Miért mondja mindenki, hogy "mindegyik orvosi egyetem kitűnő itthon"? Holott nemzetközi rangsorok szerint a Fokvárosi Egyetem is kenterbe veri őket, a Semmelweis van olyan Észak-Afrikai szinten.
Ja mert, hogyha egy objektív dolgot megállapítok, nevezetesen, hogy nemzetközi, neves folyóiratok, szaklapok listái szerint még a Semmelweis az amelyik pl. Észak-Afrikai egyetemek szintjén van, akkor már Semmelwies fétisem van?
Pont azt mondom, hogy szomorú, hogy a Magyarországi orvosi egyetemek, meg úgy en block bármilyen egyetemek milyen szinten vannak itt, Európa közepén és hogy mi magyarok nem tudunk egy európai átlagot sem hozni, ami a felsőkoktatás szinvonalát illeti.
És az nem egy dícséret, hogy bezzeg a Semmelweis az eléri az É-Afrikai szintet...
Ezt mind azzal együtt gondolom, hogy amúgy nem fogadom el 100%ig, félig laikusként ezeket a rangsorokat, listákat, bár meg kell hagyni, hogy elég objektívnek tünnek és azokat a konteókat elutasítom melyek szerint ez politika...
Azért tettem fel a kérdést egyrészt, hogy választ kapja konkrétan az idézettel kapcsolatban, higy niért hangoztatják ezt ennyien, illetve másrészt azért is, hogy hátha olvasok valami értelmes és hihető kritikát a rangsorokkal kapcsolatban...
Mégis miért törölnének?
Semmilyen szabályt nem sért a kérdésem!
Nem világszínvonalú...
Az amerikai, európai és ázsiai egyetemek 80 százaléka jobb, vagyis a magyar egyetemeknél is.
A Dél-Afrikai egyetemek, főleg a Fokvárosi az már jobb, az már eléri az európai átalag színvonalat, a magyart pedig leelőzi.
A CEU volt valmikor amúgy ilyen 25. európában a közgazdasági MSc szakokból...
A világon is benne volt valamikor a top 40-ben.
A Semmelweis pedig 500. Az orvosi egyetemek között, vagy az alatti helyezésű...
Erről már volt egy nagyon hosszú beszélgetés.. . Meggyőződésem, hogy részt vettél benne. Hiába mondunk bármit, te úgy ragaszkodsz a véleményedhez, mintha törvény lenne. Plusz már ott el vagy tévedve, hogy próbálsz érvelni külföldi nevekkel, miközben az alapfeltevés 4 magyar/itthoni/belföldi egyetemről szól.
De röviden: azért mondják ezt, mert így van.
Rangsor ide vagy oda, a a diplomáink ugyanannyit érnek. Abban a városban dolgozhatunk, ahol akarunk, mehetünk külföldre is. A rezidens törzsképzést meg már választani lehet, hogy hova tartozz, sőt változatni is lehet időközben, de gondolom erről fogalmad sincs.
Az, hogy valakiből jó orvos lesz-e, azt a szorgalma, saját képességei és embersége határozza meg, nem az, hogy hol kap papírt. Lehet egy oxfordi végzett többet ér mint én? Igazából nem érdekel sem engem, sem a betegemet, akit épp meg kell gyógyítani/menteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!