Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsőben mindenki kitűnő?

Elsőben mindenki kitűnő?

Figyelt kérdés

Kislányom eredménye félévkor:

-szorgalom 4

-magatartás 4

- matek 4

-magyar 4

-tesi/rajz/technika/etika/ének/nemet 5

Nem számmal értékelték természetesen, csak én írom így az egyszerűség kedvéért.

Beszélgettem pár emberrel es mindenki azt újságolta, hogy az ő gyereke kitűnő.

Elsőben gyengének számít a lányom eredménye?

jan. 18. 07:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Az átlagos, vagy jobb képességű gyerekek többnyire igen. Ami miatt lehet gyengébb: tanulási zavar/nehézség, figyelemzavar/nehézség, átlag alatti képesség.
jan. 18. 07:54
 2/19 A kérdező kommentje:
De elsőben, aki nem kitűnő, annak tuti van valami baja??
jan. 18. 08:00
 3/19 anonim ***** válasza:
22%

Vagy: versenyistállóba íratták. Ott a legjobbak se kitűnők. Mert ott nem az a cél, hogy megszerettessék a tanulást vagy egyáltalán jó alapot adjanak, hanem egy hiba már négyes, szenvedj gyerek. ;)

Munkatársam mostanában minden nap előadja, hogy nem azért nem kitűnő a gyereke, mert buta, hanem mert ooolyan kemény a suli...

jan. 18. 08:05
 4/19 anonim ***** válasza:
52%
Hát nem tuti, de valószínű, hogy van valami, amiért nem tudja a követelményt teljesíteni átlag felett. Persze az se mindegy, hogy egy versenyistállóba jár vagy egy kisebb községbe. Ha írsz részleteket segítek. Amúgy gyógypedagógus vagyok, s pont a fent részletezett tanulási/figyelmi problémákatvizsgálom 25 éve.
jan. 18. 08:05
 5/19 anonim ***** válasza:
81%

#4! "Hát nem tuti, de valószínű, hogy van valami, amiért nem tudja a követelményt teljesíteni átlag felett."

Az átlag szó jelentését nem tanították főiskolán?

Kérdező! Nem mindenki kitűnő, de többen, mint később bármikor. A kislányod eredménye kicsit gyengébb, mert a főtantárgyakból négyes, de mivel szorgalomból is, valószínűleg első körben azon kéne javítani. Meg lehet, a magatartása is azért, mert néha nem figyel, mással foglalkozik.

jan. 18. 09:02
 6/19 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem semmi gond nincs az eredményével. Nem kell mindenkinek 5lenni. Egyébként meg nem a most számít hanem hogy pár év múlva mennyire lesz ügyes.

Rengeteg olyan gyerek van akinek az első kitünö lett és amikor már tényleg tanulni kell ott meg 3as. Ne foglalkozz mással.ügyes a gyereked és jól veszi az akadályt

jan. 18. 09:28
 7/19 anonim ***** válasza:
25%
Mennyit készül/gyakoroltok vele otthon? Milyenek a tobbi gyerekek eredményei? Az óvodában nem volt baj? Javasolták esetleg, hogy maradjon vissza? Kérdezted őt/tanítót, mi lehet a baj ? Dolgozatok, felmérők eredményeit láttad?
jan. 18. 09:34
 8/19 anonim ***** válasza:
12%
Konkrétan alsóban aki nem kitűnő ott van valami gond. Alsó tagozatban akiben van értelem és szorgalom, ami egy ilyen idős gyereknél alap kellene, hogy legyen ha jól van nevelve, az kitűnő.
jan. 18. 10:19
 9/19 anonim ***** válasza:
20%

Annyival egyszerűbb lenne egyébként a gyerekeknek is ha az iskolákban játékosan tanítanának. Sokkal több mindent megtudná a gyerek tanulni, és több minden meg is maradna. De ezt úgy amblokk az egész 8 osztályra értem. Mondjuk 8. -ra ilyen helyzetben biztos vagyok benne hogy a gyerek már értené a tanulást. Most még kb 90 százalékban olyan szárazon tanítanak mint a bolti száraztészta... konkrétan megfulladt tőle főzés nélkül.

Egyébként ahogy sztem nem vészes. De mit mondanak a tanárok? Miért kapott szorgalom és magatartásra négyest? Mit csinál?

jan. 18. 10:36
 10/19 anonim ***** válasza:
88%
Fontos ez, Kérdező? Tudja a gyerek az anyagot? Ha tudja, akkor mindegy mi van a bizonyítványban. Nem a bizonyítványra fog épülni a másodikos tananyag, hanem a megszerzett tudásra. Ha nem tudja a gyerek az anyagot, akkor beszélj a tanárral, hogy milyen segítséget kaphattok. (Korrepetálás, fejlesztés, évismétlés.)
jan. 18. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!