Alsóban hazaadják a számonkéréseket?
Melyik évfolyam? Elsőben és második első félévében van százalékos osztályozás (a bizonyítvány meg szöveges értékeléses). Utána már sima jegyeket kap. Elsőben mindig csak a százalékot írták be, meg második első félévben, amennyire megírta, alatta meg ott van a súlyozás, 100%-al számít be, 200%-al (általában témazárók a 200, z duplát ér, később meg a tantárgyi vizsgák 300%). Másodikosom (is, meg hatodikosom) van, már jegyeket kapnak, alatta meg ugye a dolgozat "értéke", mennyire számít be. Már ugyan olyan, mint egy felsősé.
Nem fognak mindenkinek mindenre 100%-at írni, ha nem az. Vagy a dolgozat értékét nézitek jegynek vagy ennyire jól teljesítenek. A kréta rendszer alapján állítják ki a bizonyítványokat, nagyon ritkán lehet attól eltérni (akkor is szabályozva van, merre és miért). Utólag módosítgatni meg nem nagyon lehet, pláne tömegesen.
A dolgozatokat nem adják ki, de amikor megyek a gyerekért ha kérem megmutatják. Meg fogadó órán is. De nyilván itthon is látom, hogy mi az ami kicsit nehezebben megy és mi az ami nem, látom mit kell még gyakorolni. A dolgozatai szinte mindig hibátlanok, most volt egy matek, amiben 1 hiba lett, ezt pl minek kérjem ki? Vagy a hibátlanokat? 5-ös, egy hiba bőven belefért. Nem láttam a dolgozatait, mert nincs rajta "mit nézni". Az alsót nem nehéz követni (de a felsőt sem), hogy hol járnak, mi az ami otthon is döcögősebben megy, házi meg gyakorlás közben kiderül. Nem csak a dolgozatokból. Meg szoktam beszélni pár szót a tanáraival, ha gond lenne szólnak, hogy ez vagy az nem megy, gyakoroljuk.
Nálunk küldik a gyerekekkel haza egy mappába, amit erre kértek. Viszont a krétában csak a kiválóan teljesített, jól teljesített van beírva %-ot nem írnak elmondták, hogy milyen % -ot jelet egyszer év elején aztán annyi.
Ha valakinél van gond ott jelzi magán a dolgozaton is a tanár ,hogy ezt azt gyakoroljunk.
Minden dolgozatot hazakuldenek es alairva kell visszakuldeni.
Erre van kulon mappa, mindig jelezve van kretaban a szazelek.
De kb hetente szoktam beszelni a tanito nenivel, hogy teljesitett a heten.
Nekünk is külön mappaban jön haza a dolgozat rá van írva a % és hány db hiba. Vhol emelt matekot és magyart tanulnak uh nem mindenhol ugyanaz a szint. Krétaban 5 fél-et tud beirni. Kiváló, jó, megfelelt, változo, nem megfelelt. Mi nem kaptunk szöveges ertekelest. 1. Osztály
Mindegy csak én ledöbbentem h ekkora különbségek vannak 1. Osztálybabln. Az anyukaek pl fél évkir az 5 számot vettek mi a 10-est. Szóval még a haladas se ugyanaz.
Kérdés, milyen a szülői gárda. Volt olyan osztályom, ahol hazaküldtem és mindenki visszahozta aláírva. Ott mindig hazaadtam.
Van, ahol nem szoktam, mert nem kapom vissza, sem aláírva, sem sehogy.
A tanárnak, tanítónak az a feladata, hogy legalább a tanév végéig megőrizze a témazárókat, hogy bárki bármikor megnézhesse. Ez nem csak a gyerek, hanem a tanár munkájának is dokumentuma.
Kérésre megmutatja vagy lemásolja, esetleg odaadja, de hamar vissza kell vinni.
Ez a kisebb tesztekre nem kötelező, de azt is el szokták tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!