Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsóban hazaadják a számonkéré...

Alsóban hazaadják a számonkéréseket?

Figyelt kérdés
Nálatok , hogyan működik? Figyelemmel tudjátok kísérni hogy haladnak, hogyan teljesítenek? Ha nem adják haza honnan tudjátok, mi nem megy neki?
ma 11:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Melyik évfolyam? Elsőben és második első félévében van százalékos osztályozás (a bizonyítvány meg szöveges értékeléses). Utána már sima jegyeket kap. Elsőben mindig csak a százalékot írták be, meg második első félévben, amennyire megírta, alatta meg ott van a súlyozás, 100%-al számít be, 200%-al (általában témazárók a 200, z duplát ér, később meg a tantárgyi vizsgák 300%). Másodikosom (is, meg hatodikosom) van, már jegyeket kapnak, alatta meg ugye a dolgozat "értéke", mennyire számít be. Már ugyan olyan, mint egy felsősé.

Nem fognak mindenkinek mindenre 100%-at írni, ha nem az. Vagy a dolgozat értékét nézitek jegynek vagy ennyire jól teljesítenek. A kréta rendszer alapján állítják ki a bizonyítványokat, nagyon ritkán lehet attól eltérni (akkor is szabályozva van, merre és miért). Utólag módosítgatni meg nem nagyon lehet, pláne tömegesen.

A dolgozatokat nem adják ki, de amikor megyek a gyerekért ha kérem megmutatják. Meg fogadó órán is. De nyilván itthon is látom, hogy mi az ami kicsit nehezebben megy és mi az ami nem, látom mit kell még gyakorolni. A dolgozatai szinte mindig hibátlanok, most volt egy matek, amiben 1 hiba lett, ezt pl minek kérjem ki? Vagy a hibátlanokat? 5-ös, egy hiba bőven belefért. Nem láttam a dolgozatait, mert nincs rajta "mit nézni". Az alsót nem nehéz követni (de a felsőt sem), hogy hol járnak, mi az ami otthon is döcögősebben megy, házi meg gyakorlás közben kiderül. Nem csak a dolgozatokból. Meg szoktam beszélni pár szót a tanáraival, ha gond lenne szólnak, hogy ez vagy az nem megy, gyakoroljuk.

ma 13:15
 12/19 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk küldik a gyerekekkel haza egy mappába, amit erre kértek. Viszont a krétában csak a kiválóan teljesített, jól teljesített van beírva %-ot nem írnak elmondták, hogy milyen % -ot jelet egyszer év elején aztán annyi.

Ha valakinél van gond ott jelzi magán a dolgozaton is a tanár ,hogy ezt azt gyakoroljunk.

ma 13:22
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Minden dolgozatot hazakuldenek es alairva kell visszakuldeni.

Erre van kulon mappa, mindig jelezve van kretaban a szazelek.

De kb hetente szoktam beszelni a tanito nenivel, hogy teljesitett a heten.

ma 13:24
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem latjuk a dogakat, a gyerek latja,eleg megnezni neki mi a hibaja, en csak akkor nezegetem ha hazaadjak. 20x bol 1x kb.
ma 13:27
 15/19 A kérdező kommentje:

Nekünk is külön mappaban jön haza a dolgozat rá van írva a % és hány db hiba. Vhol emelt matekot és magyart tanulnak uh nem mindenhol ugyanaz a szint. Krétaban 5 fél-et tud beirni. Kiváló, jó, megfelelt, változo, nem megfelelt. Mi nem kaptunk szöveges ertekelest. 1. Osztály

Mindegy csak én ledöbbentem h ekkora különbségek vannak 1. Osztálybabln. Az anyukaek pl fél évkir az 5 számot vettek mi a 10-est. Szóval még a haladas se ugyanaz.

ma 13:33
 16/19 A kérdező kommentje:
Semmi köze a szupermamihoz :D itt arrol van szo h ledöbbentem mennyire más a sulikban. Lehet félreértelmezel vmit akjir a szöveges olvasást javaslom gyakorold
ma 13:35
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mondjuk 2 első osztály van, így pld azt is látjuk hogy el vagyunk maradva mondjuk a másik osztályhoz képest, iskolán belül is. A végeredmény a lényeg, hogy az év végig képesek legyenek addig eljutni amíg kell.Aztán hogy lóhalálába vették a tananyag felét vagy lassabban az már alapvetően nem olyan fontos. Tanár válogatja. Attól hogy ti a 10-nél tarotok még nem lettetek ,,menőbbek" csak simán nálatok a tanár tartja az erősebb tempót. Lexarja ha valamelyiknek nem megy aztán annyi. Szerintem. Az én gyerekem kb minden második dolgozatnál simán csinál 1-2 hibát és nincs abba semmi. De van aki meg tényleg 1 hibát se ejt, pld barátosném kisfia.Annak minden kiválóan megfelelt és 0 hibás.:D
ma 13:49
 18/19 anonim ***** válasza:

Kérdés, milyen a szülői gárda. Volt olyan osztályom, ahol hazaküldtem és mindenki visszahozta aláírva. Ott mindig hazaadtam.

Van, ahol nem szoktam, mert nem kapom vissza, sem aláírva, sem sehogy.

ma 16:16
 19/19 anonim ***** válasza:

A tanárnak, tanítónak az a feladata, hogy legalább a tanév végéig megőrizze a témazárókat, hogy bárki bármikor megnézhesse. Ez nem csak a gyerek, hanem a tanár munkájának is dokumentuma.

Kérésre megmutatja vagy lemásolja, esetleg odaadja, de hamar vissza kell vinni.

Ez a kisebb tesztekre nem kötelező, de azt is el szokták tenni.

ma 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!