Elsőben mindenki kitűnő?
Kislányom eredménye félévkor:
-szorgalom 4
-magatartás 4
- matek 4
-magyar 4
-tesi/rajz/technika/etika/ének/nemet 5
Nem számmal értékelték természetesen, csak én írom így az egyszerűség kedvéért.
Beszélgettem pár emberrel es mindenki azt újságolta, hogy az ő gyereke kitűnő.
Elsőben gyengének számít a lányom eredménye?
Hát.. lehet, hogy erősebb suli, de az később szokott kijönni. Párhuzamos osztályban volt, ha nem bütykös másodikban a gólya térde, nem hosszabb a csőre, mint a feje, és túl rövidek a lábai a testéhez képest, akkor kettes a rajz.
De ez pont magyar matek, ami már oviban szokott menni a gyerekeknek.
hát, ha már most azon parázol, hogy jajj, de a másik gyereke nagyobb számot kapott, mi lesz most, akkor igen, szegény gyereknek elég sok baja lesz az életében, mire megszabadul tőled és felgyógyul belőled.
most tényleg az a legfontosabb dolog az életben, hogy az őt nem ismerő emberek egytől-ötig terjedő skálán milyen random számot adnak neki? inkább azt kérdezd meg magadtól, hogy kedves-e, segítőkész-e, udvarias-e, tud-e bocsánatot kérni, megbocsátani és szépen veszíteni a játékban? tudjon írni, olvasni, számolni, és ne hagyja, hogy az iskola kiölje belőle a kíváncsiságot és a tanulás szeretetét, és akkor mindent el fog érni, amit akar.
Hagyd. Teljesítette, ami a követelmény, és ennyi.
Nem minden gyerek egyformán érik, majd behozza.
Én is ilyen voltam, felsőben viszont kitűnő lettem. A lányom is pont ugyanígy.
Honnan tudod a félévijét? 24-én lesz bizonyítvány osztás.
A KRÉTA félévi bizonyítvány része még üres.
Amúgy nem mindenki kitűnő. Sokan visszamaradnak. Ők nyilván elégtelenek mindenből.
"hogy a gyereke lilás leveleket is rajzolt az őszi tájra, és ezért négyest kapott"
Ezért én is "pattognék", hisz van lila őszi levél. Plusz a rajznak alsóban eleve nem a realizmusról kellene szólnia, hanem az önkifejezésről.;)
Igazából, ahogy feljebb is írják, az a lényeg, hogy tudja, amit kell egy elsősnek. Én mindig vettem gyakorlókat, matek, nyelvtan, szövegértő gyakorlatok. Ha ezek mentek neki, akkor tudtam, hogy megy.
Egyébként, ha a szöveges értéleléssel elégedett vagy, és semmi kirívót nem írtak, akkor nincs gond. Alsótól kezdve érdemes figyelni a tudását, hogy majd felsőbe meglegyenek az alapok. Matek, nyelvtan, szövegértés. Ezek a lényegesek. Gyakoroltatni kell őket, és abból látod, hogy mik a gyengeségek esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!