Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsőben mindenki kitűnő?

Elsőben mindenki kitűnő?

Figyelt kérdés

Kislányom eredménye félévkor:

-szorgalom 4

-magatartás 4

- matek 4

-magyar 4

-tesi/rajz/technika/etika/ének/nemet 5

Nem számmal értékelték természetesen, csak én írom így az egyszerűség kedvéért.

Beszélgettem pár emberrel es mindenki azt újságolta, hogy az ő gyereke kitűnő.

Elsőben gyengének számít a lányom eredménye?

jan. 18. 07:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
7%

Hát.. lehet, hogy erősebb suli, de az később szokott kijönni. Párhuzamos osztályban volt, ha nem bütykös másodikban a gólya térde, nem hosszabb a csőre, mint a feje, és túl rövidek a lábai a testéhez képest, akkor kettes a rajz.

De ez pont magyar matek, ami már oviban szokott menni a gyerekeknek.

jan. 18. 11:10
 12/19 anonim ***** válasza:
95%
Vagy legalábbis közel van hozzá. 1.2.osztály az erősen alapozó még. Aki ott gyengébben teljesít az számíthat rá igen, hogy valami konkrétum is lesz. De a 4es az nem gyengébben teljesít, az szerintem teljesen átlagos, sokszor szerencse, vagy szubjektív dolgok döntik el elsőben még, hogy valaki 4es vagy 5ös. Ezért is nincsenek jegyek még.
jan. 18. 11:23
 13/19 anonim ***** válasza:
64%

hát, ha már most azon parázol, hogy jajj, de a másik gyereke nagyobb számot kapott, mi lesz most, akkor igen, szegény gyereknek elég sok baja lesz az életében, mire megszabadul tőled és felgyógyul belőled.

most tényleg az a legfontosabb dolog az életben, hogy az őt nem ismerő emberek egytől-ötig terjedő skálán milyen random számot adnak neki? inkább azt kérdezd meg magadtól, hogy kedves-e, segítőkész-e, udvarias-e, tud-e bocsánatot kérni, megbocsátani és szépen veszíteni a játékban? tudjon írni, olvasni, számolni, és ne hagyja, hogy az iskola kiölje belőle a kíváncsiságot és a tanulás szeretetét, és akkor mindent el fog érni, amit akar.

jan. 18. 12:00
 14/19 anonim ***** válasza:
80%

Hagyd. Teljesítette, ami a követelmény, és ennyi.

Nem minden gyerek egyformán érik, majd behozza.

Én is ilyen voltam, felsőben viszont kitűnő lettem. A lányom is pont ugyanígy.

jan. 18. 13:54
 15/19 anonim ***** válasza:
19%

Honnan tudod a félévijét? 24-én lesz bizonyítvány osztás.

A KRÉTA félévi bizonyítvány része még üres.

Amúgy nem mindenki kitűnő. Sokan visszamaradnak. Ők nyilván elégtelenek mindenből.

jan. 18. 14:33
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Én még életemben nem hallottam olyat,hogy elsőben nem 5-ös vagy 1-es valaki. Soha...
jan. 18. 14:35
 17/19 anonim ***** válasza:
67%
Sokan zárnak elsőben csupa ötössel(amúgy nevetséges a szóbeli értékelés, át lehet váltani jegyre, pont ugyanazt nyújtja), mert ott alacsonyak a követelmények, hiába vagyok lepontozva, ezt tapasztalja a kérdező is. Erősebb iskoláknál meg később más a követelmény, lepontozhatjátok a gólyámat, de hallottam anyukát másodikban panaszkodni, hogy a gyereke lilás leveleket is rajzolt az őszi tájra, és ezért négyest kapott, mert az ősz színe a piros, sárga, barna. Vannak ilyenek, nem kellene úgy tenni, mintha nem lennének. Van suli, ahol elsőben négyütemű, meghatározott számú ugrókötelezés, kötélmászás, labdapattogtatás, akadálypályán labda lábbal vezetése, gyertya, híd, meg ilyenek vannak, mások egész alsóban csak az udvaron játszanak, futnak és esetleg bukfenceznek. Az enyém harmadikban fogott először suliba ugrókötelet, miután sulit váltottunk. Nem kellene úgy csinálni, mintha mindenhol egyforma lenne az oktatás színvonala és az elvárások..
jan. 18. 14:45
 18/19 anonim ***** válasza:
76%

"hogy a gyereke lilás leveleket is rajzolt az őszi tájra, és ezért négyest kapott"

Ezért én is "pattognék", hisz van lila őszi levél. Plusz a rajznak alsóban eleve nem a realizmusról kellene szólnia, hanem az önkifejezésről.;)

[link]

jan. 18. 14:51
 19/19 Orosziné Andi ***** válasza:
100%

Igazából, ahogy feljebb is írják, az a lényeg, hogy tudja, amit kell egy elsősnek. Én mindig vettem gyakorlókat, matek, nyelvtan, szövegértő gyakorlatok. Ha ezek mentek neki, akkor tudtam, hogy megy.

Egyébként, ha a szöveges értéleléssel elégedett vagy, és semmi kirívót nem írtak, akkor nincs gond. Alsótól kezdve érdemes figyelni a tudását, hogy majd felsőbe meglegyenek az alapok. Matek, nyelvtan, szövegértés. Ezek a lényegesek. Gyakoroltatni kell őket, és abból látod, hogy mik a gyengeségek esetleg.

jan. 19. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!