különbözeti vizsgák vagy évismétlés.

márc. 24. 13:19
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az iskolában érdeklődj, az a legbiztosabb, biztos volt már ott ilyen. Gondolom az sem mindegy, hogy szakot is vált vagy ugyan olyan szakra megy.

Én váltottam iskolát, de az "ezer éve" volt és gimiből gimibe mentem át (költözés miatt, a régi gimi annyira messze lett volna, hogy még kollégiummal is húzós lett volna, az ország egyik végéből szinte a másikba). Anyukám felhívta a kiszemelt gimit, volt hely, a régiből kiírattak az újba be. De a pontos menetet már nem tudom. De külömbözeti vizsgát nem kértek, sima gimiből mentem sima gimibe, szak váltásnál ha jól tudom iskolától függ, hogy kell vagy nem.

márc. 24. 13:20
 3/4 anonim ***** válasza:
80%

Már közel van tanév vége. Máris lehet keresni új iskolát, érdeklődni, van-e hely. Hogy el akar menni, azt majd akkor jelentsd be, amikor tudod, hová veszik át.

- Legjobban akkor lehet megoldani, ha majd a lezárt bizonyítványával mentek beiratkozni a másik iskolába.

- Ha nem lesz jó az év vége (mondjuk bukik valamiből), akkor nehezebb az ügy, mert akkor az augusztusi javítóvizsga után lehet máshová iratkozni (ha átveszik).

Hacsak nem döntenétek úgy, hogy inkább kezdje elölről a kilencediket.

- Ha érdeklődsz más iskoláknál, kivételes véletlenként még olyan is előfordulhat, hogy év közben átveszik, de az nem volna könnyű dolog, mert még ebben a tanévben nagyon megfeleltetnék mindenből, hogy tudjanak bizonyítványt adni. Nagyon stresszes. Vagy simán megbuktatnák pár tárgyból...

márc. 25. 18:02
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az év végét mindenképp megvárjuk.

Szakot is akarna váltani, ami azért problémás, mert jelenleg egy technikumba jár, ahol nem tanultak földrajzot, biológiát, illetve ugye az esetleges szakmai tárgyakat se, ami máshol lenne.

Bukni remélhetőleg nem fog, jelenleg 3-asnál rosszabbul nem áll semmiből, viszont elég sokat hiányzott (nagyon sokat volt beteg), így vannak lemaradásai.

Lenne egy iskola, ami szóba jött, ott akarunk érdeklődni.

márc. 25. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!